Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε στην Lockheed Martin σύμβαση διάρκειας εφτά ετών, αξίας $500 εκατομμυρίων, για την κατασκευή 200 Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ενοποιημένης Αυτοματοποιημένης Υποστήριξης (eCASS), προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ετοιμότητα των αεροσκαφών.

Αυτή τη στιγμή, οι Ναυτικοί χρησιμοποιουν το eCASS για να εντοπίσουν τις βλάβες και επισκευάσουν τα ηλεκτρονικά πτήσης είτε στην ξηρά ή τη θάλασσα, επιτρέποντας τους να επιστρέψουν τα αεροσκάφη -όπως τα F/A-18 και E-2D- γρήγορα στην ενεργό υπηρεσία με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με την Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού, το eCASS εξοικονομεί ήδη στο Ναυτικό ένα σημαντικό όγκο επισκευών στα ηλεκτρονικά πτήσης αποτρέποντας την ανάγκη για την επισκευή από μεγαλύτερο κλιμάκιο, που σημαίνει οτι λιγότερα εξαρτήματα πρέπει να αποσταλούν πίσω στον αρχικό κατασκευαστή τους. Η προηγούμενη σύμβαση eCASS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy), που ανατέθηκε το 2000 επίσης στην Lockeed Martin, ήταν αξίας £287 εκατ.

«Η συνεργασία της Lockheed Martin με το Ναυτικό στον Εξοπλισμό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια με την παραγωγή και συντήρηση των παλιών συστημάτων της οικογενείας CASS,» δήλωσε ο Αμυ Γκοουντερ, Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος Λύσεων Εκπαίδευσης και Επιμελητείας της Lockheed Martin.

«Η τεχνολογία μας εξελίσσεται διαρκώς και τώρα μπορεί να υποστηρίξει τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης του F-35 και άλλων πλατφορμών πέμπτης γενιάς. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος -να διατηρήσουμε επιχειρησιακά τα αεροσκάφη και στον πιο προσιτό κύκλο ζωής τώρα και στο μέλλον.»

Από το 2010, η Lockheed Martin έχει παραδώσει στο US Navy περισσότερους από 80 σταθμούς eCASS στο πλαίσιο της μετάβασης από τα παλιούς σταθμούς ελέγχου CASS στην μικρότερη, ταχύτερη και πιο αξιόπιστη έκδοση.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “defenceonline.co.uk” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: