Το σώμα πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (“USMC”) πρόκειται να αναβαθμίσει τα ραντάρ των παλιών “Boeing F/A-18 Hornet” με ένα νέο σύστημα ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”).

Το αίτημα για πληροφορίες (“RFI”) που εκδόθηκε από τη Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (“NAVAIR”) την 20η Μαρτίου ζητάει ένα νέο σύστημα “AESA” για να αντικαταστήσει το κατεχόμενο ραντάρ “Raytheon AN/APG-73” στον στόλο των αεροσκαφών “F/A-18C/D” του “USMC”.

“Το ‘AN/APG-73’ υπήρξε αντικείμενο προβλημάτων συνεχόμενης συντήρησης, υποστήριξης και ετοιμότητας”, σημείωσε το “RFI”, προσθέτοντας “απαιτούνται λύσεις ‘AESA’ εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων αξιοπιστίας και υποστήριξης όπως επίσης και των δυνητικών σχετικών βελτιώσεων ικανοτήτων”.

Σύμφωνα με την “NAVAIR”, η σύμβαση θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους και οι αναβαθμίσεις θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και πρόκειται να συνεχιστούν ως το τέλος του 2022. Συνολικά, πρόκειται να αποκτηθούν ενενήντα οχτώ (98) “AESA” για την καλύψει εφτά μοιρών του στόλου των δώδεκα αεροσκαφών η καθεμία συν δεκατέσσερα εφεδρικά συστήματα. Στην λίστα των απαιτήσεων της η “NAVAIR” δήλωσε ότι το νέο “AESA” δεν θα πρέπει να απαιτεί αλλαγές στις υφιστάμενες διεπαφές αεροσκάφους-ραντάρ.

Η “Raytheon”, ως ο προμηθευτής των κατεχόμενων ραντάρ, ειναι πιθανόν να προωθήσει το ραντάρ της “Raytheon Advanced Capability Radar” (RACR) που έχει προσαρμοστεί από το “AN/APG-79” που τοποθετήθηκε στο “F/A-18E/F Super Hornet” και το “EA-18G Growler”, το οποίο προσαρμόστηκε για να είναι συμβατό με το παλιό “Hornet” και το “Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon”.

Ενώ ο άλλος μεγάλος προμηθευτής ραντάρ του στρατού των ΗΠΑ, η “Northrop Grumman” αναμένεται να διαγωνιστεί με το “Scalable Agile Beam Radar” (SABR) το οποίο ειναι επίσης συμβατό με τα παλιά “Hornet” και “F-16”.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Η μετάβαση στο νέο μαχητικό (JSF) φαίνεται να πάρει ακόμα αρκετά χρόνια για τους πεζοναύτες, αλλιώς δεν θα είχε νόημα αυτή η επένδυση όπως και το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της αναβάθμισης.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: