Η εταιρεία “BAE Systems” ανέλαβε σύμβαση αξίας $347 εκατομμυρίων για να παράγει και προμηθεύσει εξαρτήματα πακέτων αναβάθμισης και επισκευής 164 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) “Bradley”, όπως γνωστοποίησε με δελτίο τύπου το υπουργείο άμυνας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ).

“Η ‘BAE Systems’, με έδρα την Υόρκη της Πενσιλβανίας, ανέλαβε σύμβαση σταθερής τιμής – τέλος κινήτρου αξίας $347,999,966 εκατ. για την παραγωγή 164 οχημάτων ‘Bradley M2A4’ και ‘M7A4’, και την παροχή των εξουσιοδοτημένων ανταλλακτικών, επιπρόσθετων πακέτων για την επισκευή των παλιών εξαρτημάτων χρησιμοποιώντας ως βάση τα οχήματα ‘M2A3’, ‘M7A3’ και ‘Operation Desert Storm – Situational Awareness”, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία την Πέμπτη 15 Ιουνίου με δελτίου τύπου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Υόρκη της Πενσιλβανίας και αναμένεται να ολοκληρωθούν την 14η Ιουνίου 2019.

ΤΟΜΑ “Bradley”

Εισήχθησαν στην ενεργό υπηρεσία κατά τη δεκαετία του 1980, τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) “Bradley” έχουν σχεδιαστεί για αποστολές αναγνώρισης και μεταφοράς στρατιωτών.

Οι εκδόσεις του “Bradley M2” μεταφέρουν έως εφτά επιβάτες και μπορούν να εξοπλιστούν με πυροβόλα “Bushmaster” των 25mm, δικτυωμένους αισθητήρες σκόπευσης και αντιαρματικούς “TOW” και αντιαεροπορικούς “Stinger” πυραυλους.

Ο στρατός των ΗΠΑ αναβαθμίζει τα παρωχημένα “Bradley” στο μοντέλο “Operation Desert Storm – Situational Awareness” (“ODS-SA”) από τις αρχές της δεκαετίας του 2010. Το όχημα “ODS-SA” διαθέτει αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά, η συνδεσιμότητα επικοινωνιών και δικτύου μέσα στο δίκτυο των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών μάχης (“ABCT”) του στρατού των ΗΠΑ δεν ειναι διαθέσιμη στα παλιότερα μοντέλα “Bradley”.

Το 2012, ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε να αναβαθμίζει την επιδαπέδια θωράκιση των “Bradley” ωστε να βελτιωθεί η αντοχή των οχημάτων στις νάρκες και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (“IED”) με τον χαρακτηρισμό “M2A4” να έχει διέλθει την πρώτη φάση των “προτάσεων μηχανικών αλλαγών” που περιλαμβάνουν αλλαγές στις ερπύστριες, βελτιωμένους αποσβεστήρες κραδασμών και σύστημα κύλισης και μεγαλύτερη εδαφική ανοχή.

Οι επόμενες εργασίες θα περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην κινητικότητα και την καλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ισχύος για τους υπολογιστές και αισθητήρες επι του οχήματος.

Ο στρατός των ΗΠΑ εργάζεται πάνω στην έκδοση “A5” με απείρως ανώτερη βελτίωση στα σκοπευτικά και την ισχύ του οχήματος. Το επανασχεδιασμένο όχημα θα υποστηρίξει τα οπλικά σύστημα νέας γενιάς και θα επιλύσει τα μακροχρόνια θέματα των “Bradley” με το βάρος και την κινητικότητα.

Το όχημα πυρών υποστήριξης “M7 Bradley”, ή “M7 FIST”, ειναι μια έκδοση του “M2A2-ODS” και αντικαθιστά το όχημα πυρών υποστήριξης “M981”. Ο αντικαταστάτης δεχθηκε την σουίτα του αντιαρματικού πυραύλου με την ενσωμάτωση του εξοπλισμού εντοπισμού στόχου και διαθέτει υβριδικό σύστημα πλοηγης “GPS/INS”.

Σημείωση: Η αρχική ανακοίνωση ανέφερε 473 οχήματα “Bradley M2A4” και “M7A4”. Την 15η Ιουνίου 2018, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ διόρθωσε την ποσότητα στα 164 οχήματα.

One Response

  1. Gunslinger32

    Με παραπάνω απο 2 εκατ. ανά μονάδα η αναβάθμιση δεν είναι φθηνή, αλλά προφανώς πιο οικονομική απο μια αγορά ενός νέου ΤΟΜΑ(το οποίο ούτως η άλλως δεν υπάρχει αν δεν σκοπεύουν να αποκτήσουν ευρωπαϊκό η ένα ασιατικό μοντέλο που αποκλείεται). Σε ότι αφορά όμως τον κύριο οπλισμό, παραμένουν όμως όπως είναι με το γνωστό πυροβόλο που είναι μικρότερου διαμετρήματος απο τα νεότερα μοντέλα στην Ευρώπη και Ρωσία.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: