Τα στέλθ μαχητικά και βομβαρδιστικά έδωσαν ιδέες στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει φόρμες μάχης που θα επιτρέπουν στους στρατιώτες στην ξηρά να διαφεύγουν της προσοχής των ηλεκτρομαγνητικών αισθητήρων. Τα ραντάρ και οι λοιποί ηλεκτρονικοί ανιχνευτές έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων, οι οποίοι καθιστούν δύσκολή την απόκρυψη των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Οπότε, ο στρατός των ΗΠΑ αναζητεί φόρμες μάχης υφασμένες από υλικό που θα απορροφάει αντί να αντανακλά τα κύματα των ραντάρ.

“Η τεχνολογία απορρόφησης και θωράκισης προσελκύει το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον λόγων των πρόσφατων εξελίξεων στον εχθρικό ηλεκτρονικό πόλεμο και τις ικανότητες εντοπισμού, αφήνοντας τις δυνάμεις των ΗΠΑ, ειδικά τις δυνάμεις πεζικού, ευάλωτες στον εντοπισμό σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα”, σύμφωνα με τη νέα έρευνα πρόσκλησης κατασκευαστών του στρατού των ΗΠΑ. “Το σύγχρονο πεδίο μάχης και τα επίγεια ραντάρ επιτήρησης (‘BSR/GSR’) είναι άμεσα διαθέσιμα στις στρατιωτικές αγορές τα οποία είναι άκρως αποτελεσματικά, κινητά, και αυτοματοποιημένα για την επιτήρηση μεγάλων περιοχών”.

Τα στέλθ υλικά υπάρχουν ήδη αλλά δεν είναι διαθέσιμα για τον ταπεινό πεζοπόρο στρατιώτη. “Ενώ υπάρχει μια μεγαλη ποικιλία υλικών απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (“Radar Absorbing Material – RAM”) για υπόστεγα και οχήματα, επί του παρόντος δεν υπάρχουν αποτελεσματικές και ελαφριές επιλογές που να μπορούν να φορεθούν για να μετριάσουν τον εντοπισμό της γαλβανικής δερματικής αντίδρασης (“GSR”) του αποβιβασμένου στρατιώτη”, σημείωσε ο στρατός.

Συγκεκριμένα ο στρατός των ΗΠΑ θέλει ένα ύφασμα που θα απορροφάει τα κύματα ραντάρ στις ζώνες συχνοτήτων “Ku” και “X”. “Τα πρωτότυπα πρέπει να παρουσιάσουν ικανότητες πεδίου και εργαστηριού μέσα στις ζώνες συχνοτήτων “X” και “Ku” και σε αποστάσεις μέχρι δώδεκα χιλιομέτρων [7,5 μίλια]”, δήλωσε ο στρατός. Οποιοδήποτε υλικό επινοηθεί, οι πεζικάριοι που το φορούν θα καθησυχάζουν γνωρίζοντας ότι το ύφασμα ειναι εύκαμπτο, ανθεκτικό και διαπνεόμενο. Πρέπει να αντιμετωπίζει θερμοκρασίες από -30 ως 125 βαθμούς “Fahrenheit”, και να αντιστέκεται σε υγρά και βροχερά κλίματα.

Το έργο της φόρμας του στρατού των ΗΠΑ που θα αποφεύγει τον ηλεκτρομαγνητικό εντοπισμό έρχεται την στιγμή που οι επιστήμονες ανέπτυξαν τις “αόρατες” κάπες, χρησιμοποιώντας υλικά που δεν αλληλεπιδρούν με τα κύματα ραντάρ. Εν τω μεταξύ, Ρωσία και Κίνα ισχυρίζονται οτι ήδη έχουν αναπτύξει φόρμες “αόρατες” στα ραντάρ. Ακόμα καλύτερα, σύμφωνα με την Μόσχα, η Ρωσία εργάζεται σε φόρμες που δεν θα καθιστούν τους στρατιώτες μόνο “αόρατους”, άλλα επίσης και χωρίς μικρόβια.

Στην έκθεση επιβολής νόμου, ασφάλειας και τακτικών λύσεων “Enforce Tac law” που έλαβε χώρα στην Νυρεμβέργη (Γερμανία) τον περασμένο Μάρτιο, η γερμανική εταιρεία “Phantomleaf” παρουσίασε ένα καταπληκτικό πολύ ελαφρύ υλικό διασπαστικού σχεδίου κατάλληλο για το ευρύτερο πεδίο χρηστών του στρατού, ειδικών δυνάμεων και αστυνομίας, συνδυάζοντας προηγμένες θερμικές και οπτικές τεχνολογίες που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ ξανά.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: