ΗΠΑ: Το Ναυτικό αναπτύσσει ομάδες υποβρύχιας διάσωσης στην Αργεντινή

150719-N-ZZ999-002 PACIFIC OCEAN (July 19, 2015) Sailors assigned to Undersea Rescue Command (URC) and contractors from Phoenix Holding International launch the Pressurized Rescue Module (PRM-1) Falcon, part of the submarine rescue diving and recompression system, into the water for the PRM's first dive of the operational readiness evaluation (ORE). URC successfully completed the ORE, certifying the Navy's deep sea submarine rescue capability. (U.S. Navy photo by Daniel Moreno/Released)

Ναύσταθμος MAYPORT, — Το Αμερικανικό Ναυτικό διέταξε στις 18 Νοεμβρίου την Διοίκηση Υποβρυχίων Διασώσεων (Undersea Rescue Command – URC) που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, να αναπτυχθεί στην Αργεντινή προς υποστήριξη των προσπαθειών που καταβάλει η νοτιοαμερικανική χώρα στις έρευνες για το υποβρύχιο A.R.A. «San Juan» στον Νότιο Ατλαντικό.

Το URC θα αναπτύξει δύο ανεξάρτητες ομάδες διάσωσης βασιζόμενη σε αρκετές παραμέτρους της περιοχής, όπως τα διαφορετικά βάθη του ωκεανού κοντά στις ακτές της Νότιας Αμερικής και τις διαφορετικές προδιαγραφές επιχειρησιακού βάθους του καθενός από τα δύο υποβρύχια συστήματα.

Τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 Globemaster III και ένα C-5 Galaxy της αμερικανικής αεροπορίας θα μεταφέρουν το πρώτο πακέτο διάσωσης, αποτελούμενο από τον Υποβρύχιο Θάλαμο Διάσωσης (Submarine Rescue Chamber – SRC) και το υποθαλάσσιο όχημα τηλεχειριζόμενης Επέμβασης (Remotely Operated Vehicle – ROV) από το Μιραμάρ στο Κομοντόρο Ριβαντάβια της Αργεντινής. Τα τέσσερα αεροσκάφη προγραμματίζεται να αναχωρήσουν από το Μιραμάρ στις 18 Νοεμβρίου και να φτάσουν στην Αργεντινή στις 19.

Το δεύτερο πακέτο διάσωσης, ο Συμπιεσμένος Θάλαμος Διάσωσης (Pressurized Rescue Module – PRM) και λοιπός εξοπλισμός υποστήριξης θα μεταφερθούν με νέες πτήσεις και έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στην Αργεντινή στις αρχές της επομένης εβδομάδος.

Ο SRC είναι ένας θάλαμος διάσωσης τύπου McCann σχεδιασμένος στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που παραμένει ακόμα σε χρήση. Ο SRC μπορεί να μεταφέρει έως έξι άτομα από το βυθισμένο υποβρύχιο και να φτάσει σε βάθη 260 μέτρων δίπλα στο ναυάγιο. Ο θάλαμος PRM από την άλλη μπορεί να καταδυθεί σε βάθη ως 600 μέτρα για να πλευρίσει και να διασυνδεθεί με το ναυάγιο, ακόμα κι αν το υποβρύχιο έχει «καθίσει» στο βυθό με κλίση 45 μοιρών κι έχει ανατραπεί. Ο PRM μπορεί να μεταφέρει έως 16 άτομα σε κάθε κατάδυση. Και τα δύο συστήματα έχουν πλήρωμα δύο χειριστών και ενώνονται με το υποβρύχιο επικαθήμενα στην καταπακτή διάσωσης στην οποία ασφαλίζουν υδατοστεγώς, επιτρέποντας έτσι στους ναυτικούς να περάσουν με ασφάλεια στον θάλαμο διάσωσης.

Το πλήρωμα του θαλάμου URC που αναπτύσσεται μαζί με τα συστήματα διάσωσης είναι καλά εκπαιδευμένοι ναυτικοί χειριστές και εξασκούνται συχνά στην χρήση της προηγμένης τεχνολογίας σε σενάρια διάσωσης υποβρυχίων.

Η Αμερικανική Κυβέρνηση ανταποκρίνεται έτσι σε επίσημη έκκληση της κυβέρνησης της Αργεντινής για διεθνή βοήθεια στις συνεχιζόμενες έρευνες για το αγνοούμενο υποβρύχιο και βοήθεια στην επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος μόλις το υποβρύχιο εντοπιστεί.

Ένα αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών P-8A Poseidon του αμερικανικού ναυτικού και ένα ερευνητικό αεροσκάφοςP-3 της NASA βρίσκονται ήδη στην Αργεντινή συμμετέχοντας στις συνεχιζόμενες έρευνες κοντά στην τελευταία γνωστή θέση του υποβρυχίου.

Υποβρύχιος Θάλαμος Διάσωσης

Πηγή: http://www.navy.mil/submit/display.asp?story_id=103417

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.