Η εταιρεία Boeing θα κατασκευάσει το πρωτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πρόκειται να γίνει ένα μόνιμο τμήμα της πτέρυγας αεροσκαφών αεροπλανοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ), όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι του Ναυτικού.

Στο πλαίσιο σύμβασης αξίας ύψους $805 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σύμβασης, η Boeing θα «παρέχει τη σχεδίαση, την ανάπτυξη, τις κατασκευαστικές εργασίες, τις δοκιμές, την πιστοποίηση, την παράδοση και υποστήριξη τεσσάρων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων MQ-25A, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης τους στην πτέρυγα αεροσκαφών αεροπλανοφόρων για την παροχή αρχικής επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Ναυτικό

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) προγραμματίζει τα τέσσερα Stingray να ολοκληρώσουν την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) πάνω στα καταστρώματα των αεροπλανοφόρων εντός του 2024, μια επιτάχυνσή σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις IOC. Τα πρώτα πλαίσια αεροσκαφών θα πρέπει να πετούν μέχρι το 2021, και τότε το US Navy θα πρέπει να διεξάγει δοκιμές καταλληλότητας στα αεροπλανοφόρα, να τροποποιήσει τα αεροπλανοφόρα ώστε να υποστηρίξουν τον σταθμό ελέγχου, να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς και πιλότους, να κατασκευάσει μια επαρκή αλυσίδα εφοδιασμού και άλλα κριτήρια για την υποστήριξη της IOC του 2024, όπως δήλωσε την Πέμπτη στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο ο διευθυντής προμηθειών του US Navy, Τζέιμς Τζέουρτς, κατά την ανακοίνωση της Boeing ως τον νικητή του διαγωνισμού για το Stingray.

«Το 2024 ακούγεται πολύ μακρινό, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές δουλείες που πρόκειται να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί,» δήλωσε.

Η σύμβαση καλύπτει την μηχανική και κατασκευαστική ανάπτυξη του σχεδίου Stingray της Boeing και την παραγωγή τεσσάρων πλαισίων αεροσκαφών ώστε να χρησιμοποιηθούν για τις πρώιμες δοκιμαστικές προσπάθειες. Τελικά το US Navy σχεδιάζει να αγοράσει ακόμα 72 οχήματα, με το συνολικό κόστος του προγράμματος να αγγίζει τα $13 δισεκατομμύρια – αν κι ο Τζέουρτς επεσήμανε ότι οι εκτιμήσεις κόστους είχαν υπολογιστεί πριν την λήψη της προσφοράς της Boeing και θα επικαιροποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Το νέο κηροζινοφόρο αεροσκάφος μπορεί να διπλασιάσει την επιχειρησιακή εμβέλεια των πτερύγων αεροσκαφών, με το MQ-25A να προσφέρει μέχρι 15000 λίβρες υγρού καυσίμου στα 500 ναυτικά μίλια. Η ανάθεση της σύμβασης προκύπτει καθώς το US Navy παλεύει να διατηρήσει την ετοιμότητα του στόλου των αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet, το οποίο επιχειρεί κι ως αεροσκάφος ανεφοδιασμού για τις πτέρυγες αεροσκαφών. Οπουδήποτε, ένα ποσοστό 20 με 30 τοις εκατό των ωρών πτήσης των Super Hornet διατίθεται στις επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού, και η περικοπή αυτών των ωρών ειναι μέρος της προσπαθείας του Αρχηγού Ναυτικών Επιχειρήσεων (CNO) Ναυάρχου Τζον Ρίτσαρντσον να φέρει τα MQ-25 στον στόλο.

O Ρίτσαρντσον δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανακοίνωση αυτή θα αποδειχθεί ιστορική για δύο λόγους: Ένας ειναι η επιχειρησιακή επίδραση στον στόλο, και ο δεύτερος ειναι τα διδάγματα προμηθειών που θα αποκτηθούν τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλα προσεχή προγράμματα.

Επιχειρησιακά, ο CNO δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αυτό ήταν το πρωτο βήμα στην «ενσωμάτωση μη επανδρωμένων και επανδρωμένων στις μελλοντικές πτέρυγες αεροσκαφών. Και μετά θα επιφέρει μια τεράστια δυνατότητα στις πτέρυγες αεροσκαφών ως προς την επέκταση της επιχειρησιακή εμβέλειας των πτερύγων αεροσκαφών και αυτό δεν επιτυγχάνεται εις βάρος των υπολοίπων μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία αυτή τη στιγμή τα χρησιμοποιούμε για να εκτελούν αποστολές ανεφοδιασμού- ώστε να λάβεις από τις πτέρυγες αεροσκαφών όχι μόνο διερευνημένη εμβέλεια αλλά επίσης και μεγαλύτερη δύναμη κρούσης λόγω τις αποδέσμευση αυτών των F/A-18 από τους εναέριους ανεφοδιασμούς.»

Από πλευράς προμηθειών, το US Navy έκανε μια ασυνήθιστη κίνηση που περιλαμβάνει μόνο δύο σημαντικές παραμέτρους επιδόσεων: παροχή εναερίου ανεφοδιασμού στις επιχειρήσεις και καταλληλότητα για τα αεροπλανοφόρα. Το US Navy έφερε, επίσης, μαζί, από την αρχη τις διαδικασίας, τις απαιτήσεις, τις προμήθειες, τις κοινότητες μηχανικής και τη βιομηχανία, παρέχοντας τους τη δυνατότητα για έναν πιο παραγωγικό διάλογο και λιγότερες εκπλήξεις μετά την κατάθεση των προσφορών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της σύμβασης της 30ης Αυγούστου 2018.

Η Boeing ανέλαβε μια σύμβαση σταθερής-τιμής-συγκεκριμένου-στόχου-επιχείρησης, ανωτάτης τιμής $805,318,853 για να παρέχει τη σχεδίαση, την ανάπτυξη, τις κατασκευαστικές εργασίες, τις δοκιμές, την πιστοποίηση, την παράδοση και υποστήριξη τεσσάρων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων MQ-25A, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης τους στην πτέρυγα αεροσκαφών αεροπλανοφόρων για την παροχή αρχικής επιχειρησιακής ετοιμότητας στο Ναυτικό. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Σάιντ Λουίς του Μιζούρι (45,5 τοις εκατό), Ιντιανάπολις στην Ιντιάνα (6,9 τοις εκατό), Σενταρ Ραπιντς στην Άιοβα (3,1 τοις εκατο), Κεμπέκ στον Καναδά (3,1 τοις εκατό), Παλμ Μπει στην Φλόριντα (2,3 τοις εκατό), Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια (1,5 τοις εκατό) και διάφορες τοποθεσίες εντός και εκτός των ηπειρωτικών ΗΠΑ (37,6 τοις εκατό), και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2024. Δαπάνες του οικονομικού έτους 2018 ύψους $79,050,820 χρηματοδοτούν τις έρευνες, ανάπτυξη, δοκιμές και αξιολόγηση (US Navy) και θα καταβληθούν την στιγμή της ανάθεσης, ουδεμία από αυτές δεν θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Η σύμβαση αυτή απονεμήθηκε με διαγωνισμό μέσω ηλεκτρονικού αιτήματος για προσφορές: Τρεις πρόσφορες παραλήφθηκαν. Η Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού, στο Πατουξεντ Ρίβερ, στην Μέριλαντ, ειναι η αναθέτουσα αρχή.

Απόδοση/Μετάφραση απο το «usni.org» για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: