ΗΠΑ: Πρόοδος στην κατασκευή του ελικόπτερου Bell 360 Invictus για το πρόγραμμα FARA

Η εταιρεία Bell Textron, μια εταιρεία του ομίλου Textron, αποδέσμευσε νέα στοιχεία σχετικά με την κατασκευή και τη δοκιμή του ανταγωνιστικού πρωτοτύπου Bell 360 Invictus. Το πρόγραμμα Bell 360 προχωρά με ταχύ ρυθμό μέσω των εργασιών παραγωγής, συναρμολόγησης, δοκιμών τμημάτων και ενσωμάτωσης συστημάτων για το πρόγραμμα του μελλοντικού μαχητικού αναγνωριστικού αεροσκάφους (FARA) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Η ομάδα της εταιρείας πραγματοποίησε πολλαπλές επιθεωρήσεις σχεδιασμού και ρίσκου με τον Στρατό των ΗΠΑ και είναι μέσα στο πρόγραμμα σε όλες οι απαιτήσεις. Το Bell 360, μια πλατφόρμα υψηλής ταχύτητας, χαμηλού ρίσκου με δοκιμασμένες τεχνολογίες και εκ φύσεως αξιόπιστο σχεδιασμό, θα προσφέρει στους Στρατιώτες επιχειρησιακές ικανότητες σε χαμηλό κόστος.

«Η ομάδα αυτή επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις απαιτήσεις, την μείωση ρίσκου προγράμματος και προσφέρει στον Στρατό ικανότητες υψηλής τεχνολογίας», δήλωσε ο Κρις Γκέλερ, αντιπρόεδρος και διευθυντής προγράμματος Bell 360 Invictus. «Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνογνωσία της Bell για τις απαιτήσεις, που υπεβλήθηκαν, για το αναγνωριστικό αεροσκάφος με την μηχανική και τεχνολογική εξειδίκευση μας ώστε να προσφέρουμε στον Στρατό ένα οπλικό σύστημα που θα κυριαρχήσει τις επόμενες δεκαετίες στις επιθετικές αναγνωριστικές αποστολές».

Από την έναρξη της κατασκευής στα τέλη 2020, η Bell έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην άτρακτο του Bell 360 Invictus, τα πτερύγια κύριου στροφείου, το κιβώτιο μετάδοσης ισχύος, τα περιβλήματα και άλλα κρίσιμα εξαρτήματα. Με την εφαρμογή της μεθοδολογίας «σχεδιάζεται όπως κατασκευάζεται» που συνδέει ψηφιακά ολόκληρο το πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, η Bell μεγάλωσε την ικανότητα της να συνεργάζεται σε πραγματικό χρόνο με τους εταίρους του προγράμματος και τον Στρατό. Αυτή η μέθοδος επιταχύνει την λήψη αποφάσεων μεταξύ των διασκορπισμένων ομάδων χρησιμοποιώντας ένα κοινό, περιβάλλον δεδομένων ασφαλείας που δημιουργεί μια μοναδική πηγή ασφαλείας για το πρόγραμμα που οδηγεί στην μείωση του κόστους, των χρόνων συναρμολογήσεως και αναδομήσεως.

Μαζί με την συναρμολόγηση του Bell 360 Invictus, στο εργαστήριο δοκιμών συστημάτων κίνησης DSTL της Bell ελέγχονται και τα εξαρτήματα υψηλής αξίας όπως το κιβώτιο κυρίου στροφείου, οι κινητήριοι άξονες και οι συζεύξεις. Το DSTL χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των εργασιών μείωσης ρίσκου που εγγυόνται ότι το πρόγραμμα διαθέτει ακριβή και επαληθευμένα στοιχεία ώστε να πιστοποιήσει τα εξαρτήματα πριν από τις δοκιμαστικές πτήσεις.

Η Bell λειτουργεί επίσης το εργαστήριο ενσωμάτωσης συστημάτων (SIL) που τηρεί τις προδιαγραφές του αναγνωριστικού ελικοπτέρου FARA. Αυτές οι εγκαταστάσεις επιτρέπουν στην Bell να ενσωματώσει κρίσιμα αεροπορικά εξαρτήματα, λογισμικό και συστήματα αποστολής για τις δοκιμές, την πιστοποίηση και την αξιολόγηση της λειτουργικότητας πριν πετάξουν με ένα πραγματικό αεροσκάφος. Αυτή η προσέγγιση μειώνει τους τεχνικούς κινδύνους και συνεισφέρει στην ασφαλή, γρήγορη και αποτελεσματική εκτέλεση του προγράμματος πτητικών δοκιμών.

«Το Bell 360 Invictus είναι ένα συναρπαστικό αεροσκάφος που ενώνει εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα σε ένα υψηλής ταχύτητας, αξιόπιστο, διατηρήσιμο όχημα για τα ακραία περιβάλλοντα όλου του κόσμου», δήλωσε η Τζέιμι Γκονζάλες διευθύντρια προγράμματος Bell 360 Invictus. «Το Bell 360 προσφέρει στον Στρατό τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού με την χρήση απλοποιημένων και εγγενώς αξιόπιστων σχεδιάσεων ώστε να μειωθεί το κόστος και να παραδοθεί στον Στρατό η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.