ΗΠΑ: Πρώτες δοκιμές του άρματος μάχης “M1A1-SA”

Στρατιώτες του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ξεκίνησαν την εκπαίδευση πεδίου με τα νέα κύρια άρματα μάχης (“MBT”) “Abrams M1A1-SA”.

Στρατιώτες της Ίλης Δέλτα, της 6ης Επιλαρχίας, του 8ου Συντάγματος Ιππικού, της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης (“ABCT”), της 3ης Μεραρχίας Πεζικού εκτέλεσαν βολές με τον κύριο και δευτερεύων οπλισμό των αρμάτων μάχης “Abrams M1A1-SA” κατά τη διάρκεια άσκησης πεδίου στα τέλη Μαρτίου.

Η βλητική είναι πέραν πάσης κριτικής”, δήλωσε ο ίλαρχος Φρέντυ Μίτσελ διοικητής της Ίλης Δέλτα σε ανακοίνωση τύπου που αποδεσμεύθηκε την Τετάρτη. “Είναι μια αναγκαία δραστηριότητα για τη δημιουργία φονικών πληρωμάτων. Αυτή η εκπαίδευση ειναι ωφέλιμη για την φονικότητα της μονάδας”, δήλωσε ο Μίτσελ. Ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε ότι η μονάδα αρμάτων εκπαιδεύεται ώστε να αποκτήσει την ικανότητα να πλησιάζει τις εχθρικές δυνάμεις με τη χρήση πυρ και ελιγμού με σκοπό την εξολόθρευση ή αιχμαλώτιση των εχθρικών δυνάμεων καθώς συμμετέχει σε παρατεταμένες, μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις.

“Σήμερα τα πληρώματα μας αξιολογήθηκαν για τον επαγγελματισμό τους στην εμπλοκή στόχων από διάφορες θέσεις χρησιμοποιώντας τα οπλικά συστήματα του άρματος μάχης ‘Abrams’”, δήλωσε ο λοχίας πρώτης τάξης Χοσέ Λοπέζ, αρχι-πυροβολητής και βοηθός ουλαμαγού στην Ίλη Δέλτα. “Επειδή το άρμα ειναι μια σταθεροποιημένη πλατφόρμα, επιτρέπει τα πυρά ακρίβειας ακόμα κατά την κίνηση προς τις θέσεις του εχθρού. Το άρμα μάχης ‘Abrams’ ειναι η πιο φονική πλατφόρμα χερσαίων επιχειρήσεων, δοκιμασμένο στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Καταιγίδα της Ερήμου και το Ιράκ”, δήλωσε ο Μιτσελ. “Αυτό το άρμα φέρνει ενα ακόμα οπλικό σύστημα, μεγάλου βεληνεκούς, άμεσων πυρών στο οπλοστάσιο της ταξιαρχίας μας”.

Το “M1A1-SA” ειναι η αναβαθμισμένη έκδοση του βασικού μοντέλου “M1A1” που δημιουργήθηκε με σκοπό τη αναβαθμιση των παλιότερων μονάδων σε συνθήκες μηδενικών ωρών λειτουργίας. Τα άρματα μάχης “M1A1-SA” θα διαμορφωθούν με επιπρόσθετες τεχνολογίες καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της επίγνωσης κατάστασης (“SA”) του πληρώματος μάχης. Αυτό το πακέτο επίγνωσης κατάστασης αυξάνει την μαχητική ικανότητα των αρμάτων μάχης “Abrams” προσφέροντας στους στρατιώτες ένα ηλεκτρονικό γράφημα του πεδίο μάχης με εικονίδια των φίλιων και εχθρικών δυνάμεων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.