ΗΠΑ: Παραλαβή όλων των πρωτοτύπων του “AMPV” για δοκιμές – Θα αντικαταστήσουν τα “M113”

Όχημα γενικής χρήσης “AMPV” του στρατού των ΗΠΑ.

Η κύρια τεθωρακισμένα δύναμη μάχης του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης (“ABCT”), η οποία αποτελείται από πολυεπίπεδες και συγχρονισμένες ικανότητες που της παρέχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλήρους φάσματος επιχειρήσεις οπουδήποτε στον κόσμο.

Το νέο Τεθωρακισμένο Όχημα Πολλαπλών Χρήσεων (“AMPV”) του στρατού των ΗΠΑ είναι ενα σημαντικό στοιχείο μέσα στους σχηματισμούς “ACBT”, που παρέχει διοίκηση και έλεγχο, μεταφορά στρατιωτών, όλμους, ιατρική διακομιδή και ιατρική περίθαλψη στο πεδίο της μάχης. Το “AMPV” εκπληρώνει αυτό το ευρύ φάσμα αποστολών μέσω μιας ευέλικτης, ευκίνητης και οικονομικά αποδοτικής σχεδίασης αξιοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες και τα κοινα εξαρτήματα με όλους τους στόλους των οχημάτων εντός των σχηματισμών “ABCT”.

H “BAE Systems” παρέδωσε όλα τα “AMPV” στον στρατό των ΗΠΑ που κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της φάσης της διαδικασίας ανάπτυξης και μηχανικής (“EMD”) για να ξεκινήσει η φάση δοκιμών και ελέγχων του προγράμματος.

“Το ‘AMPV’ είναι απαραίτητο για το μέλλον της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης”, δήλωσε ο Μπίλ Σιχι, διευθυντής του προγράμματος “AMPV” για την “BAE Systems”. “Η παράδοση στον στρατό όλων των οχημάτων ‘ΕMD’ είναι μια σπουδαία στιγμή για εμάς -σημαίνει ότι είμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην επόμενη γενιά ισχύος, κινητικότητας και επιβίωσης για τους στρατιώτες και τους σχηματισμούς μας μάχης”.

Όχημα απομάκρυνσης ασθενών/τραυματιών του στρατού των ΗΠΑ.

Το “AMPV” των πέντε εκδόσεων της “BAE Systems” ειναι ενα πλήρως σύγχρονο, ιδιαίτερα ευέλικτο όχημα που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει την -εποχής πολέμου Βιετνάμ- οικογένεια οχημάτων “M-113”. Είναι μια ολοκληρωμένη, οικονομικά αποδοτική λύση που αξιοποιεί τις δοκιμασμένες σχεδιάσεις του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης “Bradley”, ένα βασικό συστατικό στοιχείο των “ABCT”, και του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου “M109A7”. Καλύπτουν τις απαιτήσεις παντός εδάφους και προστασίας του στρατού των ΗΠΑ, παρέχοντας στο “AMPV” τη δυνατότητα να κινηθεί με τα υπόλοιπα μέσα των “ABCT”. Αυξάνοντας τα κοινά στοιχεία εντός της “ABCT” μειώνεται το ρίσκο εξέλιξης και το ρεύμα υποστήριξης/συντήρησης, παρέχοντας στον στρατό σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Όχημα γενικής χρήσης “AMPV” του στρατού των ΗΠΑ.

Ο στόχος ειναι να παραδοθεί η καλύτερη δυνατή ικανότητα στον στρατό των ΗΠΑ με σκοπό να ενισχυθούν οι “ABCT” στη διατήρηση της μαχητικής υπεροχής τους οπουδήποτε στον κόσμο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ανά πάσα στιγμή, δήλωσε ο Σιχι.

Όχημα γενικής χρήσης “AMPV” του στρατού των ΗΠΑ.

“Η επόμενη φάση δοκιμών θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την σχέση στρατιώτη/μηχανήματος και να προσδιορίσουμε τις περιοχές που μπορούμε να βελτιωθούμε”, δήλωσε ο Σιχι. “Η παράδοση του καλύτερου “AMPV” δεν θα ολοκληρωθεί με τις επίσημες δοκιμές αλλά θα συνεχιστεί καθώς θα αναπτύσσουμε τα οχήματα σε όλον τον στρατό και θα διδασκόμαστε νέα πράγματα σχετικά με την επίδοση και τις προσδοκίες των στρατιωτών”.

“Όπως το αξιοσέβαστο ‘M113’, ετσι και το ‘AMPV’ αναμένεται να αναλάβει έναν μακρύ και αποτελεσματικό ρόλο στον στρατό”, δήλωσε ο Σίχι.

Πηγή: baesystems.com

Όχημα γενικής χρήσης “AMPV” του στρατού των ΗΠΑ.
Όχημα διοίκησης αποστολής “AMPV” του στρατού των ΗΠΑ.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

      1. Προσεξε οτι εχει μπει προσθετη θωρακιση και στην καμπινα του φορτηγου, τα παραθυρα εχουν αντικατασταθει απο αλεξισφαιρα.

      2. Προφανώς το πεντάτοννο είχε ήδη γίνει «Guntruck»,και είχε δεχθεί την θωράκιση για εκείνον τον ρόλο «κανονιοφόρου»,και εκ των υστέρων κάποιος είχε την ιδέα να αφαιρέσει τον θωρακισμένο κλωβό,και στην θέση του να βάλει σκάφος από Μ-113.
        Στην «Προέλαση» είχε ανέβει άρθρο πριν καιρό για τα «guntrucks»,και παρουσιαζόταν τέτοια μετασκευασμένα πεντάτοννα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.