ΗΠΑ: Ομάδες θα δοκιμάσουν τρόπους υπόγειας εξερεύνησης σε διαγωνισμό υπόγειων επιχειρήσεων της DARPA

Εννιά ομάδες θα δοκιμάσουν τεχνολογίες που έχουν ως στόχο να επιφέρουν την επανάσταση στον τρόπου που θα εργάζονται οι μαχητές και διασώστες στο πεδίο των υπόγειων επιχειρήσεων σε έναν διαγωνισμό που θα λάβει χώρα τον Απρίλιο στο πειραματικό ορυχείο Εντγκάρ στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

Στις αρχές Απριλίου 2019, εννιά πιστοποιημένες ομάδες θα προσπαθήσουν να πλοηγηθούν βαθιά στους σκοτεινούς και βρώμικους διαδρόμους του πειραματικού ορυχείου Εντγκάρ στο Άινταχο Σπρινγκς, στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ώστε να προετοιμαστούν για το Circuits Stage του Υπόγειου Διαγωνισμού (SubT) της υπηρεσίας προηγμένων ερευνητικών προγραμμάτων άμυνας (DARPA) που θα υλοποιηθεί αργότερα αυτό το έτος. Η Ολοκληρωμένη Άσκηση SubT, γνωστή και ως STIX, προσφέρει στις συμμετέχουσες ομάδες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες τους, συμπεριλαμβανομένων λύσεων ρομποτικής, αισθητήρων και επικοινωνίων, σε ένα αντιπροσωπευτικό περιβάλλον. Οι τοποθεσίες των αγωνισμάτων του Circuits Stage δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο Υπόγειος Διαγωνισμός επιζητεί να επιφέρει την επανάσταση στον τρόπο που οι διασώστες και μαχητές επιχειρούν στα ανθρωπινής κατασκευής συστήματα σηράγγων, τις αστικές υπόγειες εγκαταστάσεις και τα δίκτυα των φυσικών σπηλαίων που είναι επικίνδυνα, σκοτεινά, βαθιά και άγνωστα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι ομάδες διαγωνίζονται στην εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών με τις οποίες θα χαρτογραφήσουν από απόσταση, πλοηγηθούν και ερευνήσουν τα υπόγεια περιβάλλοντα όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Για να υποβάλλουν συμμετοχή στο STIX, οι ομάδες απαιτείται να επιδείξουν επιδόσεις βασικών ικανοτήτων και τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο Διαγωνισμός STIX περιλαμβάνει δύο δοκιμασίες:

Τη Δοκιμασία Συστημάτων, όπου οι ομάδες θα αναπτύξουν μοναδικές λύσεις εξοπλισμών για να διαγωνιστούν στα φυσικά περιβάλλοντα,
Και την Εικονική Δοκιμασία, όπου οι ομάδες θα εξελίξουν λύσεις με υποστήριξη λογισμικού που θα δοκιμαστούν σε προσομοιωμένα σενάρια.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε τρεις προκριματικές δοκιμασίες Circuit και σε μια τελική δοκιμασία επιδιώκοντας τις προσεγγίσεις υψηλού κινδύνου και το μεγάλο έπαθλο. Η τελική δοκιμασία, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, θα ελέγξει τις ομάδες με δοκιμασίες που απαιτούν τις επιχειρήσεις σε δύσκολες προκλήσεις και στα τρία περιβάλλοντα. Οι ομάδες στη δοκιμασία των συστημάτων θα διαγωνιστούν για τα έπαθλα των $2 εκατομμυρίων στην τελική δοκιμασία των συστημάτων, με άνω των $200000 σε επιπρόσθετα βραβεία διαθέσιμα για τις αυτοχρηματοδοτούμενες ομάδες σε κάθε μία από τις δοκιμασίες Systems Circuits.
Οι ομάδες στην Εικονική Δοκιμασία θα διαγωνιστούν για $1,5 εκατ., στο αγώνισμα του Εικονικού Τελικού, με επιπρόσθετα βραβεία έως $500000 για τις αυτοχρηματοδοτούμενες ομάδες σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα του Virtual Circuit.

Άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό SubT μπορουν να υποβάλλουν για απαιτούμενα προσόντα τους ώστε να επιλεχθούν στις μελλοντικές δραστηριότητες. Η επόμενη προθεσμία πιστοποίησης είναι την 22α Απριλίου 2019 ώστε να υποβληθεί η υποψηφιότητα για το Tunnel Circuit του Αυγούστου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.