Τον Ιανουάριο του 2018, Στρατιώτες του Αερομεταφερόμενου Ιππικού Αναγνώρισης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) εκτέλεσαν ρίψη πιστοποίησης του Ελαφριού Θωρακισμένου Οχήματος LAV-25A2. Κατά τη δοκιμή, Στρατιώτες της 5ης Μοίρας, του 73ου Συντάγματος Ιππικού, της 3ης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας συνέδεσαν ένα με συρματόσχοινο LAV-25A2 για την ρίψη από αεροπλάνο και περισυλλογή και διεξήγαν άσκηση με πραγματικά πυρά για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα ήταν πλήρως επιχειρησιακό.

Τρεις επιτυχημένες αερομεταφερόμενες ρίψεις απαιτούνταν για την τελική πιστοποίηση από το Κέντρο Έρευνας, Εξέλιξης και Μηχανικής Στρατιώτη Νατικ (NSRDEC), στο Νάτικ,στην Μασαχουσέτη.

82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle

Οι άλλες δοκιμές που ειναι υπό εξέλιξη στη Διεύθυνση Δοκιμών Αερομεταφερόμενων και Ειδικών Επιχειρήσεων (ABNSOTD) περιλαμβάνουν την πιστοποίηση της ρίψης από αέρος του συστήματος επισκευής στο πεδίο Air Droppable Airfield Damage Repair Kit and Caster Assisted A-Series Delivery System (CAADS) και του οχήματος Ground Mobility Vehicle (GMV 1.1). Οι εξαιρετικά σημαντικές δοκιμαστικές αεροπορικές ρίψεις της ABNSOTD θα βοηθήσουν να ελέγχει η συνολική ικανότητα επιβίωσης του οχήματος στις αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις.

82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle

Η εισαγωγή του LAV-25A2 στη Δύναμη Παγκόσμιας Απόκρισης του XVIII Αερομεταφερόμενου Σώματος ειναι μια άσκηση για την ανάπτυξη των τακτικών, τεχνικών και διαδικασιών για μια ελαφριά πλατφόρμα Κινητής Προστατευόμενης Ισχύος Πυρός (MPF) του μέλλοντος με δυνατότητα ρίψης από αέρος για να αντικαταστήσει το παλιό Sheridan M551, το οποίο παροπλίστηκε από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία το 1996.

82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ανέπτυξε μια συλλογή ειδικού σκοπού για τη βελτίωση της προστασίας από τα οχήματα στο έδαφος. Αυτή η συλλογή (γνωστή ως η D-Kit) σχεδιάστηκε για να λειτουργεί μαζί με ο πακέτο αναβάθμισης βαλλιστικής προστασίας (BPUP) και εγκαθίσταται κατά την κρίση του επιχειρησιακού διοικητή.

Το πρόγραμμα επέκτασης επιχειρησιακής ζωής LAV 25 άρχισε από το Σώμα Πεζοναυτών το οικονομικό έτος 2005 κυρίως για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που θα το οδηγούσαν στην απαξίωση. Το Σώμα Πεζοναυτών ξεκίνησε το πρόγραμμα Αναβάθμισης Επιβίωσης Ι στο πλαίσιο της Δήλωσης Επείγουσας Ανάγκης (UNS) από τις μάχιμες δυνάμεις. Αυτή η αναβάθμιση έγινε το πρότυπο της διαμόρφωσης LAV A2, και περιελάμβανε την εξέλιξη και εγκατάσταση του BPUP, στοιχεία βελτίωσης, ενισχυμένη ανάρτηση και άλλες τροποποιήσεις.

82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle

To D-Kit του LAV 2A σχεδιάστηκε για να λειτουργεί μαζί με το ήδη εγκατεστημένο σύστημα BPUP και ειναι μια συλλογή αποστολής ειδικού σκοπού που χρησιμοποιείται στο θέατρο κατά την κρίση του επιχειρησιακού διοικητή. Το BPUP παρέχει θωράκιση στις πλευρές και την οροφή του οχήματος, ενω το D-Kit παρέχει επιπρόσθετη προστασία με το σκάφος σχήματος βε (V) κάτω από το όχημα.

82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle82nd Airborne Division's 3rd Brigade Combat Team airdrop tests Light Armor Vehicle

Βίντεο: Το όχημα LAV-25 σε υπηρεσία με το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: