Ένα αυτόνομο σύστημα οχήματος μεταφοράς επιβατών και εξοπλισμού πρόκειται να δοκιμαστεί από την AM General και το Στρατιωτικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας Τεθωρακισμένων – Αυτοκίνησης (TARDEC).

Ενα αυτόνομο όχημα για την μεταφορά προσωπικού και εξοπλισμού στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αναπτύσσεται από την AM General και τον Στρατό.

Η AM General είπε ότι η συνεργασία της με το Στρατιωτικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας Τεθωρακισμένων – Αυτοκίνησης (TARDEC) των ΗΠΑ υπάγεται στην πρωτοβουλία Εφαρμοσμένης Ρομποτικής για Λειτουργία σε Εγκαταστάσεις και Βάσεις (ARIBO).

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της κατάστασης των στρατιωτικών ρομποτικών ενώ ταυτοχρόνως αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των αμερικάνικών στρατιωτικών βάσεων με τη δημιουργία αξιόπιστης τεχνολογίας στρατιωτικών ρομπότ και μειώνουν τα κόστη λειτουργίας και προσωπικού.

Οι επιδείξεις του συστήματος θα ξεκινήσουν την Άνοιξη και η Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, Ουεστ Ποιντ, όπου υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες -περιορισμένοι δρόμοι και προκαθορισμένες διαδρομές- για τις δοκιμές.

“Το αμερικανικής κατασκευής όχημα της AM General προσφέρεται ιδανικά για αυτή τη πρωτοβουλία, η οποία θα επιδείξει την ικανότητα να ενισχυθεί το υφιστάμενο σύστημα μεταφορών της Ακαδημίας, το οποίο περιλαμβάνει μια υπηρεσία σταθερής τροχιάς είκοσι τεσσάρων ωρών την εβδομάδα για την μεταφορά των σπουδαστών και άλλου στρατιωτικού προσωπικού από ή προς το νοσοκομείο της Ακαδημίας”, ανέφερε σε δελτίο τύπου ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της AM General Κεβιν Ραχρινγκ. “Φανταστείτε τι θα σήμαινε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες να διαθέτουν πλήρως αυτόνομα οχήματα με δυνατότητα πρόσβασης αναπηρικού αμαξιδίου. Η συνεργασία με τον Στρατό ίσως να είναι το πρώτο βήμα για τον μετασχηματισμό των μεταφορών εκατομμυρίων ανθρώπων”.

Οι δοκιμασίες του συστήματος στο Ουέστ Ποιντ, ανάμεσα στα υπόλοιπα, θα εξετάσουν την ασφάλεια, απόδοση, αξιοπιστία και ενεργειακή επάρκεια του αυτόνομου οχήματος.

“Η επίδειξη στο Ουέστ Πόιντ αξιοποιεί το όχημα της AM General όχι μόνο για να παρουσιάσει ένα αυτόνομο πακέτο, αλλά για να τονίσει την ιδέα των ρομποτικών για χρήση από τον στρατό και τους πολίτες”, είπε ο Αλεξ Χιμένεζ, επικεφαλής έργου στο πρόγραμμα ARIBO της TARDEC. “Τα καλύτερα ρομποτικά σύστημα στον κόσμο δεν θα βρουν εφαρμογή μέχρις ότου οι χρήστες θα είναι άνετοι με τα συστήματα”.

Απόδοση/Μετάφραση από το upi.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: