ΗΠΑ: Το “APS MAPS” θα δοκιμαστεί πάνω στα άρματα μάχης “Abrams”

©Lockheed Martin | Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός άρματος “M1A2 Abrams” εξοπλισμένο με το σύστημα ενεργής προστασίας “MAPS”

To Στρατιωτικό Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας Τεθωρακισμένων και Αυτοκίνησης (TARDEC) του στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε στην εταιρεία “Lockheed Martin” την σύμβαση επόμενης φάσης για να συνεχίσει να αναπτύσσει το βασικό πακέτο έλεγχου των υλικών και λογισμικού του Αρθρωτού Συστήματος Ενεργής Προστασίας (“MAPS”) και να υποστηρίξει την κυβέρνηση των ΗΠΑ στις προσπάθειες ενσωμάτωσης του πριν από τις δοκιμές της πλατφόρμας που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα μέσα στο 2019.

Το “MAPS” έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία στα οχήματα και τους επιβαίνοντες τους με την ενσωμάτωση αισθητήρων και αντιμέτρων σε ένα κοινό πλαίσιο για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των υφιστάμενων και νέων απειλών.

Η “Lockheed Martin” παρέδωσε το 2017 πέντε συστήματα ελέγχου “MAPS” στo “TARDEC”. Στο πλαίσιο της δεκαεξάμηνης επακόλουθης εργασίας, οι μηχανικοί της θα εργαστούν με το “TARDEC” για την περαιτέρω εξέλιξη του βασικού πακέτου υλικού και λογισμικού και να υποστηρίξουν την ενσωμάτωση του βασικού πακέτου “MAPS” με τους υφιστάμενους αισθητήρες και τα αντίμετρα για τις επιδείξεις πεδίου πάνω στα οχήματα του στρατού των ΗΠΑ.

“Η προσφορά μας, του MAPS, ειναι έτοιμη προς υποστήριξη των δοκιμών πεδίου κάνοντας χρήση των τωρινών πλατφορμών και τμημάτων συστημάτων ενεργής προστασίας”, δήλωσε ο Πώλ Λίμο, αντιπρόεδρος στους Αισθητήρες και Παγκόσμια Υποστήριξης του τμήματος Πύραυλοι και Συστήματα Πυρός της “Lockheed Martin”. “Μια αρθρωτή και ανοιχτής αρχιτεκτονικής σχεδίαση σημαίνει ότι επιλεκτικά μπορούν να ενσωματωθούν οποιαδήποτε συστήματα σε όλες τις πλατφόρμες που ειναι εφοδιασμένες με το MAPS για την αντιμετώπιση των νέων απειλών. Αυτό προωθεί την οικονομική προσιτότητα επεκτείνοντας το κύκλο ζωής του συστήματος, και ενισχύοντας την προστασία των μαχητων χωρίς να αυξηθεί το βάρος του οχήματος”.

Το βασικό πακέτο “MAPS” του “TARDEC”, προσφερόμενο από την “Lockheed Martin”, αποτελειται από έναν ελεγκτή, μια διεπαφή χρήστη, ενα σύστημα διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και το λογισμικό της εφαρμογής. Ενσωματώνει στοιχεία που ειναι συμβατά με το “Modular APS Framework”, αισθητήρες και αντίμετρα για τον εντοπισμό και την εξόντωση των απειλών που στοχεύουν τα οχήματα εξοπλισμένα με το “MAPS”. Πέρα από τις υφιστάμενες πλατφόρμες οχημάτων μάχης, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει και τις μελλοντικές ικανότητες προστασίας των οχημάτων.

Το βίντεο παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα “MAPS”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.