Την 31η Αυγούστου η ναυπηγική εταιρεία Austal USA παρέδωσε στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) το ένατο παράκτιο πολεμικό πλοίο (LCS) κλάσης Independence, το μελλοντικό USS Charleston (LCS 18).

Το μελλοντικό USS Charleston (LCS 18) θα ειναι το δέκατο έκτο LCS που θα εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία με τον στόλο και το τρίτο LCS που παραδίδεται φέτος από τη Austal USA. Το πλοίο ολοκλήρωσε με επιτυχία, την 19η Ιουλίου, τις δοκιμές αποδοχής στον Κόλπο Μεξικού, μετά από σειρά εν όρμω και εν πλω δοκιμές για το Συμβούλιο Επιθεώρησης και Εξέτασης (INSURV) του Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy).

«Η ομάδα της Austal ειναι ενθουσιασμένη που παραδίδει στους μεγάλους Ναύτες μας ένα ακόμα απίστευτο πολεμικό πλοίο,» δήλωσε ο πρόεδρος της Austal USA Γκρέγκ Περσιεβάλ. «Το πατριωτικό πνεύμα και η αφοσίωση των ταλαντούχων εργαζόμενων της Austal, η εξαιρετική ομαδική εργασία με το Ναυτικό και τους βιομηχανικούς εταίρους μας και την πλήρη υποστήριξη των τοπικών, κυβερνητικών και ομοσπονδιακών νομοθετών έχουν συνδυαστεί για να πραγματοποιηθεί το ώριμο και επιτυχημένο πρόγραμμα LCS.»

Συνεχίζοντας ο Περσιεβάλ δήλωσε. «Γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο αυτών των φανταστικών πλοίων, που κατασκευάστηκαν εδώ στην Austal, στην Μομπίλ, στην Αλαμπάμα, που θα διαδραματίσουν στο μελλοντικό Ναυτικό μας των 355 πλοίων μας δίνει μια απίστευτη αίσθηση υπερηφάνειας.»

Μετά την επίσημη είσοδο σε υπηρεσία με το US Navy, το Charleston θα έχει ως λιμένα βάσης το Σαν Ντιέγκο μαζί με τα αδελφά πλοία USS Freedom (LCS 1), USS Independence (LCS 2), USS Fort Worth (LCS 3), USS Coronado (LCS 4), USS Jackson (LCS 6), USS Montgomery (LCS 8), USS Gabrielle Giffords (LCS 10), USS Omaha (LCS 12), USS Manchester (LCS 14) και το μελλοντικό USS Tulsa (LCS 16), το οποίο πρόκειται να παραδοθεί τον Απρίλιο.

Πέντε LCS ειναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο της Austal USA στην Αλαμπάμα. Το μελλοντικό USS Cincinnati (LCS 20) ετοιμάζεται για τις εν πλω δοκιμές. Σε εξέλιξη ειναι η συναρμολόγηση των μελλοντικών USS Kansas City (LCS 22) και USS Oakland (LCS 24) και ειναι υπό κατασκευή τα δομοστοιχεία των μελλοντικών USS Mobile (LCS 26) και USS Savannah (LCS 28). Η κατασκευή του μελλοντικού USS Canberra (LCS 30) έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις αρχές του 2019.

Αυτή τη στιγμή εφτά LCS κλάσης Independence ελλιμενίζονται στο Σαν Ντιέγκο. «Η Austal είναι ικανοποιημένη με την ανατροφοδότηση που έχουμε λάβει από το US Navy σχετικά με τις αποστολές που εκτελούν αυτά τα πλοία στην Δυτική ακτή,» δήλωσε ο Περσιεβάλ.

Περισσότεροι από 700 προμηθευτές σε 40 πολιτείες συμμετέχουν στο πρόγραμμα Παράκτιων Πολεμικών Πλοίων κλάσης Independence.

Η Austal USA έχει αναλάβει επίσης σύμβαση για την κατασκευή 12 Εκστρατευτικών Ταχύπλοων Μεταγωγικών (EPF) για το US Nacy. Η εταιρεία έχει παραδώσει εννιά EPF ενώ ακόμα δυο βρίσκονται σε διάφορα κατασκευαστικά σταδία.

Παράκτιο Πολεμικό Πλοίο (LCS)

Το LCS είναι ένα αρθρωτό, επαναδιαμορφώσιμο πλοίο σχεδιασμένο για να πληροί τις απαιτήσεις του στόλου στον αντιπλοϊκό πόλεμο, τις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και τις αποστολές ναρκοπολέμου στις παράκτιες περιοχές.

Ένα εναλλάξιμο πακέτο αποστολής ειναι τοποθετημένο σε κάθε LCS και προσφέρει τα συστήματα κύριας αποστολής σε μια από τις προαναφερθείσες αποστολές πολέμου. Χρησιμοποιώντας σχεδίαση ανοιχτής αρχιτεκτονικής, αρθρωτό οπλισμό, συστήματα αισθητήρων και διάφορα επανδρωμένα και ανεπάνδρωτα οχήματα για να αποκτήσει, διατηρήσει και εκμεταλλευτεί τη θαλασσιά παράκτια υπεροχή, το LCS παρέχει στη διακλαδική δύναμη των ΗΠΑ πρόσβαση σε κρίσιμα θέατρα επιχειρήσεων.

Η κλάση LCS αποτελείται από τις κλάσεις Freedom και Independence, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από δύο βιομηχανικές ομάδες. Η ομάδα της κλάσης Freedom είναι υπό τη διοίκηση της Lockheed Martin (για τα πλοία με περιττό αριθμό παραδείγματος χάριν LCS-1). Η ομάδα της κλάσης Independence είναι υπό τη διοίκηση της Austal USA (για το LCS-6 και τα επακόλουθα άρτιας αρίθμησης πλοία).

Το μελλοντικό USS Charleston είναι το ένατο LCS της κλάσης Independence. Η κλάση Independence είναι γνωστή για το μοναδικό τριμαράν σκάφος και το μεγάλο κατάστρωμα πτήσης.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Σχόλια

 1. tsimuha

  Nεα συγκρουση αμερικανικου πολεμικου με εμπορικο

  “In the Atlantic Ocean on the southeastern coast of the United States, the American cruiser Leyte Gulf, armed with cruise missiles, collided with the cargo ship Robert E. Peary.

  The incident occurred during a restocking operation. It is noted that none of the crew members was hurt – the ships were able to continue.

  Damage is assessed as minor, damage is fixed at the waterline. However, both ships headed to the port of Norfolk to assess the state.”

  Απάντηση
 2. Gunslinger32

  Συμπληρωματικά σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας σε φάση ανεφοδιασμού πλοίων εν ΠΛΩ του αμερικανικού ναυτικού.

  CONNECTED REPLENISHMENT

  Information Sheet Number: 2.12

  INTRODUCTION

  The U. S. Navy’s ability to project sea power over long ocean distances depends on the capability to sustain ships at sea for long periods. This is accomplished by being able to replenish ships

  underway. Requirements for fuel and food require warships to go alongside the replenishment ships at regular intervals. It requires special shiphandling skills to conn a ship alongside during such evolutions.

  Περισσότερα εδώ

  https://fas.org/man/dod-101/navy/docs/swos/stu2/STU12.html

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: