ΗΠΑ: Ο Στρατός αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει την έλλειψη πιλότων ελικοπτέρων

Bell TH-67 Creek

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να καλύψει την έλλειψη πιλότων που προέκυψε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, από τις μειωμένες εκπαιδευτικές απαιτήσεις σε συνδυασμό με τις αυξημένες αποχωρήσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Μιλώντας στη Διεθνή Σύσκεψη Στρατιωτικών Ελικοπτέρων IQOC στο Λονδίνο, ο Αντιστράτηγος Ουίλιαμ Γκέϊλερ, Διοικητής του Κέντρου Αριστείας Φόρτ Ράκερ του Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ενώ από το 2008 το έλλειμμα των 731 πιλότων είχε ήδη τονιστεί, αυτό επιδεινώθηκε από την αυξημένη απώλεια των ήδη εκπαιδευμένων πιλότων που εγκαταλείπουν την υπηρεσία.

“Διαπιστώσαμε την έλλειψη πριν από λίγα χρόνια, και έχουμε ήδη κάνει πολλές προσπάθειες για την προσέλκυση πιλότων με την θέσπιση οικονομικών βοηθημάτων, την διατήρηση σε υπηρεσία κ.α. (για να ανακοπούν οι απώλειες πιλότων). Ωστόσο, συνεχίζουμε να χάνουμε πιλότους προς τις αεροπορικές εταιρίες, με το ιστορικό ποσοστό αποχωρήσεων του 7% να έχει αυξηθεί στο 9,5%, και ειναι ανησυχητικό οτι το 26% των Ανθυπασπιστών πιλότων μας ειναι υπό καθεστώς συνταξιοδότησης,” δήλωσε ο Στρατηγός.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, ο Στρατηγός Γκέϊλερ δήλωσε οτι οι εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του Φόρτ Ράκερ του Στρατού των ΗΠΑ στην Αλαμπάμα αυξάνουν το προς αποφοίτηση ποσοστό εκπαιδευόμενων πιλότων. “Έχουμε περίπου 500 πιλότους λιγότερους, αλλά κλείνουμε το κένο και μέχρι το 2021 αναμένουμε να αποφοιτούν 1300 πιλότοι ανα έτος”.

Επι του παρόντος ο Στρατός των ΗΠΑ εκπαιδεύει τους πιλότους του με τις πλατφόρμες Bell TH-67 Creek και Airbus Helicopters UH-72A Lakota. Όπως επεσήμανε ο Στρατηγός Γκέϊλερ, παρότι αρκετά πιο παλιό, το TH-67 εκπαιδεύει καλύτερα τους νέους πιλότους λόγω του ότι ειναι δυσκολότερο στον χειρισμό από το νεότερο ψηφιακό UH-72A.

“To LUH (Light Utility Helicopter UH-72A Lakota) ειναι ένα πάρα πολύ σταθερό ελικόπτερο που παραείναι εύκολο για τον εκπαιδευόμενο,” δήλωσε. “Αυτό που διαπιστώσαμε ειναι ότι οι εκπαιδευόμενοι του TH-67 γίνονται πολύ καλοί πιλότοι αλλά κακοί διαχειριστές συστημάτων, ενώ οι εκπαιδευόμενοι του UH-72A ειναι κακοί πιλότοι αλλά καλοί διαχειριστές συστημάτων.”

Βίντεο: Εκπαίδευση με το εκπαιδευτικό ελικόπτερο TH-67 στο Κέντρο Αριστείας Φόρτ Ράκερ του Στρατού των ΗΠΑ

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.