ΗΠΑ: Παράδοση 44 οχημάτων JLTV από Lokheed Martin και AM General στους Πεζοναύτες

To όχημα JLTV της εταιρείας Lockheed Martin. (Φωτ: lockheedmartin.com)

Οι εταιρείες Lokheed Martin (LM) και AM General (AMG) ανακοίνωσαν πως στο πλαίσιο της φάσης Μηχανικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (EMD) της σύμβασής του Ελαφρού Διακλαδικού Τακτικού Οχήματος (JLTV) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), παρέδωσαν, η κάθε εταιρεία στο Σώμα Πεζοναυτών από 22 οχήματα για δοκιμές και αξιολόγηση.

Το JTVL είναι ένα κοινό πρόγραμμα του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την απόκτηση οχημάτων με ρυμουλκούμενα, τα οποία θα έχουν την ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών καθώς θα διαθέτουν θωράκιση για την προστασία των πληρωμάτων, και την ικανότητα μεταφοράς προσωπικού και φορτίων σε ένα μεγάλο φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το όχημα BRV-O της AMG επιλέχθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την φάση EMD του προγράμματος JLTV με την υπογραφή σύμβαση αξίας 64,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιελάμβανε την παράδοση 22 οχημάτων για κυβερνητικές δοκιμές.

Το BRV-O διαθέτει μια νέα καμπίνα σπονδυλωτής σχεδίασης η οποία, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο στάδιο των κυβερνητικών δοκιμών αντοχής σε εκρήξεις.

Το όχημα JLTV της LM μετά από δοκιμές 160000 μίλιων στο πλαίσιο της EMD, επιλέχθηκε τον Αύγουστο του 2012 απο το Στρατό και τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ ώστε να συνεχίσει την εξέλιξη αξίας 65 εκατ. δολ διαμέσου της σύμβασης EMD.

Το JLTV της LM έχει κατασκευαστεί ως μία ολοκληρωτική λύση – σχεδιασμένη ώστε να εξισορροπεί το “ατσάλινο τρίγωνο” προστασία, απόδοση και μεταφορά φορτίου καθώς θα διατηρεί την οικονομική προσιτότητα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.