ΗΠΑ: 25 αναίμακτες μάχες – Η συνθετική εκπαίδευση θα βοηθήσει στις τρέχουσες και μελλοντικές επιχειρήσεις

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) εργάζεται με την ταχύτητα του φωτός για να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση θα ευθυγραμμίζεται με την αυξανομένη πολυπλοκότητα των σημερινών επιχειρησιακών περιβαλλόντων. Τα περιβάλλοντα συνθετικών και εικονικών εκπαιδεύσεων θα βοηθήσουν στην ταχεία διαμόρφωση των μελλοντικών ικανοτήτων και ωφελημάτων των κοινών επιχειρήσεων με τους συμμάχους έναντι ομοίων αντιπάλων.

Τα περίπλοκα περιβάλλοντα σύνθετης εκπαίδευσης θα επιτρέψουν στις υπηρεσίες να αποκομίσουν τις επαναλήψεις ασκήσεων που χρειάζονται για να ‘χουν υψηλή κατάρτιση σ’ όλο το φάσμα των συγκρούσεων, σύμφωνα με την αντιναύαρχο Μαρία Γκερβάις, την υποδιοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης Συνδυασμένων Όπλων του Στρατού των ΗΠΑ.

«Βλέπουμε αυτήν την ικανότητα ως μια ικανότητα που θα σου επιτρέψει να πολεμήσεις, επαναλάβεις και εκπαιδευτείς με τον ίδιο εξοπλισμό» στις επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας σε ανώμαλο έδαφος», δήλωσε η Γκερβάις την 5η Σεπτεμβρίου στη διάσκεψη του Defence News. «Επειδή ο υπουργός άμυνας επιθυμεί να έχει 25 αναίμακτες μάχες πριν την πρώτη μάχη.»

Αλλα η συνθετική εκπαίδευση είναι έτοιμη για πολύ περισσότερα από αυτά.

Ο Στρατός των ΗΠΑ (US Army) έθεσε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του Περιβάλλοντος Συνθετικής Εκπαίδευσης -ή STE- για να δημιουργήσει πιο αληθοφανή και περίπλοκα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που θα απεικονίζουν καλύτερα τις επιχειρήσεις όπου κατά πάσα πιθανότητα θα δει η υπηρεσία στο μέλλον καθώς τις συναντά έναντι αντιπάλων με οπλικά συστήματα συγκρινόμενα με την ικανότητα του US Army στα περιβάλλοντα άρνησης.

Καθώς το STE προχωράει, τα μελλοντικά οπλικά συστήματα θα ενταχθούν επίσης στην εκπαίδευση, τα οποία προετοιμάζουν τους μαχητές να χρησιμοποιουν αυτόν τον εξοπλισμό, και βοηθάει τους σχεδιαστές τεχνολογίας και τους συντάκτες των απαιτήσεων να παραλάβουν αυτά τα οπλικά σύστημα πριν την ανάπτυξη τους σε μαζικές ποσότητες, εξήγησε η Γκερβάις.

Αυτη τη στιγμή ο US Army χρησιμοποιεί αυτήν την εκπαίδευση στις ασκήσεις για τις ικανότητες του προηγμένου ηλεκτρονικού πολέμου, τόνισε η Γκερβάις.

Το STE αναπτύσσεται μέσω μιας από τις οχτώ διαλειτουργικές ομάδες (CFT) που δημιουργήθηκαν για να δοθεί προτεραιότητα στις κορυφαίες προσπάθειες εκσυχρονισμού του US Army, όπως τα Πυρά Ακριβείας Μεγάλης Απόστασης, Όχημα Μάχης Νέας Γενιάς και την Μελλοντική Κάθετη Ανύψωση.

«Στην πραγματικότητα το STE είναι μια από τις οχτώ CFT του Στρατού, και είναι διαλειτουργικό επειδή βλέπουμε την χρησιμότητα του χρησιμοποιούμενου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος» σε όλες τις υπόλοιπες προσπάθειες εκσυγχρονισμού, δήλωσε. «Το βλέπουμε ως την ικανότητα να εκπαιδευτούμε σε αυτά τα συστήματα και να τελειοποιήσουμε τις δεξιότητες πριν αυτά τα συστήματα αναπτυχθούν πραγματικά, και συνεπώς εξετάζουμε όλες τις υπόλοιπες προτεραιότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το εκπαιδευτικό περιβάλλον.»

