ΗΠΑ: Το γερμανικό “G28” ειναι το νέο τυφέκιο “M110A1” ειδικού σκοπευτή πεζικού

Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) επέλεξε το νέο “G28” ως το τυφέκιο ειδικού σκοπευτή για τις μονάδες πεζικού. Ο στρατός των ΗΠΑ επέλεξε το γερμανικό τυφέκιο “G28” ήτοι το “M110A1” για τον Στράτο των ΗΠΑ, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες πεζικού να προσβάλουν στόχους σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Το τυφέκιο ειδικού σκοπευτή “Heckler & Koch G28” θα παρέχει στους πεζικάριους ένα όπλο που εγγυάται τη διάτρηση των εχθρικών αλεξίσφαιρων σε μεγαλύτερες αποστάσεις από τις υφιστάμενες αραβίδες “M4”.

Το “G28” ειναι η στρατιωτική έκδοση του πολιτικού ημιαυτόματου διαγωνιστικού τυφεκίου “MR308”. Αναπτύχθηκε στη διαμόρφωση διαμετρήματος “7,62X51”, το τυφέκιο ειδικού σκοπευτή “Designated Marksman Rifle” (DMR) διασφαλίζει ακρίβεια του 1,5 λεπτού γωνίας (Minute of Arc, MOA) ενώ παρέχει την πλήρως νυχτερινή επιχειρησιακή ικανότητα.

Το “M110A1” ειναι η ελαφριά έκδοση του δοκιμασμένου σε μάχη “G28” των 7,62χιλ. που χρησιμοποιεί ο γερμανικός στρατός. Το “G28” έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την γερμανική εταιρεία “Heckler & Koch”. Η σύμβαση που θα περιλαμβάνει την απόκτηση τριών χιλιάδων εξακοσίων σαράντα τριών (3643) τυφεκίων θα ανέρχεται στα σαράντα τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες (44,5$) δολάρια. Η γερμανική εταιρεία “Heckler & Koch” θα παρέχει επίσης στον στρατό των ΗΠΑ ανταλλακτικά και υποστήριξη.

Η διάρθρωση του “G28” είναι παρόμοια με το αυτόματο τυφέκιο εφόδου πεζικού “Heckler & Koch 416” που χρησιμοποιείται από το σόμα πεζοναυτών των ΗΠΑ με θαλάμη διαμετρήματος 7,62Χ51 χιλ. Το εν λόγω όπλο που στην υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ προσδιορίζεται ως “M110A1” διαθέτει κάννη 16,5 ιντσών, έναν ημιδιαφανή γεμιστήρα των είκοσι (20) φυσιγγίων και ζυγίζει δεκαπέντε λίβρες (Περίπου 6.8 κιλά).

Το “M110A1” διαθέτει κάννη 16,5 ιντσών που ειναι επιχρωμιωμένη με ραβδωτή θαλάμη που βοηθά στην αξιοπιστία όταν χρησιμοποιείται με καταστολέα. Η κάννη κατασκευάζεται μέσω της φημισμένης μεθόδου ψυχρής σφυρηλάτησης (CHF – Cold Hammer Forging) της “Heckler & Koch”. Η συγκεκριμένη μέθοδος παρασκευής χρησιμοποιεί το υψηλότερης ποιότητα ατσάλι, κατασκευάζοντας την κάννη που εξασφαλίζει ανώτερη ακρίβεια, ακόμα μετά την πυροδότηση εκατοντάδων φυσιγγίων.

German_HK_G28_M110A1_1

Η έκδοση “Μ110Α1” έχει αμφιδέξια χειριστήρια, μια βελτιωμένη σκανδάλη, οπτικό “3-20×50 PMII Ultra Short Schmidt & Bender” και χρησιμοποιεί έναν “OSS” καταστολέα. To “M110A1” χρησιμοποιεί τους ίδιους ημιδιαφανούς γεμιστήρες πολυμερούς των δέκα και είκοσι φυσιγγίων με τα τυφέκια “G28, HK417” και “MR 7.62”. Επίσης, το “HK M110A1” μπορεί να εξοπλιστεί με μια μεγαλη ποικιλία αξεσουάρ και επιλογών.

Το “HK M110A1” αποκλίνει απο το παραδοσιακό μαύρο χρώμα όπλου και χρησιμοποιεί το χρωματικό θέμα καφετί-μαύρου ανάλογο με το “flat dark earth” -το φινίρισμα έχει επίσης ειδικές ιδιότητες χαμηλού εντοπισμού και ειναι παραλλαγμένο για πολλά περιβάλλοντα.

Το τυφέκιο ειδικού σκοπευτή (“DMR”) ειναι το όπλο που χρησιμοποιείται από τα πεζικά στο ρόλο του ειδικού σκοπευτή. Παρόλο που ο “ελεύθερος σκοπευτής” και ο “ειδικός σκοπευτής” χαρακτηρίζονται από τον ρόλο της αποστολής και ανάπτυξης τους και όχι από το επιχειρησιακό βεληνεκές τους, γενικά ο ρόλος του “ειδικού σκοπευτή” καλύπτει το κενό ανάμεσα στο απλό πεζικάριο και τον ελεύθερο σκοπευτή.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Μία Απάντηση

  1. Στην ελεύθερη αγορά και σε λιανική πώληση (για συλλέκτες η κυνηγούς), η τιμή για το σκέτο συγκεκριμένο τυφέκιο χωρίς σκοπευτικά και με κάνη των 16,5″ κινείται γύρο στα 3000€, η τιμή για την συγκεκριμένη συμφωνία που αναφέρει στο άρθρο μαζί με τα εξτρά συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υποστήριξης, τετραπλασιάζεται ώστε να φτάνει σε μεγέθη που στοιχίζει ένα εξειδικευμένο όπλο ελεύθερου σκοπευτή όπως π.χ. ένα DSR-1* (της εταιρίας DSR-Precision). Σε κάθε περίπτωση ενδιαφέρον, όπλο και επιλογή των ΗΠΑ.

    Heckler & Koch MR308 A3-28

    https://www.livingactive.de/heckler-koch-mr308-a3-28

    *
    https://modernfirearms.net/en/sniper-rifles/standart-caliber-rifles/germany-standart-caliber-rifles/dsr-1-eng/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.