ΗΠΑ: F-35A έριξε για πρώτη φορά βόμβα GBU-49 σε επιχειρησιακή εκπαίδευση

©USAF/86th Fighter Weapons Squadron | Πιλότος της 34ης Μοίρας της 388ης Πτέρυγας Μάχης ρίχνει βόμβα GBU-49 από ενα F-35A Lighting II την 7η Νοεμβρίου 2018.

Πρόσφατα η 34η Μοίρα της 388ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) επέστρεψε από την άσκηση αξιολόγησης οπλισμού, με την επωνυμία “Πολεμική Σφύρα” στην αεροπορική βάση Έγκλιν στην Φλόριντα, όπου εξαπέλυσε για πρώτη φορά την βόμβα CGU-49 από ένα F-35A κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Η GBU-49 ειναι μια βόμβα με καθοδήγηση λειζερ και GPS που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνθηκών εναντίον πολλών τύπων κινούμενων ή στατικών στόχων.

“Ειναι ένα πολύ ευέλικτο όπλο. Ειναι αξιόπιστο, ακριβές και αποτελεσματικό,” δήλωσε ο Αντισμήναρχος Μάθιου Τζόνστον. “Όπως κάθε νέο όπλο, αυτό που διδασκόμαστε, και αυτό που θα διδαχθούμε καθώς συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε με την GBU-49, θα έχει άμεση επίδραση στις τακτικές μας και θα καταστήσει το F-35 ακόμα πιο φονικό.”

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ρίψεων βόμβων, “Πολεμική Σφύρα”, οι ομάδες επέδειξαν την ετοιμότητα των πληρωμάτων όπλων, των μηχανικών και πιλότων της αεροπορικής βάσης Χιλ καθώς συνέδεαν, φόρτωναν και εξαπέλυαν τα όπλα των F-35.

“Η Πολεμική Σφύρα αξιολογεί τις τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες μας και δημιουργεί την αυτοπεποίθηση τους αεροπόρους μας ότι ειναι έτοιμοι για την πολεμική αποστολή μας,” δήλωσε ο Τζόνστον.

Ενώ οι πιλότοι έχουν εκπαιδευτεί να εξαπολύουν την GBU-48 στους εξομοιωτές πτήσης των F-35 στην αεροπορική βάση Χιλ, έμαθαν πολλά καθώς πετούσαν σε αυτή την Πολεμική Σφύρα, δήλωσε ο Αντισμήναρχος Μάϊκλ Αλμπρέχτ, διευθυντής προσωπικού της 388 Πτέρυγας Μάχης.

“Σε μια κανονική Σφύρα, ρίχνεις αυτά τα όπλα εκατοντάδες φορές στην εκπαίδευση με πραγματικά πυρά και αξιολογείς τη διαδικασία,” δήλωσε ο Αλμπρεχτ. “Αυτή ήταν η πρώτη φορά με αυτό το συγκεκριμένο όπλο. Οι πιλότοι επικοινωνούσαν καλά, και κάθε ημέρα μοιραζόντανε πράγματα από έξοδο σε έξοδο που βελτιώνουν τις τακτικές μας.”

Η τοπική εκπαίδευση στο πεδίο δοκιμών και εκπαίδευσης Γιούτα με πραγματικές και εκπαιδευτικές GBU-49 θα αρχίσει σύντομα.

Η αεροπορική βάση Χίλ θα γίνει η έδρα τριών Μοιρών μαχητικών αεροσκαφών F-35 με συνολικά 78 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2019. Η εν ενεργεία 388η ΠΜ και η 419 ΠΜ της εφεδρείας θα πετούν και συντηρούν τα μαχητικά σε μια συνεργασία “Συνολικής Δύναμης”, η οποία αξιοποιεί την ισχύ και των δυο μονάδων.

©USAF/86th Fighter Weapons Squadron | Πιλότος της 34ης Μοίρας της 388ης Πτέρυγας Μάχης ρίχνει βόμβα GBU-49 από ενα F-35A Lighting II την 7η Νοεμβρίου 2018.

Απόδοση/Μετάφραση από το 388th Fighter Wing Public Affairs για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.