Η Γκερβάις δήλωσε ότι με την ενσωμάτωση τεχνολογιών μέσα στο STE, όπως οι  αυτοπροσαρμοζόμενοι υπολογιστές, ο US Army βλέπει «την κορυφή του παγόβουνου στο τι μπορούμε να κάνουμε τελικά με κάποιες απο αυτές τις τεχνολογίες που είναι εκεί έξω.»

Αλλα η εξομοίωση επιτρέπει, επίσης, στις υπηρεσίες να αυξήσουν τον όγκο και τον σκοπό της εκπαίδευσης, η οποία συνήθως υλοποιούνταν σε μεγάλες, πραγματικές εναλλαγές στρατευμάτων και ασκήσεις στο εξωτερικό.

«Δε θέλουμε ένας άνδρας ή μια γυναίκα του στρατού μας να κάνει κάτι στην μάχη που δεν έχει κάνει στην εκπαίδευση,» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Μαρκ Κελι, υπαρχηγός επιτελείου επιχειρήσεων Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατά τη διάσκεψη. «Θα έλεγα ότι πραγματικά δεν θέλουμε να δεσμευθούμε στην επένδυση και τους πόρους για να κάνουμε πραγματικές ασκήσεις από την στιγμή που αυτές πραγματοποιούνται στους εξομοιωτές.»

Οπότε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) εξετάζει αν μπορεί να διεξάγει τελείως εικονικές μεγάλες, πραγματικές ασκήσεις.

«Κάνεις μια …εικονική Red Flag εκεί… που έχεις μονάδες για να καλέσεις, αν θέλεις, απο διάσπαρτες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο για να πραγματοποιήσεις μια ανάπτυξη μεγάλης δύναμης, επιπέδου Red Flag με 100% χρήση εξομοιωτών; Το κάνεις αυτό 50 φόρες; Ή το κάνεις πέντε φορές, και μετά πας να πετάξεις;» δήλωσε ο Κέλι. «Εξαρτάται απο τις προκλήσεις που βρίσκονται εκεί έξω».

Οι υπηρεσίες αγωνίζονται στην απρόσκοπτη διασύνδεση των εκπαιδευτικών ικανοτήτων των εξομοιωτών με την συνθετική εκπαίδευση σε όλες τις υπηρεσίες, όπως επίσης και με τα συστήματα των σύμμαχων και εταίρων, για να δημιουργήσει ένα πιο αληθοφανές περιβάλλον μάχης για εκπαίδευση.

Η αντιστράτηγος πεζοναυτών Στέϊσι Κλάρντι, η στρατιωτικός υποδιευθυντής του γραφείου υφυπουργού Άμυνας για το Προσωπικό και την Ετοιμότητα, δήλωσε ένας μεγάλος παράγοντας στις ασκήσεις είναι το «πως εκπαιδευόμαστε με τους εταίρους μας».

Οι υπηρεσίες «πρέπει να διασφαλίσουν οτι μπορούμε να εκπαιδευτούμε και να πολεμήσουμε μαζί με τους εταίρους και συμμάχους μας,» δήλωσε.

Η Γκερβάις δήλωσε ότι ο US Army μόλις ολοκλήρωσε μια μεγάλη, εποικοδομητική άσκηση με μια χώρα εταίρο του. «Θα σας πως ότι 12 μήνες πριν από την άσκηση και η ένταση της ενέργειας που χρειάστηκε για να προχωρήσει ώστε να μπορέσουμε να τα διασυνδέσουμε όλα μαζί ήταν απλά απίστευτη,» δήλωσε. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε πως μπορούμε να απλοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία, να σκεφτούμε τη διαλειτουργικότητα από την αρχή, ούτως ώστε να έχουμε ανοιχτή αρχιτεκτονική και να μπορούμε να έρθουμε απρόσκοπτα μαζί αντί να περνάμε 12 μήνες προσπαθώντας να τα κάνουμε όλα να δουλέψουν.»

Ενω η άσκηση διασυνδέθηκε με επιτυχία, δήλωσε, «πρέπει να μην χρειάζεται τόση ενέργεια επειδή δε διαθέτουμε αυτόν τον χρόνο και δεν είναι μόνο ανάμεσα στους εταίρους μας – είναι επίσης μεταξύ των υπηρεσιών μας.»

Jen Judson

Απόδοση/Μετάφραση απο το «DefenceNews.Com» για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.