Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σχεδιάζει να επιδείξει μια σειρά οχημάτων μάχης που θα εκτελούν το ρόλο του ρομποτικού πλευρικού άρματος εντός του 2017 στο Φορτ Μπενινγκ, στην Τζόρτζια, καθώς προετοιμάζεται να εισέλθει το 2023 ως ένα επίσημο καταγεγραμμένο πρόγραμμα.

Η υπηρεσία ήδη ομαδοποιεί με επιτυχία μη επανδρωμένα και επανδρωμένα αεροσκάφη στο πεδίο, ζευγαρώνοντας επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shadow και Gray Eagle για να καλύψει τον ρόλο του οπλισμένου ανιχνευτικού ελικοπτέρου αφότου ο Στρατός απέσυρε τα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrior.

usa_gray-eagle-apache

Όμως, το ζευγάρωμα οχημάτων στο έδαφος ενέχει περισσότερες προκλήσεις όπως η ασφαλής πλοήγηση γύρω από στατικά ή κινούμενα εμπόδια και η μετακίνηση πάνω σε ανώμαλο έδαφος. Ο Στρατός έχει πολλά για να σκεφτεί και πειραματιστεί πριν ο ίδιος διευθετήσει τα σχέδια για τα σημερινά και μελλοντικά πεδία μάχης.

Μια από τις προσπάθειες που προγραμματίστηκε για το καλοκαίρι του 2017 στο Φόρτ Μπενινγκ θα αξιολογήσει αν είναι εφικτό να δώσεις στον γεμιστή όπλων ενός άρματος μάχης Abrams την ευθύνη να ελέγχει εναέρια ή χερσαία μη επανδρωμένα οχήματα με την τοποθέτηση στο άρμα ενός αυτόματου γεμιστή, ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα ο διοικητής του Κέντρου Συνδυασμένων Όπλων του Στρατού στο Φορτ Λιβενγουρθ του Κάνσας, αντιστράτηγος Μάικλ Λάντι.

Ο Λάντι τόνισε ένας αυτόματος γεμιστής, ο οποίος είναι μια δοκιμασμένη ικανότητα που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί, θα ενσωματωθεί στο Abrams με σκοπό να απαλλάξει τον γεμιστή από το φορτίο εργασίας και να αποδεσμεύσει αυτό το μέλος του πληρώματος για τα καθήκοντα των επιχειρήσεων με μη επανδρωμένα συστήματα.

Το σχέδιο παίρνει ο,τι διαθέτει ο Στρατός και, χωρίς την παρουσίαση μια νέας δομής δυνάμεων, ανάμεσα στις υπόλοιπες ικανότητες πρέπει να ενισχύσει το Abrams με την ενισχυμένη επίγνωση τακτικής κατάστασης, είπε ο Λαντι.

Τότε η επίδειξη θα οδηγήσει στην απόφαση σχετικά με το αν ο Στρατός χρειάζεται τη βελτίωση προϊόντος για να εγκαταστήσει την αυτόματη γέμιση στο Abrams, είπε. Τότε θα υλοποιηθούν περισσότερες λειτουργικές αποφάσεις όπως το πως θα δείχνει η διάταξη επανδρωμένου-μη επανδρωμένου με το Abrams.

“Τι σημαίνει αυτό για τα προσδεδεμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), επίγεια οχήματα που είναι συνδεδεμένα στο άρμα μάχης Abrams; Πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερη εμπειρία πριν λάβουμε αυτού του είδους τις αποφάσεις”, είπε ο Λαντι. “Πως χρησιμοποιείς αυτού του είδους τις ικανότητες και πως αυξάνεται η φονικότητα ή η προστασία ή η κινητικότητα του εν λόγω οχήματος μάχης”.

Επίσης, αυτό το καλοκαίρι στο Φορτ Μπένινγκ, ο Στρατός θα διενεργήσει μια επίδειξη τεχνολογίας κοινών δυνατοτήτων του σχεδίου του ρομποτικού πλευρικού οχήματος χρησιμοποιώντας οχήματα χάμερ. Η δεύτερη φάση, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα σε απροσδιόριστο χρόνο, θα επιδείξει την ίδια ικανότητα χρησιμοποιώντας M113, σύμφωνα με ένα σύνολο διαφανειών που χρησιμοποιήθηκαν στην παρουσίαση για την ανταλλαγή πληροφοριών ικανοτήτων ανάμεσα στη βιομηχανία και τη Διοίκηση Εκπαίδευσης και Δόγματος Στρατού στο Φόρτ Ιουστις, αυτόν τον μήνα.

Οι επιδείξεις θα ενσωματωθούν μέσα στην ανάπτυξη των προγραμματιζόμενων καταγεγραμμένων προγραμμάτων του Στρατού για τα ημιαυτόνομα ρομποτικά πλευρικά οχήματα αρχίζοντας από το 2023 και την αυτόνομη έκδοση που θα εισέλθει σε παραγωγή το 2035, επεσήμαναν οι διαφάνειες της παρουσίασης.

Το ημιαυτόνομο πλευρικό όχημα θα λάβει τα υφιστάμενα οχήματα μάχης και θα τα δώσει την ικανότητα αρχηγού-πλευρικού, πλοήγηση βάσει σημείων διαδρομής και εντοπισμό και αποφυγή εμποδίων. Το αυτόνομο πλευρικό όχημα θα είναι μια πλατφόρμα κατασκευασμένη για συγκεκριμένο σκοπό και θα έχει την ικανότητα πλήρους αυτόνομης πλοήγησης και τηλεχειριζόμενα όπλα.

Οι προσπάθειες στο πεδίο του ρομποτικού πλευρικού οχήματος είναι μέρος μιας μεγαλύτερης στρατηγικής του Στρατού για να φέρει σταδιακά περισσότερη αυτονομία, τεχνητή νοημοσύνη και κοινό έλεγχο των μη επανδρωμένων συστημάτων στους σχηματισμούς των στρατιωτών κατά τη διάρκεια 25 ετών. Ο Στρατός θα φύγει από την υποχρέωση να διατηρεί συνεχή επαγρύπνηση επί των ρομποτικών συστημάτων με την ανάπτυξη δεσμών όπου τα μη επανδρωμένα σε μια αποστολή κινούνται μαζί με τον μαχητή, όπως ένας κυνηγός με το κυνηγόσκυλο του.

Το Κέντρο Ενσωμάτωσης Ικανοτήτων του Στρατού απεκάλυψε τον Οκτώβριο την έκδοση της δικής του στρατηγικής ρομποτικών και αυτόνομων συστημάτων.

Η στρατηγική προσδιορίζει πέντε αντικειμενικούς σκοπούς ικανοτήτων που θα κατευθύνουν την έρευνα και ανάπτυξη της επιστήμης και τεχνολογίας και πως χρησιμοποιούνται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μη επανδρωμένα επίγεια συστήματα.

Ο Στρατός θέλει να χρησιμοποιήσει τα μη επανδρωμένα συστήματα για να αυξήσει την επίγνωση τακτικής κατάστασης, να ελαφρύνει τα βάρη και τα γνωσιακά φορτία των στρατιωτών, να αυξήσει την ενίσχυση δύναμης και να βοηθήσει τις μονάδες να κινηθούν και ελιχθούν στο πεδίο της μάχης ενώ θα προστατεύει τους στρατιώτες από τις απειλές.

Η υπηρεσία σχεδιάζει να καταθέσει τον Ιανουάριο προς επιθεώρηση ένα προσχέδιο εγγράφου ανάπτυξης ικανοτήτων (CCD) από το Στρατιωτικό Εποπτικό Συμβούλιο Απαιτήσεων (AROC) για το “Squad Multi-Purpose Equipment Transport”, το οποίο είναι ένα χερσαίο ρομποτικό όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό, προμήθειες και υλικά για μια ολόκληρη ομάδα. Ο Στρατός σχεδιάζει επίσης να καταθέσει τον Φεβρουάριο ένα προσχέδιο CCD για την ικανότητα αυτόματου ανεφοδιασμού αρχηγού-πλευρικού οχήματος.

Σύμφωνα με τις διαφάνειες του Στρατού, το CCD για το ρομποτικό πλευρικό όχημα θα απαιτηθεί το 2019.

Βίντεο: Το όχημα Squad Multi-Purpose Equipment Transport


Jen Judson

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: