Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε, την 20η Σεπτεμβρίου, τον μετασχηματισμό δύο Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης, την 1η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (1/1 TΘΜ) και την 2η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 4ης Μεραρχίας Πεζικού (2/4 ΜΠΖ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 1/1 ΤΘΜ που εδρεύει στο Φόρτ Μπλις, στο Τέξας, θα μετασχηματιστεί από Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης Stryker (SBCT) σε μια Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης Τεθωρακισμένων (ABCT) και η 2/4 ΜΠΖ που σταθμεύει στο Φόρτ Καρσον, στο Κολοράντο, θα μετασχηματιστεί από Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης Πεζικού (IBCT) σε μια SBCT.

“Ο μετασχηματισμός των Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης από Πεζικό σε Τεθωρακισμένα εξασφαλίζει ότι ο Στρατός των ΗΠΑ παραμένει η πιο φονική πολεμική δύναμη σε όλον τον κόσμο, ικανή να εκστρατεύσει, πολεμήσει και νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο οποτεδήποτε και οπουδήποτε,” δήλωσε ο υπουργός Στρατού Μαρκ Έσπερ.

“Ο μετασχηματισμός αυτός συνεισφέρει στις προσπάθειες του Στρατού να δημιουργήσει μια περισσότερο φονική δύναμη κι ειναι μια επένδυση για την αύξηση της υπεροπλίας έναντι των δυνητικών αντιπάλων μας – ένα ακόμη κρίσιμο βήμα για την επίτευξη το Οράματος του Στρατού. Αυτή η προσπάθεια ενισχύει τον Στρατό για να ανταπεξέλθει καλύτερα τις απαιτήσεις των διοικητών πεδίου στο πλαίσιο της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής 2018.”

“Η ηγεσία του Στρατού αποφάσισε ότι πρέπει να μετατρέψουμε δυο Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης σε Τεθωρακισμένες και Stryker με στόχο να αποτρέψουμε τους επερχόμενους αντιπάλους μας ή να τους νικήσουμε αν απαιτηθεί,” δήλωσε ο Στρατηγός Μπραϊαν Μενες, διευθυντής διαχείρισης δυνάμεων.

Ο μετασχηματισμός της 1ης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης, της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και της 2ης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης, της 4ης Μεραρχίας Πεζικου, θα αρχίσει την Άνοιξη του 2019 και την Άνοιξη του 2020 αντίστοιχα.

Αυτη η διαδικασία θα προσφέρει στις ΗΠΑ την 16η ABCT φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης στον Τακτικό Στρατό και την Εθνοφρουρά στις 58 Ταξιαρχίες. Θα υπάρχουν συνολικά 31 Ταξιαρχίες στον Τακτικό Στράτο που θα περιλαμβάνουν 11 ABCT, 13 IBCT και εφτά SBCT. Η Εθνοφρουρά θα διαθέτει συνολικά 27 Ταξιαρχίες Ομάδων Μάχης που περιλαμβάνουν 20 IBCT και δύο SBCT, εξασφαλίζοντας μια πιο ισορροπημένη κατανομή ανάμεσα στις ελαφριές και βαριές πολεμικές δυνάμεις.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “army.mil” για την Προέλαση.

One Response

  1. GMT-I

    Το αστείο και στην Ελλάδα κάνουν πως δεν το βλέπουν είναι ότι ο αμερικανικός, ποιος ο αμερικανικός στρατός του σχεδόν 1,5 εκατομμυριών επαγγελματιών σε ενεργό και εθνοφρουρά επανδρώνει 58 ταξιαρχίες με τους αντίστοιχους ταξιάρχους (προφανώς υπάρχουν και των υπολοίπων σωμάτων) και με 700 δισ ετήσιο προυπολογισμό και στην Ελλάδα του σήμερα έχουμε ένα στρατό 90 χιλιάδων και σχεδόν 27 υποστρατήγων και 100 ταξιάρχων. Και μετά λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε αναδιοργάνωση!!!

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: