JLTV

Το JLTV είναι ένα κοινό πρόγραμμα του Στρατού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την απόκτηση οχημάτων με ρυμουλκούμενα, τα οποία θα έχουν την ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών καθώς θα διαθέτουν θωράκιση για την προστασία των πληρωμάτων, και την ικανότητα μεταφοράς προσωπικού και φορτίων σε ένα μεγάλο φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων. (Lockheed Martin)

Η ομάδα του προγράμματος του Ελαφρού Διακλαδικού Τακτικού Οχήματος (JLTV) της βιομηχανίας Lockheed Martin (LM) ολοκλήρωσε με επιτυχία την Επιθεώρηση Ετοιμότητας Παραγωγής (PRR) από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στις εγκαταστάσεις Συναρμολόγησης Χερσαίων Οχημάτων της βιομηχανίας στο Κάμντεν του Αρκάνσας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας PRR, η ομάδα συναρμολόγησε ένα όχημα JLTV στην γραμμή παραγωγής με σκοπό την περαιτέρω επίδειξη της παραγωγικής ετοιμότητας.

Η PRR ήταν μια λεπτομερέστατη αξιολόγηση της ετοιμότητας και σχεδιασμού παραγωγής του JLTV της LM όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, τις επιδόσεις, το κόστος και άλλα κριτήρια.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της PRR είναι από τα κρίσιμα βήματα της κυβέρνησης των ΗΠΑ της επίδειξης προαγωγικής ετοιμότητας μίας ανάδοχης αμυντικής βιομηχανίας.

“Η εγκαταστάσεις μας στο Κάμντεν είναι έτοιμες για παραγωγή,” είπε ο αντιπρόεδρος των επιγείων οχημάτων στην Lockheed Martin Missiles και Fire Control, Σκότ Γκρίν. “Για να το αποδείξουμε πλήρως αυτό, συναρμολογήσαμε ένα JLTV στην γραμμή παραγωγή του Κάμντεν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας PRR αποδεικνύοντας αδιαμφισβήτητα πως η γραμμή και οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για συναρμολόγηση οχήματος αυτή τη στιγμή.”

Πέρυσι η Ομάδα της LM είχε ολοκληρώσει με επιτυχία μια κυβερνητική PRR στις εγκαταστάσεις της Καμντεν.

Ως ο μοναδικός ανάδοχος στον διαγωνισμό του JLTV, η LM θα εκτελέσει την τελική συναρμολόγηση του JLTV στην Καμντέν με την υποστήριξη του πολύπειρου κατασκευαστή στρατιωτικών οχημάτων και συνεργάτη BAE Systems.

Το JLTV διαθέτει συστήματα μηχανικής για την παροχή προστασίας πληρώματος εφάμιλλη με τα οχήματα “αν­θε­κτι­κά σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες” (MRAP), ενώ παρέχει κρίσιμη δυνατότητα κινητικότητας, αξιοπιστίας και μεταφορικής ικανότητας στους Στρατιώτες και Πεζοναύτες.

Μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανεξάρτητη ανάρτηση αέρος Pro-TecTM της Meridor προσφέρει πρωτοφανή ευελιξία και εκτός δρόμου κινητικότητα σ’αυτη την κλάση οχημάτων, ενώ ο αξιόπιστος υπέρ-τροφοδοτουμενος πετρελαιοκινητήρας της Cummins και η μετάδοση κίνησης της Allison συνδυάζουν απεριόριστη δύναμη με εξαιρετική απόδοση καυσίμου.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: