Τα νέα “Hunter” και “Killer”, βρίσκονταν σε δοκιμές κατά τη διάρκεια του Πειράματος Ενοποιημένων Πυρών Ελιγμού 2017 (MFIX) απο 3 ως 13 Απριλίου, στο Φόρτ Σιλ. Τα οχήματα μοιάζουν με το όχημα για αμμώδη εδάφη (μπάγκι) -το τροχοφόρο όχημα με τους μεγάλους τροχούς σχεδιασμένο για διάφορους τύπους εδάφους. Όμως τα “Hunter” και “Killer” είναι επίσης σχεδιασμένα για να εντοπίζουν αεροσκάφη, εκτελούν τρισδιάστατη κατάδειξη στόχου και την παροχή άλλων δυνατοτήτων.

Τα οχήματα είναι σπονδυλωτής σχεδίασης, που σημαίνει ότι οι σχεδιαστές μπορούν να πάρουν κομμάτια από άλλα συστήματα και να τα συνδυάσουν σε μια ενιαία πλατφόρμα. Η πρόθεση είναι τα κομμάτια να γίνουν ανταλλάξιμα, σύμφωνα με τον Σκότ Παττον, τον στρατηγιστή επιστήμης και τεχνολογίας της ομάδας των συνόλων λειτουργικών συστημάτων μάχης του Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης και Μηχανικής Αεροπορίας Στρατού και Πυραύλων (AMRDEC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Η πλατφόρμα προορίζεται να πολεμήσει σε πολλαπλές τοποθεσίες. Για την ξηρά, η πλατφόρμα “Hunter” μπορεί να αιτηθεί πυρά ακριβείας σε αυτόματη λειτουργία, και οι στρατιώτες της Αεροπορία μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για επικοινωνήσουν με αεροσκάφος για υποστήριξη. Όταν χρησιμοποιείται σε ναυτικές επιχειρήσεις, ο προκεχωρημένος παρατηρητης μπορεί να καλέσει προσβολή από ένα πλοίο σε έναν στόχο.

Η πλατφόρμα “Killer” προσδίδει τη δυνατότητα μάχης στους τομείς του διαστήματος και κυβερνοχώρου. O στρατιώτης μπορεί να αιτηθεί μια κυβερνο-κλήση για να παρεμποδίσει τις επικοινωνίες μεταξύ ενός UAV και του χειριστή του. Οι στρατιώτες μπορούν επίσης να αιτηθούν δυνατότητες μέσω διαστήματος.

Για τους προκεχωρημένους παρατηρητές, οι στρατιώτες που προελαύνουν προς τις γραμμές του εχθρού και μερικές φορές παραπέρα, τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα σημαίνουν νέους κινδύνους και νέες ευθύνες. Επιπλέον στα κύρια καθήκοντα συλλογής πληροφοριών και αποστολής στα μετόπισθεν, ίσως τώρα τους ζητηθεί να εκτελέσουν πυρά ακριβείας. Με την αυξημένη χρήση των μη επανδρωμένων αεροχημάτων, ίσως τους ζητηθεί να αναχαιτίσουν UAV στο πεδίο της μάχης.

Με όλες αυτές τις προκλήσεις στο μυαλό, οι σχεδιαστές των “Hunter” και “Killer” πειραματίστηκαν κατά το MFIX 2017 με τις δυνατότητες των πλατφορμών να λειτουργούν με την ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

©Monica K. Guthrie | Οι εικόνες δείχνουν αυτό που βλέπανε οι στρατιώτες όταν χρησιμοποίησαν τα οχήματα “Hunter” ή “Killer” κατά το Πείραμα Ολοκληρωμένων Πυρών Ελιγμού, την 3η Απριλίου, στο Φορτ Σιλ. Μια οθόνη αφής θα δώσει στους στρατιώτες τη δυνατότητα αίτησης πυρών υποστήριξης ακριβείας πάνω σε στόχους.

©Monica K. Guthrie | Οι εικόνες δείχνουν αυτό που βλέπανε οι στρατιώτες όταν χρησιμοποίησαν τα οχήματα “Hunter” ή “Killer” κατά το Πείραμα Ενοποιημένων Πυρών Ελιγμού, την 3η Απριλίου, στο Φορτ Σιλ. Μια οθόνη αφής θα δώσει στους στρατιώτες τη δυνατότητα αίτησης πυρών υποστήριξης ακριβείας πάνω σε στόχους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: