ΗΠΑ: Πέντε ομάδες κέρδισαν τις πρώτες συμβάσεις σχεδίασης του OMFV του Στρατού

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) επέλεξε πέντε ομάδες για να προχωρήσουν στην επόμενη φάση του ανανεωμένου προγράμματος του Προαιρετικά Επανδρωμένου Οχήματος Μάχης (OMFV), τους επόμενους 15 μήνες θα εργαστούν πάνω στην σχεδίαση της ιδέας.

Την 23η Ιουλίου ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες American Rheinmetall Vehicle, BAE Systems, General Dynamics Land Systems (GDLS) και Point Blank Enterprises θα ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες στη σχεδίαση του οχήματος αντικαταστάτη του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) M2 Bradley. Η συνολικά αξία των πέντε συμβάσεων καθορίστηκε στα $299,4 εκατομμύρια αλλά ο Στρατό δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα στοιχεία των μεμονωμένων συμβάσεων. Ωστόσο, νωρίτερα ο ιστότοπος Jane’s είχε μεταδώσει ότι κάθε σύμβαση για αυτήν την φάση κοστολογείται στα $60 εκατομμύρια.

«Οι πλειοδότες αξιολογήθηκαν όσον αφορά την προσέγγιση τους στο πώς θα προχωρήσουν στην διεργασία των επαναληπτικών αναλύσεων και τις επικαιροποιημένες απαιτήσεις … και την προσέγγιση τους στη δομοστοιχειωτή ανοιχτή αρχιτεκτονική συστημάτων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκτελεστικός διευθυντής προγραμμάτων (PEO), επίγειων συστημάτων μάχης, Ταξίαρχος Γκλεν Ντιν σε τηλεφωνική κλήση πριν την ανακοίνωση των συμβάσεων, Τόνισε ότι η προτεινόμενη τιμή ήταν επίσης ένας παράγοντας που συνέβαλε στην απόφαση του Στρατού.

Ο Ταξίαρχος αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσες εταιρείας υπέβαλλαν προτάσεις για αυτήν την φάση του προγράμματος, όμως είχε ανακοινωθεί πως τουλάχιστον έξι εταιρείες συναγωνίζονταν για μια από αυτές τις συμβάσεις. Η Mettle Ops ήταν μία από αυτές τις εταιρείες και δεν έλαβε το πράσινο φως για να προχωρήσει στην παρούσα φάση.

 

Πηγή: Janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.