ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη πτήση του ελικοπτέρου S-97 Raider

Το ελικόπτερο S-97 Raider. (deagel.com)

Η εταιρεία Sikorsky Aircraft Corp., θυγατρική της United Technologies Corp., ανακοίνωσε την 22η Μαΐου 2015, την επιτυχημένη πρώτη πτήση του S-97 Raider, ενός ελικοπτέρου με δύο μονά ομοαξονικά αντιθέτως περιστρεφόμενα κύρια στροφεία για κάθετη και ευθεία πτήση, και ωστική έλικα για υψηλής ταχύτητας επιτάχυνση και επιβράδυνση με προηγμένο fly-by-wire σύστημα ελέγχου πτήσης που επιτυγχάνει ταχύτητες έως 220 κόμβους (253 μίλια ανά ώρα).

Κατά την πρώτη πτήση το ελικόπτερο επέδειξε τις προηγμένες ικανότητες του στους ελιγμούς, την δυνατότητα αιώρησης, την εμβέλεια, την ταχύτητα, αντοχής και αυτονομίας. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ανάπτυξης Πτήσεων της Sikorsky (DFC) όπου είναι η έδρα δύο πρωτότυπων ελικοπτέρων του προγράμματος του Raider.

«Η Sikorsky έχει μια μακρά παράδοση στην πρωτοπορία των νέων αεροπορικών τεχνολογιών συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου πρακτικού ελικοπτέρου. Η σημερινή πρώτη πτήση του S-97 Raider αντιπροσωπεύει το τελευταίο άλμα προς τα εμπρός για την Sikorsky, τους πελάτες μας, και την βιομηχανία ελικοπτέρων,» δήλωσε ο Πρόεδρος της Sikorksy, Μπομπ Λεντούκ. «Η βιομηχανία απαιτεί υψηλές επιδόσεις και υψηλή αξία από τα προϊόντα τα οποία εκτελούν κρίσιμης σημασίας αποστολές, και, σήμερα το ελικόπτερο Raider μας έδωσε μια συναρπαστική μάτια στο μέλλον της καθετής πτήσης.»

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής πτήσης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο πιλότος Raider Μπίλ Φελ και ο συγκυβερνήτης του, Κεβιν Μπριντινμπεκ, εκτέλεσαν με το ελικόπτερο σειρά ελιγμών που αποσκοπούσαν στην δοκιμή των ικανοτήτων αιώρησης και πτήσης με μικρή ταχύτητα του Raider. Με την ολοκλήρωση της πρώτης πτήσης, το Raider θα κινηθεί προς πιο προοδευτικές πτητικές δοκιμές για να επιδειχθούν οι κρίσιμοι παράμετροι επιδόσεων στις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων αναγνώρισης με οπλισμό, ελαφριά επιδρομή, ελαφρά επίθεση και ειδικές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα του ελικοπτέρου Raider είναι μέρος του χαρτοφυλακίου της Sikorsky Innovations, του οργανισμού ανάπτυξης και τεχνολογίας της κοινοπραξίας της Sikorsky Aircraft’s Research & Engineering.

Βασισμένο στο ελικόπτερο ομοαξονικού στροφείου X2, το ελικόπτερο Raider μπορεί να αναπτυχθεί σε μια μοναδική διαμόρφωση πολλαπλών-αποστολών που είναι σε θέση να μεταφέρει έξι άτομα και εξωτερικό οπλισμό.

Το δεύτερο πρωτότυπο ελικόπτερο Raider είναι σε πορεία ολοκλήρωσης της συναρμολόγησης το 2015.

Μια περιοδεία επίδειξης του Raider έχει προγραμματιστεί για το 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=j3njDrUtT8k

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.