Το μελλοντικό αντιτορπιλικό USS Rafael Peralta (DDG 115) της κλάσης Arleigh Burke του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσε την 16η Δεκεμβρίου τις δοκιμές αποδοχής αφότου πέρασε δύο ημέρες σε δοκιμές στα ανοιχτά της ακτής του Μέϊν.

Το USS Rafael Peralta είναι το τρίτο αντιτορπιλικό “Flight IIA Restart” που καθελκύστηκε τον Οκτώβριο του 2014 και βαφτίστηκε ένα χρόνο αργότερα από το Ναυτικό των ΗΠΑ στο ναυπηγείο Bath Iron Works της General Dynamics. Η γραμμή παραγωγή DDG 51 επανεκκίνησε το 2008 μετά τον περιορισμό του προγράμματος αντιτορπιλικού DDG 1000 καθοδηγούμενων πυραύλων κλάσης Zumwalt του Ναυτικού των ΗΠΑ στα τρία πλοία. Η είσοδος σε υπηρεσία του Rafael Peralta αναμένεται μέσα στο 2017.

Το Συμβούλιο Επιθεώρησης και Εξέτασης (INSURV) του Ναυτικού των ΗΠΑ επιθεώρησε το πλοίο και το πλήρωμα του κατά τη διάρκεια σειράς επιδείξεων καθώς έπλεε στη θάλασσα. Το INSURV αξιολόγησε την κατασκευή του πλοίου και την συμμόρφωση του με τις προδιαγραφές του Ναυτικού και είναι το ανώτατο όργανο που συνιστά πως το πλοίο μπορεί να παραδοθεί στο Ναυτικό.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν εν όρμω και εν πλώ. Πολλά από τα συστήματα επί του πλοίου ελέγχθηκαν για να αξιολογηθεί η απόδοση τους, συμπεριλαμβανόμενης της πλοήγησης, έλεγχου βλαβών, μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων, συστημάτων μάχης, επικοινωνιών και εφαρμογών πρόωσης, κάλυπταν ή υπερέβαιναν τις προδιαγραφές του Ναυτικού.

Το αντιτορπιλικό είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μάχης Aegis baseline 9, το οποίο ενσωματώνει την αντιαεροπορική και αντιπυραυλική ικανότητα (IAMD), περιλαμβάνει την αναβαθμισμένη ικανότητα προστασίας βαλλιστικών πυραύλων 5.0 (BMD 5.0CU) και τον Ενσωματωμένο Ελέγχο Πυρός – Αεροπορικά Αντίμετρα (NIFC-CA).

Σύμφωνα με το Ναυτικό των ΗΠΑ, τα αντιτορπιλικά IAMD Aegis baseline 9 έχουν αυξημένη υπολογιστική ισχύ, μαζί με τις αναβαθμίσεις των ραντάρ που βελτιώνουν τις ικανότητες εντοπισμού και αντίδρασης ενάντια στις σύγχρονες αεροπορικές επιχειρήσεις και τις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων.

Μετά την παράδοση του, το DDG 115 θα είναι το εξηκοστό πέμπτο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke και το πρώτο των πλοίων “DDG 51 Flight IIA restart” που κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Bath Iron Works. Επί του παρόντος το ναυπηγείο κατασκευάζει τα μελλοντικά αντιτορπιλικά Thomas Hudner (DDG 116), Daniel Inouye (DDG 118) και Carl M. Levin (DDG 120) και τρία επιπλέον πλοία έχουν ανατεθεί μέσω σύμβασης στο πλαίσιο της πολυετούς προμήθειας πέντε πλοίων για τα οικονομικά έτη 2013-2017.

Βίντεο με την αποστολή των αντιτορπιλικών στο στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavalToday.Com για την Προέλαση.

3 Σχόλια

  • Gunslinger32

   Η απάντηση στο ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί εύκολα, η παρακάτω αναφορά που είναι ένα απόσπασμα απο την έκθεση του GAO μπορεί ίσως να δώσει μια ιδέα για τα έξοδα τέτοιων
   μονάδων.

   “Over the next 10 years, the Navy plans to spend more than $50 billion to design and procure 22 Flight III destroyers, an upgrade from Flight IIA ships.”

   Ολόκληρη η έκθεση:

   August 2016
   United States Government Accountability Office
   Report to Congressional Committees
   ARLEIGH BURKE DESTROYERS

   https://news.usni.org/wp-content/uploads/2016/08/678850.pdf#viewer.action=download

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Συμπλήρωμα:

    “The Navy has awarded $6.1 billion in contracts to Huntington Ingalls Industries (HII) and General Dynamic Bath Iron Works (BIW) for nine Arleigh Burke–class guided missile destroyers (DDG-51) to be purchased between Fiscal Years 2013 to 2017 in a massive multi-year shipbuilding deal, Naval Sea Systems Command told USNI News on Monday.

    The contract award has HII building five of the hulls for $3.3 billion and BIW four for $2.8 billion. The multi–year deal — starting with future ships Paul Ignatius (DDG-117) and Daniel Inouye (DDG-118) — includes an option for a tenth DDG-51 if the Navy can overcome a sequestration funding challenge. The extra ship would likely be built in 2014 by BIW, NAVSEA said.

    The price per hull comes to $660 million for HII and $700 million for BIW. The cost for the hulls does not include so-called government furnished equipment like radars or combat weapon systems.”

    https://news.usni.org/2013/06/04/navy-awards-6-1-billion-in-nine-destroyer-deal

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: