Η πολεμική αεροπορία (USAF) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέπτυξε “αόρατα” μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor από την αεροπορική βάση Σπάνγκνταλεμ στην Γερμανία σε προκεχωρημένες τοποθεσίες όπως η Νορβηγία, Πολωνία και Ελλάδα για τη διενέργεια τοπικών εκπαιδευτικών αποστολών.

Τα F-22 αναπτύχθηκαν από την 95η Μοίρα της 325ης Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην αεροπορική βάση Τιντάλ στην Φλόριντα, και προσγειωθήκαν στην Ευρώπη την 8η Αυγούστου.

“Η παρουσία τους στο ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων υπογραμμίζει την ικανότητα μας να αποτρέψουμε τις υφιστάμενες και ενδεχόμενες απειλές, να διαβεβαιώσουμε τους συμμάχους μας, και να ανταποκριθούν εν εύθετο χρόνο για την εξασφάλιση του αποτρεπτικού αποτελέσματος”, δήλωσε η USAF σε ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε από την 52η Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στην αεροπορική βάση Σπάνγκνταλεμ μετά απ’ την άφιξη των αεροσκαφών.

Νορβηγία

Δύο F-22 Raptor, ένα KC-135 Stratotanker και περίπου 20 άτομα προσωπικου υποστήριξης έφτασαν στην αεροπορική βάση Ορλαντ στην Νορβηγία την 15η Αυγούστου 2018 για να διεξάγουν εκπαίδευση με τις τοπικές δυνάμεις. Το KC-135, που υπηρετεί στην 100η Πτέρυγα Εναέριου Ανεφοδιασμού στη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Μίλντενχολ στην Αγγλία, προσφέρει υποστήριξη ανεφοδιασμού για την ανάπτυξη των F-22 στην Νορβηγία.

Πολωνία

Πέντε F-22 Raptor, περίπου 40 άτομα προσωπικου υποστήριξης και σχετικός εξοπλισμός έφτασαν στην αεροπορική βάση Πόβιντζ, για πτήσεις εξοικείωσης θεάτρου και την διεξαγωγή εκπαίδευσης διαλειτουργικότητας με πολωνικά και νατοϊκά αεροσκάφη. Όσο τα Raptor θα βρίσκονται στην Πολωνία θα εκτελέσουν τιμητική πτήση για τον εορτασμό της 100ης επετείου της ανεξαρτησίας της Πολωνίας και την ήμερα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Βαρσοβία την 15η Αυγούστου.

Ελλάδα

Δυο F-22 Raptor έφτασαν στην 110 Πτέρυγα μάχης στην αεροπορική βάση Λάρισας στην Ελλάδα την 10η Αυγούστου για να διεξάγουν εκπαίδευση με τις δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα Raptor συνόδευε ένα KC-135 Stratotanker, το οποίο προσγειώθηκε στην ναυτική βάση Σούδα (NSA Souda Bay), στην Κρήτη, και περίπου 10 άτομα προσωπικου υποστήριξης. Το KC-135 ανήκει στην 100η Πτέρυγα Εναερίου Ανεφοδιασμού που έχει έδρα στη βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Μίλντενχολ στην Αγγλία, και προσέφερε υποστήριξη ανεφοδιασμού για την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής της USAF (USAFE-AFAFRICA), αυτή η προκεχωρημένη ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη συνεργασία των νατοϊκών συμμάχων των ΗΠΑ, επιδεικνύει την δέσμευση της στην ανάπτυξη και λειτουργία μαχητικών πέμπτης γενιάς στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Διοίκησης Αμερικής.

Η ανακοίνωση πρόσθεσε οτι η ανάπτυξη υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση στην συλλογική άμυνα της συμμαχίας του NATO και την προθυμία να αναπτύξει και χρησιμοποιήσει τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα μέσα για να αποτρέψει οποιαδήποτε ενδεχόμενη εχθρικότητα και να ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “defpost.com” για την Προέλαση.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: