ΗΠΑ: Ο Στρατός αιτείται προτάσεις για την αντικατάσταση του M9 Beretta

Το Σύστημα Φορητού Όπλου XM17 προορίζεται για την αντικατάσταση του Beretta M9 που είναι σε υπηρεσία με το Στρατό και το Ναυτικό των ΗΠΑ από το 1985. (The U.S. Army/Flickr)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αιτηθεί την υποβολή προτάσεων για αυτό που θα είναι το πιο δαπανηρό και ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια όπλων στην ιστορία αξίας 580 εκατομμυρίων δολαρίων ($), δημοσίευσε το Army Times. Η έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου σημείωνε ότι για πρώτη φορά, το νέο επίσημο πιστόλι του Στρατού των ΗΠΑ ίσως να έχει τη δυνατότητα βολής φυσιγγίων διασποράς και θραυσμάτων.

«Η πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε την 28η Αυγούστου καλεί για τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Συστήματος Φορητού Όπλου (MHS) – με την ονομασία XM17- να περιλαμβάνει αυξημένη ακρίβεια, εργονομία, βελτιωμένα αποτελέσματα τερματικής βλητικής και αξιοπιστία,» δήλωσαν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

Το νέο πιστόλι πρόκειται να αντικαταστήσει το Beretta M9 που είναι σήμερα σε υπηρεσία, ανέφερε το δημοσίευμα. Η συνολική αξία του συμβολαίου της Beretta κατά τα τελευταία χρόνια εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια $.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τις βιομηχανίας είναι η 28η Ιανουαρίου 2016.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτού διαμετρήματος, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα για μεγαλύτερα φυσίγγια από αυτά των 9mm, όπως τα διαμετρήματα .40- και .45. Κάθε κατασκευαστής μπορεί να υποβάλλει δύο συνδυασμούς όπλων/πυρομαχικών εάν είναι διαφορετικά διαμετρήματα.

Αρκετές βιομηχανίες έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεση τους να ανταγωνιστούν για το πρόγραμμα MHS, όπως η Sig Sauer με το νέο πιστόλι P320, και η ομάδα General Dynamics/Smith & Wesson.

Απόδοση απο το armytimes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.