ΗΠΑ: Σημειώνει πρόοδο η ενσωμάτωση του APS Iron Fist στο Bradley

Μετά την προστάτη ανακοίνωση της General Dynamics σχετικά με την θετική απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου Απαιτήσεων του Στρατού (AROC) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η βιομηχανία ηλεκτρονικών RADA γνωστοποίησε ότι η 2η φάση του συστήματος ενεργής προστασίας (APS) Iron Fist Light (IFL) για το όχημα μάχης Bradley σημειώνει πρόοδο.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της θυγατρικής της General Dynamics, General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, με την εταιρεία Israel Military Industries (IMI), η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Elbit Systems. Η RADA είναι ο πάροχος των ραντάρ για το σύστημα της IFL της Elbit/IMI.

Το σύστημα IFL είναι ένα μικρού βάρους APS, που παρέχει αυξημένη ικανότητα επιβίωσης για τις τεθωρακισμένες και τακτικές πλατφόρμες. Τα ραντάρ που λειτουργούν με λογισμικό της RADA αναγνωρίζουν και παρακολουθούν επακριβώς τις επερχόμενες απειλές, από οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε πραγματικό χρόνο. Τότε το σύστημα αναχαιτίζει την απειλή εκτοξεύοντας μια μικρή πολεμική κεφαλή και ενεργοποιώντας την σε ασφαλή απόσταση από την αμυνόμενη πλατφόρμα σε μια επακριβώς υπολογισμένη στιγμή, εξουδετερώνει την απειλή με την χρήση του φαινομένου του κρουστικού κύματος.

Στην 2η φάση του έργου IFL για το Bradley, η RADA αναμένει στο άμεσο μέλλον να λάβει παραγγελίες για την παροχή συστημάτων ραντάρ για τις δοκιμές πιστοποίησης, και η τρέχουσα απαίτηση είναι η εξοπλισμός όλων των τεθωρακισμένων οχημάτων Bradley μιας Ταξιαρχίας του Στρατού των ΗΠΑ. Αυτή η φάση αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα έτη 2020 και 2021.

Ο δρ Ντουμπι Σιλα, διευθύνων σύμβουλος της RADA δήλωσε: «Το IFL είναι ιδανικός υποψήφιος για την προστασία του οχήματος μάχης Bradley, καθώς ο Στρατός των ΗΠΑ θα συνεχίζει το πρόγραμμα αναβάθμισης για το κύριο όχημα μεταφοράς στρατιωτών. Η απόκτηση των ικανοτήτων ενεργής προστασίας έχει αναγνωριστεί ως μια τρέχουσα και επιτακτική ανάγκη από τον Στρατό των ΗΠΑ. Οι δυνατότητες αγοράς για την RADA κατά τα επόμενα χρόνια υπολογίζονται σε μερικές χιλιάδες οχήματα διαφόρων τύπων, μόνο μέσα στις ΗΠΑ, ενώ οι συνολικές παγκόσμιες δυνατότητες είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε ένας σημαντικός προμηθευτής τεχνολογίας για την αγορά των συστημάτων ενεργής προστασίας, μιας νέας και αναδυόμενης αγοράς η οποία οδεύει να γίνει ο κανόνας στις ΗΠΑ και σ’ όλον τον κόσμο.»

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.