Η εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν Διαστημικά Συστήματα ανέλαβε σύμβαση αξίας $2,9 δισεκατομμυρίων για τρεις νέας γενιάς γεωσύγχρονους δορυφόρους προειδοποίησης πυραύλων επίμονης επίβλεψης υπερύθρων (Next-Gen OPIR).

Η εν λόγω σύμβαση περικλείει την ανάλυση απαιτήσεων, τον σχεδιασμό/εξέλιξη, το κρίσιμο μονοπάτι προμήθειας πτητικού εξοπλισμού, την πρώιμη παραγωγή και τις προσπάθειες μείωσης κινδύνου που θα οδηγήσουν στην κριτική ανασκόπηση μελέτης (CDR) προς υποστήριξη του προγράμματος Next-Gen OPIR.

Η σύμβαση ανατέθηκε από το Κέντρο Πυραυλικών Συστημάτων (SMC) της Διοίκησης Διαστήματος Πολεμικής Αεροπορίας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (AFSPC) που έχει έδρα στην αεροπορική βάση Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Η χρηματοδότηση οικονομικού έτους 2018 για την έρευνα, ανάπτυξη, δοκιμές και αξιολόγησης ύψους $80 εκατομμυρίων δεσμεύτηκε κατά τη στιγμή της ανάθεσης.

Οι εργασίες πάνω στην σύμβαση θα πραγματοποιηθούν στο Σανιβέιλ στην Καλιφόρνια και αναμένονται να ολοκληρωθούν την 30 Απριλίου 2021.

Το πρόγραμμα Next-Gen OPIR της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε, νωρίτερα αυτό το έτος, την πρόθεση της να αναθέσει δυο συμβάσεις μοναδικής πηγής για το πρόγραμμα Νέας Γενιάς Γεωσύγχρονων Δορυφόρων Προειδοποίησης Πυραύλων Επίμονης Επίβλεψης Υπερύθρων (Next-Gen OPIR).

Το πρόγραμμα Next-Gen OPIR θα διαδεχθεί το υπάρχον Διαστημικό Σύστημα Υπερύθρων (SBIRS) με την παροχή βελτιωμένων ικανοτήτων προειδοποίησης πυραύλων που ειναι πιο βιώσιμες έναντι των αναδυόμενων απειλών. Το πρόγραμμα SBIRS σχεδιάστηκε για να παρέχει κρίσιμες ικανότητες στον τομέα της προειδοποίησης πυραύλων, την αντιπυραυλικά άμυνα και τον χαρακτηρισμό του πεδίου μάχης μεσώ δορυφόρων σε γεωστατική τροχιά (GEO), αισθητήρων που ειναι εγκατεστημένοι σε δορυφόρους σε εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά (HEO), και επίγεια επεξεργασία δεδομένων και έλεγχο.

Βίντεο: Η κύρια λειτουργία των έξι δορυφόρων SBIRS είναι ο εντοπισμός της λαμπερής, ζεστής στήλης μάγματος του βαλλιστικού πυραύλου καθώς ανατινάζεται.

Η πρώτη σύμβαση για το πρόγραμμα Next-Gen OPIR ειναι μοναδικής πηγής για την Λόκχιντ Μάρτιν Διάστημα ώστε να αποσαφηνίσει τις απαιτήσεις, να δημιουργήσει την αρχική σχεδίαση και να προσδιορίσει και αποκτήσει πτητικό υλικό για έναν δορυφόρο που θα λειτουργεί σε γεωστατική τροχιά. Η δεύτερη σύμβαση ειναι και αυτή μοναδικής πηγής στην Νόρθροπ Γκρούμαν Αεροδιαστημικά Συστήματα για να καθορίσει τις απαιτήσεις ενός πολικού συστήματος.

Με στόχο να διατηρήσει τη διαστημική ανωτερότητα έναντι των αντιπάλων της, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποιεί ταχείες δημόσιες συμβάσεις και στοχεύει στην εκτόξευση του πρώτου Next-Gen OPIR μέσα στο 2023. Αυτό δημιούργησε έναμ επιθετικό στόχο για την περικοπή τεσσάρων ετών από την τρέχουσα διαδικασία προμηθειών και υποστηρίζει τη δέσμευση της υπηρεσία να αναπτύξει νέες ικανότητες σε κρίσιμη ταχύτητα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ειναι ο επικεφαλής οργανισμός για την απόκτηση των δορυφόρων Next-Gen OPIR. Η Διεύθυνση Απομακρυσμένων Συστημάτων Τηλεπισκόπησης του Κέντρου Διαστήματος και Πυραυλικών Συστημάτων στην αεροπορική βάση Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια ειναι το γραφείο προμηθειών του προγράμματος.

Σήμερα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ λειτουργεί 77 δορυφόρους ζωτικής σημασίας για την εθνική άμυνα των ΗΠΑ που παρέχουν επικοινωνίες, διοίκηση και έλεγχο, προειδοποίηση πυραύλων, ανίχνευση πυρηνικών εκρήξεων, μετεωρολογικές πληροφορίες και GPS για όλον τον κόσμο.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: