Η εταιρεία Northrop Grumman, κατά την μηνιαία επίδειξη Soft-kill Rodeo που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Στρατιωτικού Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας Τεθωρακισμένων και Αυτοκίνησης (TARDEC) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) από 5 ως 31 Οκτωβρίου, παρουσίασε τις εξελιγμένες τεχνολογίες Συστημάτων Ενεργής Προστασίας Οχημάτων εναντίον αντιαρματικών καθοδηγούμενων βλημάτων (ATGM). Το διαρκείας ενός μηνός “rodeo” που ήταν υπό την αιγίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ δημιουργήθηκε με σκοπό την παρουσίαση των νέων ικανοτήτων soft-kill εναντίον απειλών που συναντιούνται στον πραγματικό κόσμο.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα Αισθητήρων Υπερύθρων Παθητικού Ερεθίσματος, η Northrop Grumman δημιούργησε με επιτυχία μια απειλή επερχόμενων ATGM και παρείχε τα ερεθίσματα για το σύστημα αντιμέτρων soft-kill (SKCM).

Το σύστημα SKCM της Northrop Grumman, γνωστό ως το Ηλεκτροοπτικό Σύστημα Πολλαπλών Λειτουργιών (MEOS), αντιμετώπισε με επιτυχία το ATGM και το εξουδετέρωσε σε πραγματικό χρόνο. Το MEOS εντόπισε και αντιμετώπισε με το σύστημα APS όλους τους τύπους απειλών, καθιστώντας αυτή τη δοκιμή την τέταρτη συνεχόμενη φορά που το σύστημα απέδωσε καλά στις δοκιμές πεδίου στην εξουδετέρωση απειλών.

“Αυτή η λύση ειναι ένα δείγμα της αξιοποίησης των σημαντικών επενδύσεων στην προστασία αεροπλάνων για την άμεση παροχή παρόμοιων ικανοτήτων στα χερσαία οχήματα,” δήλωσε ο Μαικ Μινι, αντιπρόεδρος, εξελιγμένων αποστολών, στην Northrop Grumman. “Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τον Στρατό στην ανάπτυξη ενός οικονομικά προσιτού διατερματικού συστήματος APS οχήματος που θα μπορεί να εξουδετερώσει φάσμα αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυρομαχικών”.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: