Οι ΗΠΑ προκειται να αποκτήσουν συνολικά 14 ραντάρ AN/TPY-2. (Raytheon)

Οι ΗΠΑ προκειται να αποκτήσουν συνολικά 14 ραντάρ AN/TPY-2. (Raytheon)

Η εταιρεία Raytheon παρέδωσε το ένατο ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας AN/TPY-2 στην Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το AN/TPY-2 είναι ένα ολοκληρωμένο στοιχείο της αντιπυραυλικής ασπίδας Αμυντικού Συστήματος Βαλλιστικών Πυραύλων (BMDS) των ΗΠΑ.

Είναι ένα φορητό ραντάρ ραδιοσυχνότητας ΕΞ (X Band), το οποίο συμβάλει στην προστασία των πολιτών και των υποδομών, τα υπό ανάπτυξή πολεμικά πλοία, οχήματα και αεροσκάφη, τις συμμαχικές χώρες και συνεργάτες ασφαλείας των ΗΠΑ από την διαρκώς αυξανόμενη απειλή των βαλλιστικών πυραύλων.

To ραντάρ θα εισέλθει σε υπηρεσία με την τέταρτη πυροβολαρχία του αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defence – THAAD των ΗΠΑ και θα ενεργεί ως “μάτια και αυτιά” του συστήματος, επιτηρώντας και εξουδετερώνοντας τις απειλές, καθοδηγώντας τον αναχαιτιστικό πύραυλο στην εισερχόμενη απειλή.

Το AN/TPY-2 διαθέτει δύο επιλογές λειτουργίας (Modes). Στην λειτουργία προωθημένης εγκατάστασής, το AN/TPY-2 ανιχνεύει, στοχοποιεί και αναγνωρίζει εχθρικές απειλές στην ανοδική φάση της πτήσης τους, ενισχύοντας, με αυτό τον τρόπο, την απόδοση του BDMS. Στην λειτουργία τερματικού, υπηρετεί ως ραντάρ ελέγχου πυρός για το THAAD.

Σύμφωνα με υπολογισμούς υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από 6400 βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι εκτός του ελέγχου των ΗΠΑ, NATO, Κίνας η Ρωσίας, με τον αριθμό τους να αναμένεται πως θα φτάσει τους 8000 μέχρι το 2020.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: