Η Διοίκηση Προμηθειών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), Redstone Arsenal, στην Αλαμπάμα ανέθεσε σύμβαση Στρατιωτικών Προμηθειών Εξωτερικού (FMS) αξίας $218 εκατομμυρίων στην εταιρεία Lockheed Martin για τους 18 πρώτους εκτοξευτές M142 “Σύστημα Ρουκετών Πυροβολικού Υψηλής Κινητικότητας” (HIMARS) για την Ρουμανία, όπως ανακοίνωσε την 9η Αυγούστου το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ. Η σύμβαση καλύπτει επίσης σχετική εκπαίδευση, ανταλλακτικά, και σχεδιαζόμενες ενισχύσεις και βελτιωτικές τροποποιήσεις.

Η Lockheed Martin θα πραγματοποιήσει τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της στο Γκράντ Πρέρι στο Τέξας, με στόχο την ολοκλήρωση τους ως το τέλος του 2020.

Το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την FMS για 54 εκτοξευτές HIMARS προς την Ρουμανία τον Αύγουστο του 2017. Εκείνη την στιγμή η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την τιμή της πώλησης στα $1,25 δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανόμενης σχετικής υποστήριξης και εξοπλισμού.

Μαζί με τους 54 εκτοξευτές HIMARS, η Ρουμανία αιτήθηκε 162 πολεμικές κεφαλές Guided Multiple Launch Rocket Systems (GMLRS), 54 Army Tactical Missile Systems (ATACMS), 30 εκπαιδευτικές ρουκέτες Low Cost Reduced Range (LCRR) και 24 Εξελιγμένα Συστήματα Τακτικών Δεδομένων Πυροβολικού Πεδίου (AFATDS), επιπρόσθετα στα 30 HMMWV και οχήματά διοικητικής υποστήριξης.

©IHS Markit/Patrick Allen | Η Διοίκηση Προμηθειών των ΗΠΑ ανέθεσε σύμβαση FMS άξιας $218 εκατ. στην Lockheed Martin για τους πρώτους 18 εκτοξευτές M142 HIMARS.

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση από το “janes.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: