Στην Έκθεση και Συμπόσιο Διεθνών Δυνάμεων της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (AUSA) η οποία διοργανώθηκε από 13 εως 15 Μαρτίου, η βιομηχανία BAE Systems επανήλθε με το πρότζεκτ του μη επανδρωμένου οχήματος υπό την ονομασία έργου του ARCV (Οπλισμένο Ρομποτικό Όχημα Μάχης) επονομαζόμενο κατά το παρελθόν ως Black Knight.

Ο σχεδιασμός του Black Knight, οπλισμένου ρομποτικού οχήματος επίδειξης ξεκίνησε το 2005 και αποκαλύφθηκε το 2006 σε εκδήλωση της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ουάσιγκτον. Το εν λόγω χερσαίο μη επανδρωμένο όχημα ειναι αρκετά παρόμοιο με ένα ελαφρύ άρμα μάχης με πυροβόλο 30mm και συζυγές πολυβόλο 7,62mm εγκατεστημένα σε έναν πύργο. Το όχημα ειναι εξοπλισμένο έναν πετρελαιοκινητήρα 300 ίππων της βιομηχανίας Caterpillar.

Τον Ιανουάριο του 2016, το Εθνικό Κέντρο Ρομποτικής Μηχανικής (NREC) του Κάρνεγκι Μέλλον έλαβε σύμβαση απο την BAE Systems για να σχεδιάσει και προσθέσει τους αισθητήρες, υλικά και στοιχεία υπολογιστών για την ικανότητα πλήρους αυτόνομης πλοήγησης. Στα τέλη του καλοκαιριού του 2006, το ARCV ελέγχθηκε με επιτυχία κατά τη διάρκεια ανάπτυξης διάρκειας μιας εβδομάδας σε πεδίο στο Σομερσετ της Πενσιλβανία.

Το μη επανδρωμένο όχημα μάχης Black Knight μπορεί να λειτουργήσει από τον σταθμό αρχηγού οχήματος Bradley, το οποίο παρουσιάστηκε στο χειμερινό συμπόσιο και έκθεση της AUSA 2006. Ο πύργος του ειναι εξοπλισμένος με λειτουργικά στοιχεία από το πρόγραμμα συστημάτων μάχης Bradley, που απεικονίζει τη συνέργεια μεταξύ της σημερινής και μελλοντικής δύναμης.

Η θέση του όπλου και του πύργου, όπως επίσης και οι πληροφορίες από το ανεξάρτητο περισκόπιο του αρχηγού (CIV), και το βελτιωμένο σύστημα πρόσκτησης Bradley (IBAS) μπορούν να προβληθούν από μια οθόνη στον σταθμό αρχηγού πληρώματος Bradley. Καθώς αποβιβάζονται οι στρατιώτες, παίρνουν μαζί τους την συσκευή ελέγχου (DCD) και συνεχίζουν την λειτουργία του Black Knight, λαμβάνοντας τις πληροφορίες σε μια οθόνη του DCD.

USA_Black_Knight

©BAE Systems | Το όχημα ARCV στην έκθεση της AUSA 2017.

Το Black Knight εξοπλίστηκε με σύγχρονες δυνατότητες -που ενισχύουν κάποιες δοκιμασμένες ικανότητες του Bradley χρησιμοποιώντας τα ισχυρα, διαθέσιμα εξαρτήματα. Αυτα τα εξαρτήματα παρέχουν στο όχημα υψηλή φονικότητα που επιτυγχάνεται με την προσβολή με το πρώτο βλήμα, και την ικανότητα για τον πύργο να περιστραφεί ως οπτική δέσμη-προέκταση στο CIV.

Ενα μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα μάχης (UGCV) συχνά προσφέρει πλεονεκτήματα στα σύγχρονα πεδία επιχειρήσεων ως ενα μη επανδρωμένο πλευρικό όχημα στις επίγειες δυνάμεις. Μπορεί να επιχειρεί ήμερα και νύχτα όπου ειναι πολύ επικίνδυνα για τα επανδρωμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων προωθημένης αναγνώρισης, αναγνώριση, επιτήρηση και πρόσκτηση στόχου (RSTA), συλλογή πληροφοριών και έρευνας επικινδύνων περιοχών. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα στους χειριστές να αποκτήσουν στοιχειά κατάστασης από μη επανδρωμένες θέσεις εμπροσθοφυλακών και να επιβεβαιώσουν τα σχέδια τους χρησιμοποιώντας δεδομένα χάρτη για την επιβεβαίωση του εδάφους. Αν απαιτείται, μπορούν να εμπλέξουν εχθρικά στοιχεία από μια απομακρυσμένη ασφαλή θέση.

Βίντεο: Το τεθωρακισμένο μη επανδρωμένο όχημα Black Knight, εισέρχεται στον εκθεσιακό χώρο της AUSA.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: