Ο Ασαντ αλ Ζούμπ είπε ότι δύο “θανάσιμα επικίνδυνες” βόρειο-κορεατικές μονάδες με την ονομασία Χαλμα-1 και Χαλμα-2 μάχονται στο πλευρό του Συριακού Στρατού. (REUTERS/KCNA)

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης “Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων” (HNC), Ασαντ αλ Ζούμπ, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ότι δυο βορειοκορεάτικες στρατιωτικές μονάδες πολεμούν στο πλευρό του Συριακού Στρατού στον εμφύλιο της Συρίας.

Είπε επίσης ότι οι δυο “θανάσιμα επικίνδυνες” βόρειοκορεάτικες μονάδες ονομάζονται Χαλμα-1 και Χάλμα-2.

Το TASS ανέφερε επίσης ότι η Συριακή αντιπροσωπεία έδωσε την πληροφορία κατά τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, στα Ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, στην Γενεύη.

Οι, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, συνομιλίες στην Γενεύη έχουν ως σκοπό να θέσουν ένα τέλος στον ολέθριο πενταετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ωστόσο, στην Γενεύη, τρεις αντιπροσωπείες της Συριακής αντιπολίτευσης: η υποστηριζόμενη από το Ριάντ, “Υψηλή Επιτροπή Διαπραγματεύσεων”, μια αντιπροσωπεία που δημιουργήθηκε μετά από κύκλους συνομιλιών Ρωσίας και του Καΐρου για το Συριακό και μια αντιπροσωπεία που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης Χμειμιμ στην Συρία, συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Συρίας.

Παρ ‘όλα αυτά, επί του παρόντος η αραβική χωρά είναι υπό την επίβλεψη της συμφωνίας κατάπαυσης των εχθροπραξιών η οποία τέθηκε σε ισχύ την 27η Φεβρουαρίου. Η συμφωνία ορίζει την κατάπαυση όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην Συρία, εκτός για τις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής ομάδας Ντάες και των μαχητών του Μετώπου Αλ Νουσρα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Πολλοί υπαινίσσονται ότι η Ουάσιγκτον είναι ανάμεσα στους κύριους υποστηρικτές των τρομοκρατών που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του Συριακού καθεστώτος.

Απόδοση/Μετάφραση από το southfront.org για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: