ΗΠΑ: Ο Στρατός αποδέσμευσε νέο βίντεο με το πυροβόλο ΠΒ μεγάλου βεληνεκούς

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αποδέσμευσε νέο βίντεο με τις τελευταίες δοκιμαστικές βολές του Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς στο πεδίο δοκιμών Γιούμα.

Το νέο βίντεο των δοκιμών του Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς δημοσιεύθηκε την 5η Φεβρουαρίου στον επίσημο λογαριασμό twitter του πεδίου δοκίμων Γιούμα (YPG) του Στρατού των ΗΠΑ.

Το Πυροβόλο Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς, ή ERCA, θα ειναι μια βελτίωση της τελευταίας έκδοσης του αυτοκινούμενου πυροβόλου Paladin που θα παρέχει έμμεσα πυρά για τις πολεμικές επιχειρήσεις επιπέδου ταξιαρχιών ομάδων μάχης και μεραρχιών.

“Τα πυρά ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς ειναι η υψίστη προτεραιότητα εκσυγχρονισμού του Στρατού, και οι δοκιμές του προγράμματος Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς στο πεδίο ασκήσεων Γιούμα ειναι σημαντικές για τον στόχο του Στρατού στην ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού ικανά να εκτελούν πυρά ακριβείας σε στόχους 100 χιλιόμετρα μακριά,” έγραφε η δημοσίευση του YPG.

Αυτήν την στιγμή, τα περισσότερα πυροβολικά που βάλλουν απο ρυμουλκούμενα ή αυτοκινούμενα πυροβόλα μπορουν να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 30 χιλιομέτρων -οπότε η προσβολή στόχου στα 62 χλμ σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην επιθετική ικανότητα.

Με βάση τις αναβαθμίσεις στην κινητικότητα, το ERCA θα αυξήσει την φονικότητα των αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το ERCA παρέχει ικανότητα “10X” μέσω του συνδυασμού αυξημένου βεληνεκούς, αυξημένου ρυθμού βολής, αυξημένης φονικότητας, αυξημένης αξιοπιστίας και μεγαλύτερης ικανότητας επιβίωσης.

Το ERCA αποτελείται από δύο μέρη – το νέο πύραυλο-ωθούμενο βλήμα, XM1113, και το μακρύκαννο πυροβόλο του.

Το ERCA οχι μόνο έχει σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα, αλλά έχει επίσης και βελτιωμένη αξιοπιστία και ασφάλεια. Αυτές οι αλλαγές θα επιτρέψουν στο σύστημα να διανέμει όλη την ηλεκτρική ισχύς που μπορεί να παράγει χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στους χώρους και το βάρος του.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Αυτό μήπως είναι το πρόγραμμα Mk 171 ERGM που είχε σταματήσει;

  Πάντως ένα ευρωπαϊκό ‘Volcano’ προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια αυξανοντάς την Muzzle velocity του πυρομαχικού(χωρίς πυραυλοκινητήρα, ο οποίος θα αυξάνει και τα έξοδα αγοράς του πυρομαχικού). Όλο αυτό σε σύγχρονα σκάφη, αντί για το πλέον ξεπερασμένο σχέδιο M-109 που φτάνει σήμερα στα όρια.

   1. Εξαρτάται με πια έκδοση γίνεται η σύγκριση, η απόσταση μικραίνει νομίζω αρκετά όταν συγκρινονται με μια Α6 ˋPaladinˋ.

    Ένα σύστημα νεότερης σχεδίασης (στο σύνολο) όπως ένα PzH 2000 προσφέρει νομίζω αρκετά περισσότερα απο ένα M-109(όπως εμβέλεια, ταχύτητα, προστασία για το πλήρωμα, κινητικότητα/ευκινησία, μεγαλύτερο πυροβόλο σε μάκρος με σύγχρονο ΣΕΠ), όσες αναβαθμίσεις και να πέρασε το αμερικανικό σύστημα. Ένα σημείο είναι και τα πυρομαχικά, εκεί που φτάνει ένα excalibur στα όρια μπαίνει το πύραυλο ωθούμενο πυρομαχικό στο παιχνίδι, ενώ ένα ευρωπαϊκό Volcano προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια χωρίς προώθηση με πυραυλοκινητήρα.

    VULCANO 155mm projectile is a sub-caliber, fin stabilized airframe, compatible with the use of standard modular charges, with no need of additional propulsion; it is loaded with Insensitive Explosive and Patented tungsten rings; the mechanical interfaces are the same as in standard 155mm ammunition.

    https://www.leonardocompany.com/en/-/vulcano-155mm

    https://www.leonardocompany.com/documents/63265270/66960114/body_VULCANO_155MM_2013_1.pdf

    https://www.leonardocompany.com/documents/63265270/66960114/OTO_Vulcano_155_LQ_mm08723_.pdf?download_file

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.