Η εταιρεία “Saab Άμυνα και Ασφάλεια ΗΠΑ” ανακοίνωσε ότι παρέλαβε επιπρόσθετη παραγγελία από την αμερικανική εταιρεία General Dynamics για την παράδοση του ναυτικού ραντάρ Sea Giraffe AMB για τα πολεμικά πλοία LCS 28 και LCS 30 του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (US Navy).

Η στρατιωτική κωδικοποίηση του Sea Giraffe AMB του στρατού των ΗΠΑ ειναι AN/SPS-77.

Μέχρι σήμερα το ραντάρ Sea Giraffe AMB έχει εγκατασταθεί στα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ: LCS 2 (USS Independence), LCS 4 (USS Coronado), LCS 6 (USS Jackson), LCS 8 (USS Montgomery), LCS 10 (USS Gabrielle Giffords) και LCS 12 (USS Omaha).

Επίσης, η Saab έχει παραλάβει μια επιπρόσθετη σύμβαση από την General Dynamics με προαιρέσεις για την παράδοση ακόμα 11 συστημάτων μέσα στο πρόγραμμα έως το 2024.

Το Sea Giraffe AMB ειναι ένα 3D ραντάρ επιτήρησης, πολλαπλού ρόλου, μεσαίας εμβέλειας για ναυτικές εφαρμογές. Παρέχει ταυτοχρόνως εναέρια και θαλάσσια επιτήρηση και ειναι κατάλληλο για τα απαιτητικά ναυτικά περιβάλλοντα και τις επιχειρήσεις από τα παράκτια ως τα “μπλε” ύδατα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: