Η BAE Systems Land and Armaments LP με έδρα την Πενσιλβανία της Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέλαβε σύμβαση σταθερής-τιμής άξιας 69 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για την παράδοση 20 τεθωρακισμένων οχημάτων “Συστήματα Βαριάς Περισυλλογής Γενικής Ανύψωσης και Εκκένωσης” (HERCULES) και λίστα σχετικών πακέτων αποθηκευμένων ανταλλακτικών.

Οι προσφορές υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου με μόνο μια να παραλαμβάνεται. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Πενσιλβανία της Υόρκης, με εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης την 31 Οκτωβρίου 2019.

Στις προμήθειες των οικονομικών ετών 2016 και 2017, ο στρατός των ΗΠΑ χρηματοδότησε το ποσό των 69 εκατ. $ που ήταν υποχρεωμένος κατά την στιγμή της ανάθεσης της σύμβασης. Η αναθέτουσα υπηρεσία ειναι η Διοίκηση Συμβάσεων Στρατού ΗΠΑ, στο Γουόρες του Μίσιγκαν.

Το M88A2 HERCULES (Σύστημα Βαριάς Περισυλλογής Γενικής Ανύψωσης και Εκκένωσης) ειναι μια βελτιωμένη έκδοση των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής M88 και M88A1. To Μ88Α2 HERCULES ειναι το διάδοχο όχημα του M88A1, το όποιο είχε ικανότητα περισυλλογής μόνο 56 τόνων. Η αποστολή του M88A1 είχε επικεντρωθεί στα άρματα μάχης M60, ενώ του M88A2 στα άρμα μάχης Abrams.

Το M88A2 HERCULES ειναι ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο -δοκιμασμένο σε μάχη- όχημα περισυλλογής το οποίο εκτελεί εργασίες ανύψωσης, έλξης και ρυμούλκησης για τα σημερινά βαρύτερα συστήματα μάχης. Είναι εφοδιασμένο ώστε να συνδράμει στην επισκευή των ακινητοποιημένων οχημάτων σε γενικές συνθήκες μάχης και να περισυλλέγει οχήματα υπό τα εχθρικά πυρά.

Όλα τα βαρούλκα του ειναι υδραυλικά. Το όχημα ειναι εξοπλισμένο με μια βοηθητική μονάδα ισχύος (APU) που παρέχει εφεδρική ηλεκτρική και υδραυλική ισχύ. Η APU παρέχει επίσης ισχύ για τον ανεφοδιασμό και την μεταφορά καυσίμου. Το όχημα μεταφέρει πλήρωμα των τριών: Αρχηγό, Οδηγό και Τεχνίτη. Διαθέτει χώρο για τα τέσσερα μέλη του περισυλλεχθέντος οχήματος.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: