ΗΠΑ: Το Ναυτικό ζητάει από την βιομηχανία να εξελίξει ένα υπερηχητικό όπλο συμβατό με αεροπλανοφόρα και F/A-18 Super Hornet

Φωτογραφία αρχείου

Ερευνητές του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ζήτησαν από την βιομηχανία να εξελίξει ένα πρωτότυπο υπερηχητικό πυρομαχικό για τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροπλάνα Boeing F/A-18E/F που επιχειρούν από τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών (ONR) του Ναυτικού ΗΠΑ στο Άρλιγκτον στην Βιρτζίνια εξέδωσε την Παρασκευή πρόσκληση ενδιαφέροντος ζητώντας από την βιομηχανία να κατασκευάσει και να δοκιμάσει ένα «αερόβιο» κατευθυνόμενο δοκιμαστικό υπερηχητικό όχημα με την ονομασία Screaming Arrow.

Ο στόχος είναι τρείς δοκιμαστικές πτήσεις του Screaming Arrow που θα περιλαμβάνουν το φορτίο, την αεροπορική αποδέσμευση, την ελεγχόμενη πτήση, την ανάφλεξη και λειτουργία του προωθητήρα, την αποχώρηση του πυρομαχικού από τον προωθητήρα του, την ελεγχόμενη πτήση πλοήγησης, την εκκίνηση του κινητήρα πλεύσης, την επιτάχυνση του οχήματος πλεύσης για την κατάσταση πτήσης, την κατάσταση οχήματος σε πλεύση, την απόρριψη του οχήματος πλεύσης, την τροχιά τερματικής φάσης πτήσης του οχήματος πλεύσης και την πτήση πρόσκρουσης του οχήματος.

ΟΙ ερευνητές επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις προηγούμενων και σημερινών αντίστοιχων υπερηχητικών σχεδιάσεων άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών και εργολάβων της αμυντικής βιομηχανίας ώστε, τελικά, να δημιουργήσουν ένα ενδιάμεσο υπερηχητικό όπλο, το οποίο θα μπορεί να πετάξει σε ταχύτητες τουλάχιστον πέντε φορές της ταχύτητας του ήχου για να προσβάλει εχθρικές δυνάμεις επιφανείας και άλλους, υψηλής προτεραιότητας, ναυτικούς και επίγειους στόχους.

Για την αποθήκευση του επι των αεροπλανοφόρων, το πρωτότυπο υπερηχητικό όπλο πρέπει πρώτα να χωρέσει μέσα στα κάνιστρα εναποθήκευσης που έχουν μήκος 15 ποδιών, πλάτος 3,3 ποδιών και ύψος 3,75 ποδιών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να υποβάλλουν ολοκληρωμένη πρόταση το αργότερο στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στον ιστότοπο www.fedconnect.net . Οι ερευνητές του Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να χρηματοδοτήσουν τρείς ξεχωριστές αναθέσεις.

Πηγή: https://sam.gov/opp/b8c56124390d4f2b8e3c8bc6a7bee532/view.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.