ΗΠΑ: Ο Στράτος βγαίνει από το εργαστήριο, πηγαίνει «στις λάσπες» για τις τελικές προετοιμασίες του PC 21

DEVCOM C5ISR Center

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για το έργο κατανόησης και δυναμικής εξέτασης του συστήματος διαχείρισης μάχης που θα έχει δυνατότητα μηχανομάθησης (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης, Project Convergence (PC) 21, καθώς αξιολόγησε τη διαλειτουργικότητα του δικτύου των αναδυόμενων τεχνολογιών στο σύνολο της διακλαδικής δύναμης.

Ο Στράτος των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την τρίτη προσπάθεια μείωσης επικινδυνότητας (risk reduction) δικτύωσης του PC 21. Διενεργηθείσα από την Μικτή Διοίκηση Εκσυγχρονισμού (JMC), την Ομάδα Διαλειτουργικών Δικτύων (N-CFT) και τη Διοίκηση Εξέλιξης Επιχειρησιακών Ικανοτήτων (DEVCOM), αυτές οι ασκήσεις επικοινωνίας (COMMEX) επιτρέπουν στον Στρατό των ΗΠΑ να αντιμετωπίζει τις μελλοντικές προκλήσεις στην ενσωμάτωση των δικτύων κατά τη διαδικασία σχεδιασμού του PC21 και να κατανοήσει το περιβάλλον δεδομένων μέσα σε ένα ελεγχόμενο, περιβάλλον εργαστηριακών οργάνων.

«Ως πρώην Στρατιώτης Διαβιβάσεων, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να δεις είναι να μην λειτουργούν τα συστήματα σου λόγω ακατάλληλης γείωσης ή διαμόρφωσης που θα μπορούσες να είχες αντιμετωπίσει μέσα στο εργαστήριο ή σε κάποιου είδους υβριδικό περιβάλλον. Αυτό που κάναμε πραγματικά είναι να υποβοηθήσουμε μια πορεία που κινείται με πολύ μικρά βήματα. Σε κάθε βήμα στις ασκήσεις COMMEX, έχουμε προσθέσει λίγη παραπάνω πολυπλοκότητα και λίγο περισσότερη ένταση στα συστήματα», δήλωσε η Ταγματάρχης Κριστίν Πιετραζ, Αξιωματικός Προμηθειών JSIL του Κέντρου Command, Control, Communications, Computers, Cyber, Intelligence, Surveillance, Reconnaissance (C5ISR).

Ο Στρατός των ΗΠΑ εκτέλεσε τις πρώτες COMMEX στο Εργαστήριο Ενσωμάτωσης Μικτών Συστημάτων (JSIL) της DEVCOM στο Πεδίο Δοκιμών Άμπερντην (APG) στο Μέριλαντ. Το JSIL διασυνδέει ψηφιακά τον Στρατό και τα εργαστήρια Διακλαδικών Υπηρεσιών μέσα σε ένα αδιάλειπτο, μοναδικό, εικονικό, επιχειρησιακά ρεαλιστικό περιβάλλον τακτικού δικτύου που αντανακλά τις συνθήκες των διακλαδικών, πολυχωρικών επιχειρήσεων (MDO) και τη Διακλαδική Διοίκηση και Έλεγχο Πολλών Χώρων.

Το περιβάλλον δημιουργεί ένα δίκτυο αισθητήρων, σκοπευτών και κόμβων διοίκησης που διαμοιράζονται δεδομένα και επιτρέπουν τη λήψη απόφασης σ’ όλες τις στρατιωτικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στη διακλαδική κοινότητα να εκτιμήσει τη διαλειτουργικότητα των διακλαδικών συστημάτων και τις δικτυακές συνθήκες που απαιτούνται για να υποστηριχθεί το όραμα του αισθητήρας-προς-σκοπευτή (sensor-to-shooter). Αυτό, με την σειρά του, οδηγεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας επιτρέποντας στις υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις δικτύωσης που διαφορετικά θα κατανάλωναν πολύτιμο χρόνο από τις δοκιμές της PC21.

DEVCOM C5ISR Center

«Μέσα σε δέκα ημέρες, πέτυχαμε τα ίδια αποτελέσματα που θα είχαμε αν είχαμε περάσει έξι εβδομάδες μέσα στην έρημο», δήλωσε η Κιμ Μόλτνερ, επικεφαλής του Τμήματος Ενσωμάτωσης και Μηχανικής Συστημάτων του Κέντρου C5ISR.

Ενώ οι COMMEX 1 και 2 ήταν αυστηρά εργαστηριακές, η 2.x ήταν μια υβριδική δραστηριότητα εργαστηρίου και πεδίου που εισήγαγε επιπρόσθετη ένταση στο δίκτυο για να χρησιμοποιηθεί ως η τελική δραστηριότητα μείωσης επικινδυνότητας (risk reduction) πριν την μεταφορά των τεχνολογιών «στις λάσπες» του πεδίου δοκιμών Γιούμα (YPG) στην Αριζόνα.

Κατά την 2.x, μηχανικοί του JSIL διασύνδεσαν 63 συστήματα, πέντε εκ των οποίων ήταν διακλαδικά, μέσω 13 απομακρυσμένων τοποθεσιών σε εργαστήρια του Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού και Σώματος Πεζοναυτών που αξιολογήσαν την ροή πληροφοριών για τα διάφορα επιχειρησιακά σενάρια που θα εξελιχθούν στο PC21.

Αυτά περιλάμβαναν, για πρώτη φορά, τη διασύνδεση φορητών συστημάτων, εντός των εργαστηρίων, για τη διοίκηση και έλεγχο, τα πυρά και τα τακτικά συστήματα επικοινωνιών, ενσωματωμένα πάνω σε εναέριες και χερσαίες πλατφόρμες σε περιβάλλοντα πεδίου όπως τα πεδία δοκιμών στο APG και άλλες βάσεις σ’ ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Οι εργασίες αυτές συνέβαλαν ώστε να ελεγχθεί και αξιολογηθεί η Common Operating Picture PC21 και να ασκηθούν οι λειτουργίες των πλατφορμών σε ρεαλιστικά πεδία.

«Η PC 21 είναι ένα καλό παράδειγμα του πως η Ομάδα Διαλειτουργικών Δικτύων (N-CFT) και ο Στρατός χρησιμοποιούν τις DevOps και τα ποιοτικά πειράματα για την γρήγορη ένταξη και βελτίωση των δυνατότητων των τακτικών δικτύων. Η N-CFT χρησιμοποιεί το πείραμα PC 21 για την καλύτερη κατανόηση των τεχνικών χαρακτηριστικών των δικτύων που απαιτούνται για να υποστηρίξει όλες τις φάσεις των MDO για να συμπεριληφθούν οι αισθητήρες, οι ελιγμοί των σκοπευτών, και το C2», δήλωσε 1ος Ανθυπασπιστής (CW4) Κουίντεν Σέρερ, τεχνικός σύμβουλος και επικεφαλής κατευθύνσεων προσπάθειας εκσυγχρονισμού δικτύων της N-CFT.

Το έργο σύγκλησης (Project Convergence) είναι η προσπάθεια του Στρατού για την εκμάθηση, τον πειραματισμό και την τεχνική παρουσίαση που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση των οπλικών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης και ελέγχου του Στρατού των ΗΠΑ με αυτά της Διακλαδικής Δύναμης. Η PC 21, η οποία θα περιλαμβάνει πολλαπλά στοιχεία από την Αεροπορία, το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών, θα επικεντρωθεί στην κατανόηση, εξέλιξη και ενσωμάτωση μιας διαλειτουργικής Διακλαδικής Δύναμης που θα μπορεί να εκτελεί πολυχωρικές επιχειρήσεις σε ανωτέρων και κατωτέρων κλιμακίων.

DEVCOM C5ISR Center

Τώρα ο Στρατός των ΗΠΑ θα κατευθυνθεί στο YPG για την COMMEX 3, όπου θα δημιουργήσει το τακτικό πλέγμα δικτύου αέρος-εδάφους και άλλα κατάλληλα επιχειρησιακά δίκτυα. Κατά την COMMEX 4, ο Στράτος των ΗΠΑ θα διαβιβάσει δεδομένα μέσα από αυτά τα δίκτυα ως μια «προθέρμανση» για το Project Convergence 21, τόνισε ο Συνταγματάρχης Τόμπιν Μάγκσιγκ, Διοικητής της Μικτής Διοίκησης Εκσυγχρονισμού (JMC) του Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Στρατός των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει την PC 21 τον Νοέμβριο στο YPG, με επιπλέον δραστηριότητες στο Πεδίο Πυραύλων Γουάιτ Σάντς στο Νέο Μεξικό.

 

Πηγή: army.mil

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.