Το πλοίο παράκτιων επιχειρήσεων (LCS) κλάσης Freedom, USS Sioux City (LCS 11), του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) μαζί με το 102ο άγημα επιβολής νόμου της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ κατάσχεσαν φορτίο κόκαϊνης αξίας άνω των $20 εκατομμυρίων στην Καραϊβική Θάλασσα.

Την 19η Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε ένας στόχος ενδιαφέροντος από αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης της Δομινικανής Δημοκρατίας και το Sioux City χρησιμοποιήθηκε για την αναχαίτιση του ταχέως κινούμενου πλοίου. Το Sioux City εξέπεμψε το 102ο Τακτικό Άγημα Επιβολής Νόμου (LEDET) με φουσκωτή λέμβο άκαμπτου κυτους (RHIB) και το LEDET επιβιβάστηκε πάνω στο πλοίο. Το σκάφος εκλέχθηκε και συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών.

Το Sioux City και το 102ο LEDET κατασχεσαν περίπου 497 κιλά κοκαΐνης, εκτιμώμενης αξίας άνω των 20,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

“Καθε φορά που καταφέρνουμε να αποτρέψουμε αυτά τα ναρκωτικά από υο να φτάσουν στις κοινότητες μας και να επηρεάσουν τις οικογένειες μας, αυτό κάνει αυτές τις εμπειρίες μας περισσότερο ικανοποιητικές. Θέλουμε να είμαστε εδώ και να εκτελούμε αυτές τις αποστολές”, είπε ο Πλοίαρχος Μπρούς Τοντερ Κυβερνήτης του Sioux City.

Το Sioux City επιχειρεί στην περιοχή επιχειρήσεων του 4ου Στόλου των ΗΠΑ για να υποστηρίζει την αποστολή της Joint Interagency Task Force South, η οποία περιλαμβάνει αποστολές καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών στην Καραϊβική και τον Ανατολικό Ειρηνικό.

Την 1η Απριλίου 2021, η Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ ξεκίνησε τις τότε γνωστές επιχειρήσεις ενισχυμένης καταπολέμησης ναρκωτικών (CN) στο δυτικό ημισφαίριο ώστε να ενισχύσει τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης διακίνησης ναρκωτικών. Αυτή η επιχειρησιακή προσέγγιση των Διακρατικών Εγκληματικών Οργανώσεων (TCO)/CN, η οποία έχει γίνει διαρκής, υποστηρίζει τους στόχους των ΗΠΑ για την υποβάθμιση των δυνατοτήτων των TCO και τη προστασία των ανθρωπίνων ζωών.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι με την αυξημένη παρουσία του, ενισχύει την υποστήριξη του προς τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ και των χωρών εταίρων, ανταλλάσσοντας πληροφορίες ώστε να βοηθήσει στη διεύρυνση της δέσμης των στόχων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: