ΗΠΑ: Πιστοποιήθηκε η αερομεταφορά του Phantom Badger απο ελικόπτερο V-22

Εκφόρτωση οχήματος Phanton Badger από ελικόπτερο V-22. (Boeing)
Εκφόρτωση οχήματος Phanton Badger από ελικόπτερο V-22. (Boeing)

Μετά από σειρά επιτυχημένων δοκιμών, τον τελευταίο μήνα, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πιστοποίησε, την αερομεταφορά του οχήματος υποστήριξης Phantom Badger της Boeing από ελικόπτερο V-22 Osprey.

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην παροχή περισσότερων επιλογών ανάπτυξης του πολλαπλών χρήσεων οχήματος, από τα πολεμικά αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Οι δοκιμές περιελάμβαναν ελέγχους φόρτωσης και όγκου, δοκιμές υπό συνθήκες μεγάλης έντασης και δοκιμές αξιολόγησης σε δυνάμεις που ξεπερνούσαν τα 4 G.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Boeing, δέκα οχήματα Phantom Badger χωράνε σε ένα αεροσκάφος στρατηγικών αερομεταφορών C-17 και δύο σε αεροσκάφος C-130 ή ελικόπτερο Ch-47 Chinook.

To Phanton Badger έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 5000 μίλια σε δοκιμές ανθεκτικότητας σε τραχύ έδαφος και έχει εκτελέσει ρίψη από C-17.

Εξελίχθηκε από την Boeing Phanton Works, το όχημα Phanton Badger υποστηρίζει ενός μεγάλου εύρους αποστολές, τις οποίες δεν μπορούν να εκτελέσουν τα υφιστάμενα οχήματα υποστήριξης μάχης. Το οπίσθιο τμήμα είναι σπονδυλωτής σχεδίασης, και μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα στα δεδομένα κάθε αποστολής που περιλαμβάνει αναγνώριση, έρευνα και διάσωση μάχης, μεταφορά τραυματιών, υποστήριξη μάχης με ενσωματωμένα όπλα ή εκρηκτικό εξοπλισμό.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός κινητικότητας, αερομεταφορικής δυνατότητας και επιδόσεις παντός εδάφους αυξάνει την επιχειρησιακή ευελιξία και ενισχύει την βιωσιμότητα του πληρώματος.

[youtube=http://youtu.be/3q-t1gBwik0]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.