Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αποδέσμευσε βίντεο που πρόβαλλε τη δοκιμαστική βολή του Brutus, του πειραματικού πυροβόλου εμπρόσθιας επαναφοράς 155 χιλιοστών τοποθετημένο πάνω σε ένα FMTV (Οικογένεια Μεσαίων Τακτικών Οχημάτων).

Η 1η Μοίρα, του 37ου Συντάγματος Πυροβολικού Πεδίου, της 1-2 Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης Stryker, της 7ης Μεραρχίας Πεζικού, επέδειξε το Brutus, το πειραματικό πυροβόλο εμπρόσθιας επανάταξης τοποθετημένο επί ενός FMTV κατά τη διάρκεια επίδειξης βολών πυροβολικού στη Διακλαδική Βάση Λούις-ΜακΧορντ στην Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ εξέλιξαν το πειραματικό εποχούμενο πυροβόλο των 155 χιλ. συμφωνά με τις εμπειρίες που απέκτησε στην Συρία και το Ιράκ.

Το Brutus ειναι ένα πυροβόλο 155 χιλ. τοποθετημένο επί φορτηγού για αυξημένη κινητικότητα και ενισχυμένες ικανότητες πυρός. Το πειραματικό πυροβόλο των 155 χιλ. εγκαταστάθηκε πάνω σε αμάξωμα 6Χ6 φορτηγού FMTV.

Το πυροβόλο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο εύρος πυρομαχικών για χρήση εναντίον προστατευόμενων και απροστάτευτων στόχων, τη δημιουργία εμποδίων αποτροπής κίνησης για την παρεμπόδιση των εχθρικών τεθωρακισμένων δυνάμεων και να φωτίσει η συσκοτίσει μια περιοχή.

Δεν έχουν αποδεσμευτεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πυροβόλο αλλά τονίστηκε οτι ο Στρατός των ΗΠΑ ενδιαφέρεται για νέα πιο ευκίνητα, χαμηλού βάρους συστήματα πυροβολικού.

Αναμένεται οτι το νεο εποχούμενο πυροβόλο των 155 χιλ. θα αντικαταστήσει τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα M119 και M777 που αυτή τη στιγμή ειναι σε υπηρεσία με τον Στρατό και τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Οι πρώτες φωτογραφίες του πειραματικού πυροβόλου τοποθετημένου πάνω σε φορτηγό δημοσιευθήκαν την 26η Οκτωβρίου 2018 στην σελίδα Facebook της 75ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού Πεδίου (Ταξιαρχία Πυροβολικού στον Στρατό των ΗΠΑ).

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: