ΗΠΑ: Το Σώμα Πεζοναυτών θα αναπτύξει νέους ενισχυμένους σκελετούς για τα σακίδια πλάτης

Cpl. Kamran Sadaghiani

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) θα αρχίσει στις αρχές του 2018 την ανάπτυξη ενός ενισχυμένου ενσωματωμένου σκελετού για τα υπηρεσιακά σακίδια πλάτης μετά από αναφορές ότι οι τωρινοί σκελετοί FILBE γίνονται εύθραυστοι και σπάνε στον παγωμένο καιρό.

Ο σημερινός σκελετός ήταν σε υπηρεσία από το 2011, αλλά τα θέματα με την αξιοπιστία του ξεκίνησαν να εμφανίζονται το 2013 στο Σχολείο Πεζικού Πεζοναυτών – Δύσης. Επιπρόσθετα συμβάντα με τον σκελετό να σπάει ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης στον ορεινό αγώνα και τις ασκήσεις στην Νορβηγία κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2015 και 2016. Ο νέος σκελετός είναι παρόμοιος σε σχήμα και τρόπο προσαρμογής στο σακίδιο και τον Πεζοναύτη, αλλά είναι κατασκευασμένος με τη χρήση ισχυρότερων υλικών. Ο σκελετός έχει δοκιμαστεί ήδη από τις μονάδες Αναγνώρισης Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια διαφόρων ασκήσεων, και θα διέλθει περαιτέρω ελέγχους σε καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες υπό του μηδενός όπου θα δοκιμαστεί για σημάδια καταπόνησης ή ρηγμάτωσης μετά από βαριά χρήση.

“Ο ενισχυμένος σκελετός δοκιμάζεται σε περιβάλλοντα με σταθερή ψυχρή θερμοκρασία όπως επίσης και στα περιβάλλοντα μεταβαλλόμενης θερμοκρασίας”, είπε ο μηχανικός Εξοπλισμού Μάχης Πεζικού Μακι Τζόρνταν σε δελτίο τύπου. “Οι μελλοντικές δόκιμες περιλαμβάνουν έλεγχους σε θερμό-προς-ψυχρό/ψυχρό-προς-θερμό για να προσομοιωθούν οι γρήγορες αλλαγές θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ρίψεων αλεξιπτωτιστών”. Οι Πεζοναύτες ενισχύουν την παρουσία και εκπαίδευση τους στην Νορβηγία, όπου εμφανίζονται πολλά από τα χειρότερα θέματα θραύσης λόγω ψυχρού καιρού. Οι σκελετοί σύγχρονων συνθετικών πλαστικών είναι σχεδιασμένοι να βοηθούν στην πιο ομοιόμορφη κατανεμημένη διαμονή βάρους του σακιδίου και να απαλλάξει τους ώμους απο την καταπόνηση. Το πεζοπόρο πεζικό μπορεί εύκολα να αναγκαστεί να μεταφέρει εξοπλισμό μεγαλύτερο των 45 κιλών σε μεγάλες αποστάσεις και αντίξοες συνθήκες, καθιστώντας ζωτικής σημασίας τους αποτελεσματικούς και ανθεκτικούς σκελετούς.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.