ΗΠΑ: Ο Στρατός σκοπεύει να εξοπλίσει τα Abrams με αισθητήρες νέας γενιάς

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) θέλει να εξοπλίσει τα κύρια άρματα μάχης (MBT) Abrams με εξελιγμένους αισθητήρες πεδίου μάχης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης του στόλου Abrams, στην νέα έκδοση των αμερικανικής κατασκευής αρμάτων, με την ονομασία M1A2D, θα εξοπλιστεί με εξελιγμένους αισθητήρες και συστήματα μάχης.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Στρατό των ΗΠΑ, ο τεχνολογικός ακρογωνιαίος λίθος του πιο συγχρόνου άρματος Abrams M1A2D (νυν SEPv4) ειναι το τρίτης γενιάς (3GEN) FLIR, το οποίο θα προσφέρει στους αρματιστές πολύ μεγαλύτερη φονικότητα.

Το 3GEN FLIR θα αναβαθμίσει τα σκοπευτικά και θα ειναι κοινό με τις υπόλοιπες πλατφόρμες μάχης.

Το 3GEN FLIR ή 3GF θα προσφέρει κοινά στοιχεία που θα ενσωματωθούν στα σκοπευτικά του οχήματος για αναγνώριση, επιτήρηση και πρόσκτηση στόχου με σκοπό να παρέχει μια κοινή εικόνα σε όλα τα οχήματα ξενιστές (host). Τα κοινά στοιχεία περιλαμβάνουν συστοιχία εστιακού επιπέδου υψηλής ευκρίνειας διπλής ζώνης (μεσαίου κύματος και μεγάλου κύματος υπέρυθρες), Dewar Cooler Bench (DCB), οπτικά και ηλεκτρονικά που απαιτούνται για την μετατροπή της θερμικής ακτινοβολίας σε εικόνες βίντεο. Το 3GF θα αντικαταστήσει τα σκοπευτικά 2GF.

Με την αναβάθμιση, το Abrams θα ενσωματώσει μια έγχρωμη κάμερα, αποστασιόμετρο eye-safe λειζερ και διαπλατφορμική σκόπευση λέιζερ για τη διευκόλυνση της πολυχωρικής μάχης μέσα από το σκοπευτικό του αρχηγού.

Επιπλέον με τις αναβαθμίσεις φονικότητας, το M1A2D θα περιλαμβάνει πλήρως ενσωματωμένη εκπαίδευση για την μεγιστοποίηση των δεξιοτήτων των πληρωμάτων του συστήματος. Αυτό το πρόγραμμα ξεκίνησε αρκετά νωρίς για να τοποθετηθεί πάνω στο άρμα όποια τεχνολογία ο Στρατός κρίνει ότι ειναι καίριας σημασίας για το μελλοντικό πεδίο μάχης συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της αυτονομίας, του APS ή εξελιγμένων αισθητήρων.

Σύμφωνα με το Army Recognition,τον Αύγουστο 2017  η εταιρεία General Dynamics Land Systems ανέλαβε σύμβαση τροποποίησης αξίας $310.6 εκατομμυρίων για την εξέλιξη και δοκιμή εφτά πρωτότυπων MBT M1A2D. Η νέα διαμόρφωση M1A2D θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στους αισθητήρες, τη φονικότητα και την ικανότητα επιβίωσης. Η εργασίες αναβάθμισης στην έκδοση M1A2D πρόκειται να αρχίσουν το οικονομικό έτος 2023 με την παράδοση του πρώτου άρματος το 2025.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.