Φωτογραφία απο τις δοκιμές. (unmannedsystemstechnology.com)

Φωτογραφία απο τις δοκιμές. (unmannedsystemstechnology.com)

Το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξής και Μηχανικής Οχημάτων-Αρμάτων (TAREDC) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σε συνεργασία με την εταιρεία Lockheed Martin παρουσίασαν την 30.1.2014 τη δυνατότητα μετακίνησης σε σχηματισμό φάλαγγας, οχημάτων διαφόρων τύπων χωρίς οδηγούς, εντός κατοικημένων περιοχών. Η παρουσίαση των οχημάτων στο Fort Hood, στο Τέξας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Lockheed Martin ήταν μέρος του κοινού προγράμματος “Σύστημα Εφαρμοσμένης Αυτόνομης Κινητικότητας” (AMAS) μεταξύ του Στρατού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ και σηματοδότησε την ολοκλήρωση του προγράμματος “Παρουσίαση Προόδου Δυνατοτήτων” (CAD).

H δοκιμή περιελάμβανε την αυτόνομη οδήγηση τακτικών οχημάτων κινούμενα ανάμεσα από εμπόδια και κωλύματα αλλά και οδικές διασταυρώσεις, κυκλοφορία οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα, σταθμευμένα και διερχόμενα οχήματα, πεζοπόρους και οδική κίνηση σε αστική και προαστιακή περιοχή.
Το λογισμικό και hardware του AMAS έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αυτοματοποιήσει την διαδικασία της οδήγησης χωρίς οδηγό στα συγκεκριμένα τακτικά οχήματα.

Η Συσκευή Μη Επανδρωμένης Οδήγησης είναι τμήμα του AMAS, η οποία περιλαμβάνει τους αισθητήρες υψηλής επίδοσης LIDAR, ένα δεύτερο δέκτη GPS και επιπρόσθετους Αλγόριθμους, είναι τοποθετημένη επάνω στο όχημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στρατιωτικό όχημα. Κατά την επίδειξη CAD, το πακέτο ενσωματώθηκε σε επικαθήμενα φορτηγά M915 και έξι-αξόνων φορτηγά Palletized Loading System (PLS).

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: