Η Αίγυπτος αγόρασε 32 επιπλέον κινεζικά UAV Pterodactyl-1D

©Wikipedia | Chengdu Pterodactyl I, επίσης γνωστός και ως Wing Loong, είναι ένα Μεσαίου Βεληνεκούς Μεγάλης Αυτονομίας (MALE) μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV)

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η Αίγυπτος, κατά την αεροπορική έκθεση Κίνα 2018 που έλαβε χωρά στην Ζουχάι, υπέγραψε σύμβαση με την κινεζική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Chengdu για την προμήθεια 32 αναβαθμισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) αναγνώρισης και κρούσης Pterodactyl-1D επιπρόσθετα με τα UAV Pterodactyl-1 που αγόρασε το 2018.

Το Chengdu Pterodactyl I, επίσης γνωστό και ως Wing Loong, ειναι ένα Μεσαίου Υψομέτρου Μεγάλης Αυτονομίας (MALE) μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) που αναπτύσσεται από την αεροπορική βιομηχανία Chengdu (CADI) στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Προορίζεται για χρήση ως μια εναέρια πλατφόρμα αναγνώρισης και επιτήρησης, το Pterodactyl I μπορεί να εξοπλιστεί με όπλα αέρος-επιφανείας για χρήση στο ρόλο του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος μάχης (UCAV). Σύμφωνα με το επίσημο εμπορικό υλικό που αποδεσμεύθηκε απο την CADI, το Pterodactyl μπορεί να μεταφέρει πυραυλους αέρος-επιφανείας BA-7, βόμβες με καθοδήγηση λειζερ YZ-212, βόμβες κατά προσωπικου YZ-102A και την μικροσκοπική καθοδηγούμενη βόμβα LS-6 των 50 κιλών.

Το αναβαθμισμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης Pterodactyl-1D διαφέρει από το βασικό μοντέλο στο μεγαλύτερο εκπέτασμα πτερύγων από τα 14 μέτρα στα 17,5 μέτρα, η ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου έχει αυξηθεί από τα 100 στα 400 κιλά. Έχει εγκατασταθεί ψηφιακό ραντάρ “συνθετικού” ανοίγματος κεραίας, το οποίο του επιτρέπει να λάβει εικόνες απο την επιφάνεια της γης και αντικείμενων επι αυτής, ανεξάρτητα απο τις μετεωρολογικές συνθήκες και το επίπεδο του φυσικού φωτισμού στο έδαφος, με λεπτομέρεια που συγκρίνεται με τις εναέριες φωτογραφίες, συγκεκριμένα το ανώτατο όριο πτήσης αυξάνεται στα 7000 μέτρα, το βεληνεκές των χρησιμοποιούμενων όπλων έχει διευρυνθεί με την αύξηση των σημείων ανάρτησης στα φτερά.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.