Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια τριάντα πέντε (35) επιπρόσθετων πλατφορμών ελικοπτέρων εκπαίδευσης και υποστήριξης “Airbus Helicopters UH-72A Lakota” ώστε να τα προσθέσει στα τετρακόσια (400) που έχουν ήδη παραληφθεί.

Η σύμβαση αξίας διακοσίων εβδομήντα τριών εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων (273,3) δολαρίων για την πολιτική έκδοση των ελικοπτέρων “EC145” ανακοινώθηκε από το υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) την 8η Μαρτίου. Τα ελικόπτερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρόκειται να παραδοθούν μέχρι την 8η Μαρτίου 2021.

Η ανάθεση της σύμβασης προκύπτει δύο μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση του στρατού ότι ήθελε να προσθέσει κι άλλα ελικόπτερα στο πρόγραμμα των τετρακοσίων δώδεκα (412) “Lakota”. Η υπηρεσία προμηθεύτηκε για πρώτη φορά τον τύπο του ελικοπτέρου το 2017 ώστε να αποδεσμεύσει τους τύπους ελικοπτέρων πρώτης γραμμής όπως το “Sikorsky UH-60 Black Hawk” και να καταστήσει εφικτή την απόσυρση των παλαιότερων τύπων όπως τα “Bell UH-1 ‘Huey” και “OH-58A Kiowa Warrior”. Το “Lakota” προσφέρεται σε εφτά διαμορφώσεις για αποστολές που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την ασφάλεια συνόρων, την έρευνα και διάσωση, την ιατρική διακομιδή, την αντιμετώπιση των καταστροφών, την μεταφορά σημαινόντων προσώπων και την υποστήριξη πεδίου.

Προερχόμενο από μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα, το “Lakota” κατασκευάζεται υπό άδεια στις εγκαταστάσεις της “Airbus Helicopters” στην Κολόμπο του Μισισίπι. Απο την πρώτη φορά που πέταξε το 2005, το “UH-72A Lakota” ήταν η σπάνια εξαίρεση του κανόνα που λέει οτι τα αμυντικά έργα ξεπερνούν τον προϋπολογισμό και καθυστερούν πολλά χρόνια.

Με το πρόγραμμα να εξελίσσεται εντός προϋπολογισμού και χρονοδιαγράμματος, το “Lakota” αποδείχθηκε επίσης μια αξιόπιστη και δημοφιλής πλατφόρμα ανάμεσα σε αυτούς που το πετούν και το συντηρούν. Μια θανατηφόρα συντριβή που περιελάμβανε ένα ελικόπτερο της εθνοφρουράς του Πουέρτο Ρίκο, τον Δεκέμβριο του 2010, ήταν το μοναδικό στίγμα σε ένα -υπό διαφορετικές συνθήκες- άψογο ιστορικό ασφαλείας, αν και η μεταγενέστερη έρευνα απέκλεισε την μηχανική αστοχία ως την αιτία της πτώσης.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: