ΗΠΑ, Τουρκία και Ιταλία εξοπλίζουν τον αλβανικό στρατό

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και την Ελλάδα, που θεωρούνται περισσότερο ως σύμμαχοι της Ρωσίας και επεκτείνονται σε βάρος των γειτόνων τους», γράφει η αλβανική ‘Pamfleti Online’.

Συνακόλουθα μιας συμφωνίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μόνο κατά τη διάρκεια του 2017, δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 σύγχρονα θωρακισμένα οχήματα. Η άφιξή τους παραμένει μυστική. Με αυτό το δώρο, ο αριθμός τους στον στρατό των Σκιπτάρων φθάνει τα 950, διπλάσιος από αυτόν της Σερβίας.

Τα αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα φέρουν την ονομασία M1114 HMMWV και έχουν μέγιστη ταχύτητα 125 χιλ/ώρα, χωρητικότητα 1+3+1 οπλίτες, ζυγίζουν 6 τόνους και έχουν 443 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Τα τεθωρακισμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα με σύστημα κράτησης βαρέων πολυβόλων και ελαφρών πολυβόλων καθώς και εκτοξευτών βομβίδων.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία προμηθεύει τον αλβανικό στρατό με 5.000 αυτόματα όπλα επιλεγμένα από το ΝΑΤΟ, απομακρύνοντας τα ρωσικά Καλάσνικοφ ή τα κινεζικά από το στρατό.

Από την άλλη πλευρά, έχει συναφθεί συμφωνία με την Τουρκία για παροχή όπλων στον αλβανικό στρατό καθώς και για εκπαίδευση μάχης των στρατιωτών. Τα μέρη συμφώνησαν να εφαρμοσθούν αυτά με τη διάκριση ‘απόρρητα’.

Η σχετική συμφωνία σημειώνει: 

«Εξοπλισμός που αγοράστηκε  από μια τουρκική εταιρεία που δραστηριοποιείται στη στρατιωτική βιομηχανία (με τις ίδιες ποιοτικές συνθήκες και χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις  που παρέχονται στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις)  με το 90% του ποσού να καταβληθεί από την πλευρά της Τουρκίας και το 10% του ποσού να καταβληθεί από την αλβανική πλευρά.

Το Συμβούλιο των Υπουργών της Δημοκρατίας  της Σκιπερίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει υλικά ή υπηρεσίες σε άλλο κράτος ή σε τρίτο, των υλικών αυτών, χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Νωρίτερα, ο προσκείμενος του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Τίρανα, έδωσε ένα σαφές μήνυμα λέγοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει το ρόλο της Αλβανίας στην περιοχή και στον κόσμο.

«Κάθε επιτυχία της Αλβανίας είναι ταυτόχρονα επιτυχία και για εμάς. Η Αλβανία θα έχει πάντα την υποστήριξη της Τουρκίας για να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην περιοχή και στον κόσμο. Είμαστε πάντα μαζί από κάθε άλλον. Οι σημαίες των δύο χωρών θα είναι πάντα μαζί. Η διοργάνωση κοινών συναντήσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι ένα νέο και ένα μεγάλο βήμα μεταξύ των χωρών μας. Η φιλία και η αδελφική συνεργασία θα είναι ακόμη πιο θεσμοθετημένες. Για εμάς, η Αλβανία είναι μια ανοικτή χώρα προς την περιοχή», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Εν τω μεταξύ, η Αλβανία αναμένεται να αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ετησίως στο 2% ή περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

16 Απαντήσεις

  1. Επειδη έχουν μάθει/συνηθίσει στον ρόλο του αστραπή, νε εκτελούν εντολές του μεγάλου αδερφού, ο οποίος άλλα λέει και αλλά εφαρμόζει. Πληρώνονται όμως μια χαρά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ξένους ηγέτες. Απορώ πάντως πως μπορούν να λειτουργούν οι Αλβανοί (που δεν είναι Ελβετοί) οχήματα με μεγάλη κατανάλωση σαν τα M1114 HMMWV που αναφέρει το άρθρο. Οι γείτονες πρόσφεραν Land Rover Defender(η μια παραλλαγή) στους Αλβανούς, εκείνα παίζονται στα έξοδα λειτουργίας έναντι στα μεγαλύτερα αμερικάνικα.

   Η παραλλαγή πάντως πρέπει να είναι η πιο άσχημη που υπάρχει σε όλο το ΝΑΤΟ.

   1. Η παραλλαγή πάντως πρέπει να είναι η πιο άσχημη που υπάρχει σε όλο το ΝΑΤΟ.

    όπως καποτε αλβανός τουριστας ετσι και αλβανικη παραλαγη,
    δε παν να τους δωσουν οσα θελουν ουτε διαθεσημοτητες θα χουν ουτε εκπαιδευση κια τα χαμβι αχρηστα τους είναι απλά rpg παλαιότερης γενιας τα βγάζουν εκτός.παρα τα μεγαλο γεωπολιτικα παιχνίδια που οραματίζονται διάφοροι τζαμπα η φαιά ουσία ,να μη σε πω τα ιταλικά όπλα μη καταληξουν νοτιότερα ή βορειοτερα ανάλογα με την οικονομική ζητηση

    δώρισαν στον αλβανικό στρατό 250 σύγχρονα θωρακισμένα οχήματα. Η άφιξή τους παραμένει μυστική. Με αυτό το δώρο, ο αριθμός τους στον στρατό των Σκιπτάρων φθάνει τα 950, διπλάσιος από αυτόν της Σερβίας

    εδώ θέλει λίγο σπρώξιμο το λαζαρ 3 με συμπαραγωγή σε 2 χώρες, αλλά ποιος θα βρεθεί….

    1. Οικονομικά πάντως δεν λέγονται αυτά τα οχήματα, η θωράκιση είναι επίσης όντως σχετικά ελαφριά(σε σύγκριση με νεότερες εκδόσεις του συγκεκριμένου οχήματος). Αν έχουν όμως και αυτοί φορητά αντιαρματικά όπλα σε ικανοποιητικούς αριθμούς, ίσως να είναι προβληματικό. Οι γείτονες πήραν μια γεύση στην Συρία με τα Λεοπάρντ που έριξαν στην μάχη. Με αυτά που είδαμε όμως σε Συρία/Ιράκ, όπου μια μεγάλη συμμορία κατσαπλιάδων (με υποστήριξη απο έξω), τα έβαλε με ολόκληρο συριακό/ιρακινό στρατό με οχήματα της πλάκας με αυτοσχέδιες θωρακίσεις, θέλει προσοχή το όλο θέμα.
     Αυτοί είναι πεινασμένοι και φανατικοί/φανατισμένοι, αυτός είναι γενικά ένας εξαιρετικά εκρηκτικός συνδιασμός. Όπως είδαμε σε μια Τσετσενία η σε πολύ παλιότερες εποχές σε αλλά μέρη.

 1. Καλά οι Αλβανοί ονειρεύονται και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και το πετυχαίνουν σε έναν βαθμό μεγάλο θα έλεγα αλλά ποτέ δεν θα φτάσουν κάπου περισσότερο. Ειδικά αν οι ΗΠΑ τα βρουν και με Σερβία μετά και το Μαυροβούνιο η στήριξη στην Αλβανία θα σταματήσει γιατί απλά δεν θα είναι διατεθειμένες οι ΗΠΑ να παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας με απειλές ανάφλεξης. Στο επιχειρησιακό κομμάτι ακόμα και αν αληθεύει τα περί 950 χαμβι(προσωπικά πιστεύω δεν θα ξεπεράσουν τα 500) και που απλά θα αντικαταστήσουν φορτηγά ή άλλα οχήματα. δεν μπορείς να στήσεις στρατό μόνο με χάμβι. βέβαια για τον αλβανικό στρατό είναι τεράστια αναβάθμιση. Αυτό που θα πρέπει να μας ανησυχήσει είναι η έννοια του δεύτερου μετώπου από αυτούς στην περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης. όλοι θυμόμαστε τι έγινε με έναν κόλα που πέρασε όλη την ελλάδα μέχρι να τον σκοτώσουν οι εκαμίτες λίγο πριν περάσει τα σύνορα που απέδειξε τι τεράστιο λάθος κάνουμε που δεν επανιδρύουμε την χωροφυλακή για καθαρά ιδεοληπτικούς λόγους. σκεφτείτε μερικές χιλιάδες από πληρωμένους από την τουρκία. Όλα τα φυλάκια πρέπει να επανεπανδρωθούν άμεσα με ισχυρή δύναμη (κανένα φυλάκιο κάτω από 12 άνδρες) σε συνδυασμό με 4 πλήρη τάγματα σε Φιλιάτες, Καλπάκι,Κόνιτσα και Άργος Ορεστικό και μια Μοίρα καταδρομών στη Βωβούσα μαζί με την ΕΑΝ, δύο μοίρες ΠΒ(μια με Μ109 και μία με ρ/κ όπως Μ56 ή μεταχειρισμένα L-119) και 8 KIOWA αρκούν να τους ισοπεδώσουν. Όμως πρέπει πριν από όλα αυτά να στηρίξουμε και σοβαρά και συντεταγμένα την Βόρεια Ήπειρο. Έλεος δλδ από την πολιτική αδιαφορία. .

 2. Οποιος «μεγαλος» δεν υπολογιζει τη Σερβια και την Ελλαδα στα Βαλκανια, η ηλιθιος ειναι η ψεματα λεει… Το συμφερον της Αμερικης ειναι να τα «βρει» με τη Σερβια για να κλεισει το «τοξο», μιας κι εμας μας «εχουν» ουτως η αλλως. Το οτι κανουν τα στραβα ματια στο «νταουν ταουν» την Αλβανια, εχει κι αυτο την αναγνωση του. Εξαλου δεν ειμαστε στη δεκαετια του ΄90 που τη κανακευαν, για συγγεκριμενους βραχυχρονους λογους και εκτοτε πηραν τα πρωτοβγαλτα μυαλα τους στο διεθνες γιγνεσθαι αερα… Τωρα ειναι αλλιως! Αμα τυχει κι «ανοιξει μυτη», να δω τι συμπαρασταση θαχουν…

 3. @Gunslinger32

  αγαπητέ πιστολέρο ,ποτέ δε πρέπει να υποτιμάς κανεναν εχθρό και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα σαν να χεις να αντιμετωπισεις το δυσκολότερο αντίπαλο,
  αλλά δε πα να χουν και αυτοι φορητά ΑΤ, δε μας νοιάζει,εδω σε φιλιλολογικο επίπεδο ετσι,δε βγάζουμε επιχειρησιακά σχέδια σχηματισμών, η φάση θέλει εναν ωριωνα καλη ωρα, με εφεδρους φουλ,πυροβολικό και στοιχειώδη αεροπορική εγγυς κάλυψη.Τα αλλά αστα στους ΚΔ ή στους εφέδρους ΠΖ που θα τους εντάξουμε στους ΚΔ, σε αγωνα πεζικοκεντρικό, ουτε τθ θέλουμε ούτε καν μ/κ τπ,απλό πεζικό, πορείες με τα ποδαρακια!,βραδυ, προς προελαση,αρκέι να μην δουμε καμιά μοιρα του 6ου στόλου προς βοήθεια τους και τομαχωκ και φ18 απο πάνω, γιατι βλέπεις και οι κατσαπλιαδες μπήκαν στο ΝΑΤΟ.οσο για φανατισμό χέστηκε η φατμε στι γενι τζαμι και για πεινα και μεις είμαστε πεινασμένοι,το λέει και ένα ασμα που ακούγεται στις μοιρες για τους κατέχοντες.
  χέσε και τα χαμβί και τα ιταλικά της iveco και τα κιπρι και όλα,με τογιοτα θα μετακινουμαι

  1. Εννοώ ακριβώς αυτό φίλε Κλείτος, η σωστή προετοιμασία προϋποθέτει νομίζω έντονη παρακολούθηση και συνεχή αξιολόγηση των ικανοτήτων του αντιπάλου.
   Εμείς εδώ απλά συζητάμε, δεν είμαστε στρατιωτικοί για να σχεδιάζουμε πολέμους, ούτε πολιτικοί (παραμυθάδες), έτσι ανταλλάσουμε τις απόψεις μας για θέματα της άμυνας/ασφαλείας.

   Πάντως οι συμπεριφορές των υπευθύνων για την ασφάλεια της χώρας στο παρελθόν, δεν έχτισαν εμπιστοσύνη αλλά το αντίθετο θα έλεγα. Αν πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση στο Ισραήλ (επειδή αυτή την εποχή προσπαθούμε να μάθουμε απο αυτούς μερικά πράγματα) σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια, θα έπρεπε να αυξηθούν σημαντικά οι προσπάθειες στην προειδοποίηση, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις που οδήγησαν σε μια απώλεια/απόσχιση περιοχής στην Σερβία, η για να αποφευχθεί μια «τσετσενοποίση» σε μέρη της Ηπείρου(ποτέ μην λες ποτέ), όπως παρατήρησες ο ίδιος στο σημείο που ανέφερες τον 6ο στόλο του USN, σε ρόλο εναέριας υποστήριξης, σε μια υποτιθέμενη επίθεση/προέλαση των γειτόνων που είναι νέα μέλη στην λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι γείτονες μας(ακόμα και οι απομίμηση στην Σερβία) έχουν αποκτήσει εμπειρίες πολέμου στο Αφγανιστάν/Συρία (ίσως και αλλού) στον ανορθόδοξο πόλεμο. Επιπλέον απέδειξαν ότι έχουν και αρκετή εγκληματική ενέργεια (χαρακτηριστικό του αιώνιου κατσαπλιά/λαθρεμπόρου), αυτό εννοώ όταν λέω ότι πρόκειται για πεινασμένους.

   Όσον αφορά το ερώτημα που έθεσε ο φίλος Gunner παρακάτω για τα εμπόδια μιας αεροπορικής επιδρομής της ΠΑ στην πρωτεύουσα των νέων μας εταίρων, με σκοπό/στόχο την ολική καταστροφή αυτής, νομίζω ότι απαντήθηκε στην αναφορά με τον στόλο των αμερικανών, οι οποίοι ακολουθούν ξεχωριστά σχέδια στην περιοχή(όπως είδαμε στο σκοπιανό θέμα), τα οποία ίσως να μην είναι «φιλικά» προς την Ελλάδα(σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα).

   Ο φόβος σίγουρα είναι ένας ακατάλληλος σύμβουλος, η άνεση όμως επίσης, ας μην είμαστε λοιπόν απόλυτα σίγουροι ότι «τους έχουμε», επειδή αυτοί δεν έχουν αεροπορία(ούτε οι Τσετσένοι είχαν, ούτε οι Χούθι, οι Ταλιμπάν η μια Χαμάς, ζημιές μεγάλες έκαναν και συνεχίζουν όμως στους ανώτερους αντιπάλους που έχουν απέναντι στους πολέμους και ενοπλες συγκρούσεις).

   1. Εύστοχες γενικώς οι παρατηρήσεις σου.
    Εγώ θα υπενθυμίσω δύο πράγματα,το ένα ίσως όχι τόσο προφανές,το άλλο όμως εξώφθαλμο:
    α)ο αμυντικός μας οργανισμός έχει παραμεληθεί για πάνω από δεκαετία,διότι ήδη πρίν τα μνημόνια είχαμε κρίση,και πρίν και από την κρίση είχαμε αυτοεμπάργκο πρακτικώς από το 2001,και ακόμα εντονώτερο μετά το 2004.
    Το οικοδόμημα έχει ακόμα επιβλητική πρόσοψη,αλλά εσωτερικά εντοπίζονται ρωγμές.
    β)προχθές ακόμη,είδαμε ένα ολόκληρο «κράτος» (το ελλαδικό) να δολοφονεί τον χαρακτήρα του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα.
    Καμμία εξίσωση δέν θα μας βγεί,με αυτό το «κράτος» ως σταθερά.

    1. Η συνήθεια να ξεκουράζονται επάνω σε παραχωρήσεις υλικού, ίσως να ήταν αντιπαραγωγική(η ηλίθια αν θέλεις έτσι), μετά τις μεγάλες αγορές(του αιώνος) στις οποίες θέλω να συμπεριλάβω και τα νέα υποβρύχια, Λεοπάρντ, ΝΗ90, επικράτησε όντως στασιμότητα, θα έλεγα αναγκαστική για οικονομικούς λόγους αλλά με ευθύνη της Αθήνας, εφόσον με την απόφαση να συμμετέχει η χώρα στο ευρώ παρέδωσαν και ένα μέρος (οικονομικής) ανεξαρτησίας.

     Αυτό που ακολούθησαν στην συνέχεια ήταν επόμενα, αλλά παρατηρώντας την γκόμενα «€» που τους έκανε υποσχέσεις παραμυθένιες, οι χαυτομ…δες αρνούνταν να δούνε ότι περπατούσαν σε λάθος/επικίνδυνα μονοπάτια που θα οδηγούσαν την χώρα στην απόλυτη μιζέρια σε όλα τα μήκη/πλάτη.

     Έτσι παραιτήθηκαν σχεδόν απο τα πάντα, εκτός απο τα γλέντια και τα παραμύθια(τα οποία φαίνεται να ασπάζονται αρκετοί ψηφοφόροι).

     Οι άνθρωποι που πρόσφεραν πραγματικά σε αυτή την χώρα αντιμετωπίζονταν πάντα σαν ψυχοπαίδια η εγκληματίες ειδικά απο τους εκλεγμένους πολιτικούς(οι οποίοι προφανώς συνεχίζουν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό).
     Έτσι μπορώ μόνο να συμφωνήσω, ότι η πορεία που χαράχθηκε οδηγεί στο πουθενά.

 4. Κύριοι ηρεμήστε. Η Αλβανία δεν αποτελεί απειλή για την Ελλάδα. Αν ας πούμε αν κάνουν κάτι, τι μας εμποδίζει από το να ισοπεδώσουμε με βαρυφορτωμένα μαχητικά με ΜΚ82/3/4 τα Τίρανα, να καταστρέψουμε βασικές υποδομές όπως αεροδρόμια λιμάνια, εργοστάσια ηλεκτρισμού και διυλιστήρια; Αντιλαμβάνεται κάνεις ότι δεν έχουν ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ΠΑ ακόμη και σε πτήσεις σε χαμηλό ύψος; Με Τ-2Ε και Τ-6ΝΤΑ θα τους διαλύσουμε, χωρίς κανένα πρόβλημα. Χαλαρώστε λοιπόν με τα Μ1114 και τα Frecia που λένε οι Ιταλοί ότι θα τους δώσουν. Όλα αυτά προορίζονται για την μονάδα που έχουν υποχρέωση να έχουν έτοιμη για αποστολές του ΝΑΤΟ.

 5. Συγγνώμη, τι κάνετε; Αναπαραγωγή fake news; Βγήκε μια αλβανική φυλλάδα που για να γεμίσει τον χώρο της αναμασά ειδήσεις τριετίας και τετραετίας και το αναπαράγετε;

  «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ιταλία, ενδιαφέρονται να καταστήσουν την Αλβανία τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, ξεπερνώντας τη Σερβία και την Ελλάδα, που θεωρούνται περισσότερο ως σύμμαχοι της Ρωσίας και επεκτείνονται σε βάρος των γειτόνων τους»

  Ποια Αλβανία στρατιωτική δύναμη; Ανθυποανύπαρκτοι, χωρίς αεροπορία, ναυτικό, αεράμυνα, τεθωρακισμένα, πυροβολικό κ.λ.π. Ξαναδιαβάστε τι μεταφέρετε στους αναγνώστες σας.

  Ξαναδιαβάστε το και πείτε μου αν βγάζει νόημα.

  1. Πρώτο σχόλιο εδώ και μας μαλώνεις;
   Ναι ειναι Fake News, ευχαριστήθηκες;
   Τώρα, σε παρακαλώ, μπορείς να αποχωρήσεις έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή σου.
   Το Βαλκανικό Περισκόπιο δεν ειναι μια τυχαία ιστοσελίδα, λογικά δεν το γνωρίζεις. Αναδημοσιεύει μεταφρασμένα δημοσιεύματα από εφημερίδες και ιστοτόπους των Βαλκανίων. Λογικό ειναι κάποια απο αυτά τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα να έχουν συγκεκριμένο ακροατήριο.
   Οσο για την μετάφραση δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω περισσότερα.
   Καλό ξημέρωμα με υγεία.

  2. για να παρεισφρησω, κανείς δεν είπε ή ας μιλησω για μενα,δεν είπα οτι θέλω να ισοπεδωσω με αεροπορία, πυραλους κρουζ,προελασεις λεο 2, τα Τιρανα,μιλησα για ελαφρυ πεζικο και οτι αυτο συνεπαγεται με αντίστοιχο ΑΝΣΚ, και να σε πω και κατι, θελουν δε θέλουν οι ΗΠΑ, ισως και με το δικιο τους γιατι τους συμφερει γεωπολιτικά,ως ισχυρη ή ισχυροτερη δυναμη στα βαλκάνια η αλβανια,
   έχω και μια μειονοτητα στα νοτια της σκιπταρίας που καποτε πρεπει να ασχοληθω κατα το ρωσικο παραδειγμα της Κριμαίας και αυτο δεν θα αρεσει στους αμερικανους και ΕΕ…….οπότε ασε τα φεικ νιουζ και καλο ταξιδι στο μπριζ στο βέλγιο είναι πολυ ομορφο αυτή τη περιόδο

   ΥΓ. αν ο θειος σαμ το αποφασισει, αποκτάς και αεροπορια έστω tucano και τθ και πυροβολικο και τομα bradley αμα λαχει μαλιστα, οχι μ113 σαν γιρλαντες σε ινδιανους ερυθοδρεμους και δωρο ένας πατριοτ απο βορεια ευρωπη, μερια σαν αυτους του βολταραν στο ινσιλρικ καποτε,σε κανα χρονο περιπου…ολα αυτά

  3. Άλλος ενας σχολιαστής που μιλάει εξ ονόματος των αναγνωστών. Ήρθε εδώ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αναγνωστών. Αμφιβάλλω αν έχει διαβάσει την Προέλαση πάνω από μια εβδομάδα. Λόγικα θα αρθρογραφεί σε κάποιο άλλο μπλογκ και ήρθε εδώ να ηθικολογησει.
   Κάτι σαν τα πολιτικά κόμματα που πάντα μιλάνε εξ ονόματος του “Παντοδύναμου Λαού”.

   Χαρά στο κουράγιο σου κε διαχειριστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.