ΗΠΑ: Το πρόγραμμα MALD-X ολοκλήρωσε την επίδειξη ελεύθερων πτήσεων

Το MALD της Raytheon ειναι ένα αναλώσιμο αεροπορικό όχημα που στα εχθρικά ολοκληρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα “μεταμφιέζεται” σε αμερικανικό ή συμμαχικό αεροσκάφος.

Από 20 ως 22 Αυγούστου το γραφείο στρατηγικών ικανοτήτων ερευνών και μηχανικής (SCO) του υπουργείου άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) μαζί με το γραφείο προγράμματος μικροσκοπικών αεροπορικών παραπλανητικών οχημάτων (MALD) και το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων Ναυτικού Point Mugu ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη σειρά των ελεύθερων πτήσεων επίδειξης του MALD-X.

To καινοτόμο και συνεργατικό έργο αναπτύσσεται πάνω στην επιτυχημένη πλατφόρμα MALD και προσπαθεί να επιδείξει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και το τακτικό πλεονέκτημα που παρέχεται από μεγάλους αριθμούς συνεργατικών, αναλώσιμων πλατφορμών που τονίστηκε με την ολοκλήρωση μιας περίπλοκης επίδειξης ελεύθερης πτήσης των τεχνικών εξελιγμένου ηλεκτρονικού πολέμου.

”Η ταχεία ανάπτυξη και η επίδειξη κατέστησαν δυνατές με την δια-υπηρεσιακή τεχνική συνεργασία ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό,’‘ δήλωσε ο Κρίς Σάνκ, διευθυντής του SCO.

”Το MALD-X παραδίδεται στο Ναυτικό για την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος και την μετάβαση στην επιχειρησιακή ικανότητα. Η θαυμάσια δια-υπηρεσιακή τεχνική ομαδική εργασία ειναι ένα δείγμα των μελλοντικών καινοτόμων έργων.’‘ Η δομοστοιχείωση του MALD-X επιτρέπει στο Ναυτικό να εγχύσει ταχέως προσαρμόσιμα ωφέλημα φορτία και ικανότητες στα ακόμη άγνωστα μελλοντικά πακέτα αποστολών.

”Το MALD-X παρέχει στους μελλοντικούς πολεμιστές την ικανότητα να επικεντρωθούν στη φύση των αναδυόμενων απειλών αντί να επιβαρυνθούν απο το φορτίο σχετικά με το πως να καταστήσουν ένα σύστημα αλληλεπιδραστικό με τα στοιχεία αποστολής και τις ενέργειες υποστήριξης αποστολής”, δήλωσε ο Μάθιου Ο’Κόνελ, διευθυντής προγράμματος MALD-X. To πρόγραμμα MALD-X συνεχίζει να επιδιώκει τις πολλαπλές βελτιώσεις για το όχημα που θα παρέχουν επιπρόσθετες συλλογές αποστολής που θα επιδειχθούν το επόμενο έτος.

Το όπλο MALD, που αναπτύχθηκε απο την Raytheon, ειναι ένα χαμηλού κόστους δομοστοιχειωτό, προγραμματιζόμενο, και αναλώσιμο αεροπορικό παραπλανητικό όχημα το οποίο μιμείται φιλικά αεροσκάφη με στόχο να επιφέρει σύγχυση στα εχθρικά αμυντικά συστήματα. Σύμφωνα με την Raytheon, το MALD ζυγίζει λιγότερο από 300 λίβρες και έχει βεληνεκές περίπου 500 ναυτικών μιλίων και αυτονομία 90 λεπτών.

Το MALD της Raytheon ειναι ένα αναλώσιμο αεροπορικό όχημα που στα εχθρικά ολοκληρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα “μεταμφιέζεται” σε αμερικανικό ή συμμαχικό αεροσκάφος.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.